Nogomet

Roy Keane brez dlake na jeziku: Žal mi je, da Queirozu nisem razbil glave

Manchester, 21. 06. 2018 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni irski nogometaš Roy Keane, ki je večji del kariere preživel v dresu Manchester Uniteda, je priznal, da je imel z zdajšnjim selektorjem iranske izbrane vrste, v dveh obdobjih pa tudi s svojim nekdanjim trenerjem v vrstah 'rdečih vragov' - Portugalcem Carlosom Queirozom - zelo specifičen odnos. "V nekem trenutku mi je bilo žal, da mu nisem razbil glave," je med drugim poudaril temperamentni Irec.

Oseminštiridesetletni Roy Keane je danes pomočnik irskega selektorja Martina O'Neilla.
Oseminštiridesetletni Roy Keane je danes pomočnik irskega selektorja Martina O'Neilla. FOTO: AP
Član zlate generacije 'rdečih vragov' s preloma tisočletij, legendarni Irec Roy Keane, je v nedavnem intervjuju za ugledni španski športni časnik AS spregovoril o specifičnem odnosu, ki ga je imel s portugalskim strokovnjakom Carlosom Queirozom

Slednji je v dveh različnih obdobjih opravljal vlogo pomočnika trenerja legendarnega Sira Alexa Fergusona pri Manchester Unitedu. Bolj ali manj uspešno, toda mnogi nekdanji člani moštva s kultnega Old Trafforda znajo povedati, da je bilo sodelovanje s Portugalcem vse prej kot preprosto. "Najprej bi rad poudaril, da je Carlos Queiroz izjemen strokovnjak. Tako kot mnogi drugi, s katerimi sem skozi kariero aktivnega nogometaša sodeloval. Toda ima poseben značaj, ki je nezdružljiv z mojim, zato sva predvsem v njegovem drugem obdobju na klopi Manchestra nekajkrat prišla v konfilkt," je zgodbo o zdajšnjem selektorju iranske reprezentance pričel Keane, ki je za črn madež na obdobje skupnega sodelovanja izpostavil ravno zaključek kariere pri 'rdečih vragih': "Takrat je bil nespoštljiv do mene. Čeprav sva imela generalno gledano zelo korekten in profesionalen odnos, sem se v tistih trenutkih počutil na nek način izdanega. Ampak dobro, če bi se danes nekje srečala, ne bi imel nikakršnih težav spiti skodelico kave s Carlosom."  

Portugalski strokovnjak, ki trenutno vodi iransko izbrano vrsto na svetovnem prvenstvu v Rusiji Carlos Queiroz, je po besedah nekdanjega varovanca Roya Keana precej kompleksna osebnost.
Portugalski strokovnjak, ki trenutno vodi iransko izbrano vrsto na svetovnem prvenstvu v Rusiji Carlos Queiroz, je po besedah nekdanjega varovanca Roya Keana precej kompleksna osebnost. FOTO: AP

Žal mi je le ...
"... da mu v nekem trenutku nisem razbil glave, ker me je z določenimi zadevami vrgel iz tira. Njegova metodika dela je sicer odlična, taktična priprava prav tako, toda kot sem že dejal, ima poseben značaj, zaradi katerega se je znal spustiti v irelevantne razprave  s svojimi varovanci. Dejal bi, da je Carlos Queiroz osebnost, s katero je kar zahtevno sodelovati," je zaključil danes 48-letni pomočnik irskega selektorja Martina O'Neilla

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
22. 06. 2018 11.01
+0
''legendarnega Sira Alexa Fergusona''??? LEGENDARNEGA???? Igrati 5:5 proti Queens Park Rangersom na svoji poslovilni tekmi, osramotiti se na domačem stadionu proti Real Madridu 1:2 (pa še tista enka je bil zadetek Real-a, konkretno avtogol Ramosa), biti žrtev Aguero-ve tatvine naslova državnega prvaka v zadnjih sekundah zadnje tekme celotnega državnega prvenstva in še in še??? A to bi naj pomenilo, da je bil Sir Alex Ferguson legendaren? Ma hvala bogu da je šel.
bekson74
21. 06. 2018 19.15
+6
sam je bil tud problematičen
Ka pa mislis
21. 06. 2018 17.59
-9
Kdaj pa je quieroz vodil ManU? Kolker mi je znano je ferguson bil tam od 1987 pa do 5 let nazaj.
sebinjo
21. 06. 2018 18.21
+10
Slednji je v dveh različnih obdobjih opravljal vlogo pomočnika trenerja legendarnega Sira Alexa Fergusona pri Manchester Unitedu. Precitaj si.
grozjak
21. 06. 2018 20.18
+2
Pomočnik trenerja v fergusonovem štabu je bil....
T3
21. 06. 2018 22.13
+4
Nacek2
22. 06. 2018 10.29
Nisi skoncentrirano bral. Bil je POMOČNIK Fergusonu.