Nogomet

S prepričljivo zmago na neugodnem Balaidosu Sevilla še naprej diha za ovratnik Barceloni

Vigo, 11. 12. 2016 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gostovanja pri dvanajstouvrščeni Celti Vigo so lahko še kako zahtevna. O tem se je v letošnji sezoni lahko na lastni koži prepričala tudi Barcelona. Tokrat so na severozahodu Španije gostovali nogometaši Seville, ki so po 'hat-tricku' Iborre zanesljivo slavili zmago.

Junak tekme Vicente Iborra je v sodnikovem podaljšku navijače Seville razveselil s 'hat-trickom'.
Junak tekme Vicente Iborra je v sodnikovem podaljšku navijače Seville razveselil s 'hat-trickom'. FOTO: AP

Tekme na zelenici stadiona Balaidos slovijo kot nadvse nepredvidljive, vendar pa se v moštvu Seville niso kaj dosti ozirali na pretekle rezultate. V začetnih minutah tekme so sicer zapretili domači, ko je iz enajstmeterskega prostora vratarja gostov poskusil Iago Aspas, ki je pred dvema letoma sicer branil barve 'rojiblancosov'. Vse do sodnikovega žvižga, ki je oznanil konec prvega polčasa smo sicer lahko videli še nekaj lepih priložnosti, med drugim tudi strel Stevena N'Zonzija, ki je z glavo iztržil 'le' vratnico.

V drugem polčasu pa je na zelenico vstopil vezni igralec Vicente Iborra in popolnoma spremenil potek igre. Že nekaj minut po vstopu v igro je namreč z glavo premagal vratarja Celte Rubena Blanca, tik pred iztekom rednega dela tekme pa je z lepim in natančnim strelom zatresel mrežo domačih za 0:2. Piko na i pa je po napaki Daniela Cabrala in dosojeni ensjtmetrovki s 'hat-trickom' postavil v sodnikovem podaljšku. Z novo zmago Sevilla le za točko zaostaja za drugouvrščeno Barcelono, medtem ko na vrhu La Lige kraljuje madriški Real. Ta ima pred Katalonci šest točk prednosti, pred tretjo Sevillo pa sedem. 

Izidi nedeljskih tekem:
Celta Vigo - Sevilla 0:3 (0:0)
Iborra 51.,84.,90.

Eibar - Alaves 0:0

Espanyol - Gijon 2:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.