Nogomet

Rooney vrača udarec: Vaše obnašanje je sramotno in kar je dovolj, je dovolj!

Manchester, 20. 11. 2016 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan angleške reprezentance in Manchester Uniteda se je v zadnjih dneh znašel v nemilosti otoških medijev, ki so ga ujeli pri popivanju med reprezentančnim odmorom. Čeprav je veliko predstavnikov iz sveta nogometa stopilo v bran Rooneyju, ima še vedno veliko sovražnikov. Po zadnjih incidentih je Anglež končno spregovoril tudi sam.

Wayne Rooney je proti otoškim medijem izstrelil puščico, katere zagotovo ne bodo zlahka sprejeli.
Wayne Rooney je proti otoškim medijem izstrelil puščico, katere zagotovo ne bodo zlahka sprejeli. FOTO: AP

Wayne Rooney je v letošnji sezoni v daleč najslabši formi v svoji bogati nogometni karieri. Pri Manchester Unitedu je Jose Mourinho hitro ugotovil, da je napadalec daleč od stare slave in ga začel redno posedati na klop. Tudi v angleški izbrani vrsti nima več zagotovljenega mesta v začetni enajsterici, pa čeprav je kapetan in najboljši strelec v zgodovini svoje reprezentance. Otoški mediji so že vse od začetka sezone ostro kritizirali vsako Rooneyjevo predstavo in podrobno spremljali njegovo početje izven nogometnih zelenic. In to je tudi na dan prineslo novice in fotografije, da si je Liverpoolčan med pravkar končanim reprezentančnim, privoščil popivanje, pa čeprav to naj ne bi bilo sprejemljivo v izbrani vrsti. Na prost večer po kvalifikacijski tekmi se je Wayne pošteno sprostil in pri tem tudi pregloboko pogledal v kozarec, kar je s fotografijami razkril otoški tabloid The Sun. Po nekaterih poročanjih naj bi Rooney celo ostal brez kapetanskega traku treh levov, na drugi strani pa ima Mourinho še vedno zaupanje v svojega kapetana. Saj ga je na zadnji tekmi angleške Premier League proti Arsenalu poslal v igro in Portugalec je bil z njegovo predstavo tudi zadovoljen, čeprav njegovo moštvo ni doseglo zmage (1:1). In prav po omenjeni tekmi je prvič po zadnjih incidentih z mediji spregovoril tudi Rooney, ki je obnašanje in dejanja otoških medijev obtožil za nespoštljiva.

"Dobil sem občutek, da mediji že pišejo mojo osmrtnico, ampak ne bom dovolil, da pride do tega. To, kar se dogaja, je zelo nespoštljivo. V čast mi je, da lahko igram za svojo domovino in ponosen sem na svoje dosežke. Nisem še rekel zadnje v svoji karieri. To, kar se dogaja, je sramotno s strani medijev in kaže pomanjkanje spoštovanja do mene. Kar je dovolj, je dovolj. To je vse, kar bi rad povedal," je v mikrofon po tekmi med Manchester Unitedom in Arsenalom povedal Rooney, ki sicer v letošnji sezoni z rdečimi vragi kaže podpovprečne predstave. V Ligi Evropa so se znašli v težkem položaju in potrebujejo dve zmagi, če še želijo upati na napredovanje. V Premier League pa po 12. krogih zasedajo šesto mesto in za vodilnima Liverpoolom in Manchester Citjyem zaostajajo že osem točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maske-so-padle
21. 11. 2016 09.02
+1
Verjetno najbolj pluvajo po njemu tisti novinarji, ki zjutraj rabijo liter bladi merija da sploh lahko članek sestavijo
keved
20. 11. 2016 22.17
-2
A te lasje mu zdej sami rastejo al more se preparate uporablat? prej se je samo napol zabril, zdej more na precko popravlat
TvojPrijatelj
20. 11. 2016 22.15
-14
''Ponosen sem na svoje dosežke'' ???? Kakšne dosežke? Kmalu bo 12 let in 2 meseca od kar je debitiral za Man United. Kaj je naredil za klub razen pokradel denar? Nič. Več kot 12 let ga imamo, naredil ni ničesar.
ochi
20. 11. 2016 20.48
-4
od piva raste brada. morda tudi lasulje?
Kollerik
20. 11. 2016 19.46
+20
Ubogi človk, še nažlampat se ga ne more več v miru....
RyanGiggs
20. 11. 2016 19.34
+17
Rooney je dal in je še pripravljen veliko dati angleški reprezentanci. Če ga bosta znala Southgate in Mourinho prebuditi se jima bo to zelo obrestovalo!
azzoo
20. 11. 2016 18.35
+43
človek se napije potem pa taki halo zaradi tega isto ko pri meni doma
macek_garfield
20. 11. 2016 20.15
-11
macek_garfield
20. 11. 2016 17.50
-23
runej je gotof, lepo hodi po stopinjag gazkojna