Nogomet

VIDEO: Domžale z zmago na +6, poraz Maribora v LV

Velenje, 18. 10. 2014 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V 14. krogu slovenske nogometne Prve lige sta se Rudar Velenje in Olimpija razšla brez zmagovalca in golov. Luka Koper je na domačem igrišču z 2:1 premagala Zavrč, Celjani so v Ljudskem vrtu premagali Maribor (2:1), Domžale so slavile v Novem mestu (1:0), Gorica pa bila boljša od Radomelj (3:0).

Domžale so po treh prvenstvenih tekmah brez zmage le prišle do nje. Toda pot do nje je bila težka, saj so izbranci Luke Elsnerja odpor Novomeščanov zlomili šele v 87. minuti, ko je zadel Benjamin Morel. Domžale so po sobotnem porazu Maribora in remiju Olimpije ter današnjem uspehu prednost na prvenstveni lestvici povečali na šest točk. Krka ostaja deveta. Domžalčani so takoj po uvodnem sodniškem žvižgu krenili proti nasprotnikovem golu, že v drugi minuti pa je poizkusil Nemanja Maksimović. Minuto pozneje je po podaji streljal Veljko Simić, toda veselje mu je preprečila vratnica. Novo priložnost so si gosti pripravili v peti minuti, ko je zaključil Benjamin Morel, nato pa se je igra umirila, Novomeščani pa so vzpostavili ravnotežje. Krkaši so prvič sprožili v 20. minuti, a je strel Danijela Rašića Nejc Vidmar ustavil, dve minuti kasneje pa je strel Sashe Aneffa brez težav obranil Tomislav Pelin. Nogometaši so v drugem polčasu prikazali manj kot v prvih 45 minutah, za odtenek boljši pa so bili domačini. Ko je že vse kazalo, da si bosta ekipi razdelili točki, pa so v 87. minuti Domžalčani izpeljali lepo akcijo. Slobodan Vuk in Simić sta odigrala dvojno podajo, slednji se je znašel pred Tomislavom Pelinom, ki mu je strel sprva ubranil. Pri odbiti žogi je bil prvi Benjamin Morel in jo poslal v gol.

Trener Domžal Luka Elsner
Trener Domžal Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert

Maribor je v Ljudskem vrtu še drugič v sezoni izgubili s Celjem, V 7. minuti je avtogol dosegel branilec Maribora Aleksandar Rajčević, v 31. minuti pa je gol v kazenskem prostoru dosegel Luka Zahovič. Glavni sodnik Damir Skomina je v 37. minuti drugi rumeni karton pokazal Mitji Vilerju, ki je moral z igrišča. Maribor je igral do konca z igralcem manj, Celjani so to izkoristili, osmoljenec tekme pa je bil Rajčević, ki je v 65. minuti dosegel še drugi avtogol in to je zadoščalo Celjanom za veliko zmago. Dvoboj Maribora in Celja je bil obračun ekip z najdaljšim nizom neporaženosti. Vijoličasti niso poznali poraza na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, medtem ko so Celjani zadnjič izgubili v drugem krogu sezone. Državnim prvakom tako ni uspelo priti do enakega točkovnega izkupička, kot ga imajo vodilne Domžale, so se pa današnjim tekmecem Celjani, ki so še drugič v sezoni porazili Maribor, približali na dve točki zaostanka.

Celjani so takoj pokazali, da bodo neugoden tekmec, že v šesti minuti je Blaž Vrhovec s prostega strela s 25 metrov zadel vratnico. Le minuto pozneje so gosti povedli, po podaji Danijela Miškića z desne strani je pred vrati nespretno reagiral Aleksander Rajčević in žogo poslal v lastno mrežo. Domači so prvič resneje zagrozili v 14. minuti, ko je Luka Zahovič s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Isti igralec pa je na veselje domačih navijačev natančneje meril v 30. minuti, ko je po podaji Mitje Vilerja žoga prišla do Dareta Vršiča, ta jo je preusmeril do mladega mariborskega napadalca, ki je iz bližine dosegel že svoj osmi zadetek v sezoni. Takoj zatem je prišel na drugi strani do strela Sunny Omoregie, Jasmin Handanović in Rajčević pa sta preprečila nov zadetek gostov. V 38. minuti pa je sodnik Damir Skomina na veliko začudenje in ob velikem negodovanju pokazal drugi rumeni karton Vilerju, ta naj bi simuliral prekršek.

V drugem polčasu so številčno oslabljeni domači uvodoma izpeljali nekaj bolj ali manj nevarnih akcij, med drugim se je ena končala z malce premalo natančnim strelom Rajčevića z glavo, Agimu Ibraimiju pa je poskus obranil Matic Kotnik. V 65. minuti je osmoljenec tekme Rajčević poskrbel za novo celjsko vodstvo. Po podaji Mislav Oršića je Sunny z glavo žogo usmeril v Rajčevića, od njega pa se je dobila za hrbet Handanovića. Vzdušje je bilo vse bolj vroče, v 75. minuti je moral na tribuno trener domačih Ante Šimundža, ki ga je razburila odločitev, da je Zahovič v prejšnjem napadu igral z roko. Zatem je Valon Ahmedi namučil domačega vratarja, kar pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Trener Maribora Ante Šimundža je bil izključen v drugem polčasu.
Trener Maribora Ante Šimundža je bil izključen v drugem polčasu. FOTO: Damjan Žibert
Po 21 medsebojnih prvenstvenih tekmah Rudarja in Olimpije se je prvič primerilo, da gledalci niso videli zadetkov. Olimpija je bila malce boljši tekmec, a kljub temu še petič zaporedoma ostala brez zmage na gostovanjih. Čeprav so Ljubljančani v uvodnih minutah delovali odločneje, so Velenjčani hitro prevzeli pobudo in v 20. minuti prišli do prve resne priložnosti. Po podaji Maria Babića iz kota je z glavo streljal Elvedin Džinić, Aleksander Šeliga pa je dobro posredoval. V nadaljevanju so tako kot domači tudi gosti prišli do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi oziroma premalo natančni.

V 48. minuti je z desne strani kazenskega prostora dobro meril Andraž Šporar, Matjaž Rozman pa je z obrambo preprečil zadetek. V nadaljevanju resnih priložnosti ni bilo. V 78. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen po padcu Šporarja na robu kazenskega prostora, a so sodniki ocenili, da je šlo za simuliranje in ljubljanskega napadalca kaznovali z rumenim kartonom. V 82. minuti je s prostega strela malce z desne strani z 20 metrov poskusil Miha Zajc, Rozman je žogo odbil čez gol. Malce za njim je Kenan Bajrić s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, v 88. minuti pa je najlepšo priložnost Rudarja na tekmi zapravil Leon Črnčič, čigar strel iz bližine je Šeliga obranil. Senad Jahić je v izdihljajih tekme s prostega strela meril premalo natančno.

Aleksander Šeliga je v Velenju mrežo ohranil nedotaknjeno.
Aleksander Šeliga je v Velenju mrežo ohranil nedotaknjeno. FOTO: Damjan Žibert

Koprčani so s šesto zmago v prvenstvu in drugo domačo zaporedoma zadržali primat v spodnji polovici lestvice, na drugi strani pa je Zavrč prekinil niz petih tekem neporaženosti, a vseeno obdržal stik z vrhom lestvice. Velja omeniti, da se je izkušeni koprski vratar Ermin Hasić prebil na osmo mesto večne prvoligaške lestvice po številu odigranih minut. Po današnjih 90 jih ima po podatkih uradne spletne strani tekmovanja skupaj 29992. V tekmo so bolje vstopili gosti. Rumeno-modri so povedli po eni izmed visokih podaj v kazenski prostor gostov, dobro se je znašel Uroš Delić, ki je z glavo dosegel svoj prvi gol v slovenski prvi ligi. Konkretnejši so bili domači, ki bi po podaji Domna Črnigoja in poskusu Anteja Mitrovića v 38. minuti lahko dosegli še drugi zadetek, a se je izkazal Marko Ranilović. Domači so v drugem polčasu spet hitro zadeli. V enem od protinapadov je Mitrović premešal obrambo Zavrča, podal žogo do osamljenega Mitje Lotriča, ki z mu z vsega nekaj metrov ni bilo težko žoge poslati v prazno mrežo. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z 2:0, je v zadnjem napadu na tekmi Lovro Cvek v gneči dosegel edini zadetek gostov.

Koprčani so se veselili druge domače zmage v sezoni.
Koprčani so se veselili druge domače zmage v sezoni. FOTO: Miro Majcen

Po 15. krogu Radomlje še vedno ostajajo brez zmage pred domačimi gledalci, Gorica pa je prvič slavila v gosteh. Goričani so obračun ekip z dna prvenstvene lestvice pogumno začeli, v sedmi minuti je prvi poizkusil Denilton Venturim, ki ni bil dovolj natančen, dve minuti kasneje pa so vodili. Luka Majcen je z leve strani poslal predložek, domači branilec Jure Balkovec pa je nespretno žogo poslal v svoj gol. Domačini so prevzemali pobudo in bili nevarnejši, a kaj več od strela Dušana Stoiljkovića v 35. minuti si niso pripravili, Gorica pa je v 41. minuti drugič na tekmi streljala in tudi zadela. Uspešen je bil Luka Majcen, ki je izkoristil podajo Ezekiela Hentyja. V drugem delu razigrani Henty je v 62. minuti žogo le poslal v gol Radomelj, ko je izkoristil podajo Johnsona in zadel z glavo. Domača zasedba se ni predala, poizkušala je doseči vsaj častni gol, a Tomaž Avbelj in Matej Centrih nista zadela cilja. V 73. minuti je imela še lepšo priložnost, saj je Alen Jogan igral z roko, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Luka Vrhunc, toda Simčič se ni pustil premagati. Pet minut pred koncem je prečko zadel še Smrtnik.

Izidi:
Rudar Velenje - Olimpija 0:0
Luka Koper - Zavrč 2:1 (1:0)
Maribor - Celje 1:2 (1:1)
Krka - Domžale 0:1 (0:0)
Kalcer Radomlje - Gorica 0:3 (0:2)

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
19. 10. 2014 22.22
+1
EH,MARIBOR JE V DRUGI GALAKSIJI ZA SLO KLUBE.TO JE RESNICA!MALO SLABSE IGRE V PRVENSTVU,PA SE OLIMPIJA IN DOMZALE VIDITA ZE NA VRHU OB KONCU SEZONE.DAJTE NO BODITE REALNI!VEDITE,DA BO MB SE VSAJ DVE TRI LETA NA VRHU SLO LIGE!!!
glej ovega
19. 10. 2014 21.03
+7
12 naslovov državnih prvakov,pokalnih prvakov,liga evropa in LIGA PRVAKOV...še kdo? a..a samo MARIBOR ima to..in maribor ima edini plus na računu medtem ko ostali globoke minuse gledajo..najglobjega olimpija zato pa bodo v kratkem prodali najdražje igralce da se zadeva malo zmanjša... spomladi pa tak kot vedno..maribor bo zmagoval ostali pa tak kot vedno poraz za porazom..vsako leto ista pesem..lp
Krentam2
19. 10. 2014 20.31
-6
Še slep bi opazil da je poraz proti Celju samo taktična varka pred Chelsio, kot je bilo z Novim Mestom pred tem, ker so si skavti Chelsea ogledovali in analizirali tekmo... Zanalz izgubljena tekma, je razvidno... Potem bo pa Chelsea dobila po nosu k bo podcenjevala.
lovesosa
19. 10. 2014 21.11
+4
ne vem a samo trolaš al je neki resno narobe s tabo?
SVOBODAVIOLAM
19. 10. 2014 19.09
-6
ZAHO: pred kratkim je prišel chelsea v LJ zabavat ljudi,sedaj pride igrat nogomet :))
SVOBODAVIOLAM
19. 10. 2014 19.07
-7
Dejan Vedlin:Ko bo Olimpija 3 točke pred mariborom se je nebo moralo več ustaviti,ne zato ker so bolši ampak ker je sistem tak nastavljen. OBJASNO VSE
Symbolic
19. 10. 2014 19.05
+6
Tretjič: POPRAVITE LESTVICO!
lovesosa
19. 10. 2014 18.07
+2
za 24ur gol razlika očitno ne šteje
griezmann
19. 10. 2014 18.09
+0
jaka
19. 10. 2014 18.21
+1
Seveda šteje gol razlika. Toda prej se šteje število zmag. šele če je število zmag enako, je razpored glede na gol diferenco.
lovesosa
19. 10. 2014 21.14
+0
v pravih ligah se takoj po številu točk šteje gol razlika in ne število zmag
kvaternik
19. 10. 2014 17.26
+7
Ni zanemarljivo, da Maribor, je imel že kar nekaj izgubljenih tekem, pa se je v zadnjih sekundah zgodil preobrat. Bomo kar rekli, da Maribor raspolaga institucijo, ki tudi med sodnike vliva strahospoštovanje. Kar spomnimo se, kako je Zahovič pred nekaj leti vplival na sodniško organizacijo in pri tem bil kaznovan s 800 evri, se je pa kasneje vse skupaj obrestovalo in se njim v prid.
Symbolic
19. 10. 2014 15.57
+4
24-niki, a imate prav napisano tabelo?
kvaternik
19. 10. 2014 17.15
+5
U-N-I-T-E-D
19. 10. 2014 14.56
+2
Moramo tudi priznat da Celje letos igra kot prerojen. Upamo na dobro uvrstitev na koncu. Gremo zdaj Celjani!
matija888
19. 10. 2014 13.48
+8
Bolj primeren naslov bi bil:˝Mariborčani dali tri gole, a vseeno izgubili.˝
lovesosa
19. 10. 2014 18.05
-1
in kaj bi to spremenilo? dej konkreten odgovor ne sam minusa če znaš
matija888
19. 10. 2014 12.06
+6
Za koliko je stavil Rajčević, da bo Maribor izgubil?
Felipao
19. 10. 2014 11.55
+3
Očitno nasprotnikom Maribora kmalu sploh več ne bo potrebno dati gola… SI ga bo zabil kar Maribor sam.
MaldiniSLO
19. 10. 2014 11.25
+9
24 ur popravite lestvico zaradi gol razlike je olimpija 2, maribor 3 zavrč pa 4
borut888
19. 10. 2014 11.31
-6
Se strinjam, pa brezveze da sploh pišete da ima Čmaribor tekmo manj ker bo itak izgubil.
pridnaov?ka
19. 10. 2014 13.51
-3
Symbolic
19. 10. 2014 15.59
-1
SVOBODAVIOLAM
19. 10. 2014 19.04
-1
devede
19. 10. 2014 10.43
+1
Tako je,ce stavi cela ekipa plus vodstvo ..... Kvota 5.0 na zmago gosta,stavis 500 evrov pa izracunajte
lightning
19. 10. 2014 10.38
+4
rajčevič očitno starta na naslov prvega strelca lige
wearebarcelona
19. 10. 2014 10.16
+6
SEJ V LP NAVIJAM ZA MARIBOR ;))
wearebarcelona
19. 10. 2014 10.11
+8
ENKRAT ZA CELE, VEDNO ZA CELE !!!!!
hoilongmai
19. 10. 2014 11.11
-6
njofra47
19. 10. 2014 09.10
+15
Če je ta Skomina res najboljše kar premore slovenska nogometno sodniška srenja, potem smo pa res ubogi. Sojenje kot ga je prikazal včeraj je bilo mizerno. Še posebej kriterij dodeljevanja rumenih kartonov. Cel prvi polčas sem se spraševal kaj še mora narediti Vidmajer, da bo videl rumeni karton. Ni zadosti da postaneš nekaj v Evropi. To je treba pokazati tudi doma.
MM?
19. 10. 2014 10.21
+3
Res je, zakaj bi protežirali Maribor, ker je v Evropi. Naj pokažejo tudi doma, da so najboljši. Čeprav ne dvomim, da bodo v spomladanskem delu, ko ne bo več Evrope, pometli s konkurenco.
ThePikzibner .
19. 10. 2014 14.49
+3
Na srečo sem v zadnjih sezonah imel srečo, gledati tekme MB (v živo in po TV), ki jih je sodil Skomina in po moji laični oceni je vedno imel dva različna kriterija za ekipi. Kot da bi bil do MB strožji kot do ostalih. Ne vem če je takšna pomoč dobrodošla za druge klube, ker jim takšna pomoč prej škodi kot koristi. Potem pa pridejo v evropske pokale, pa jih nalomijo kot staro šibje. Saj včeraj bi MB tudi z 10-imi zmagal, a kaj ko razen Aleksandra, drugi niso zadeli.
pridnaov?ka
19. 10. 2014 08.18
+1
kot je že poudaril borut ,so po dolgem času v ljudskem(ne vem zakaj)vrtu zmagali štajarci..hehe...