Nogomet

Safet Sušić ostaja na čelu reprezentance BiH

Sarajevo, 20. 09. 2014 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektorju nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine Safetu Sušiću se je po nepričakovanem porazu (1:2) na začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Cipru majal stolček, a je vseeno ostal v sedlu.

Safet Sušić med tekmo SP proti Argentini.
Safet Sušić med tekmo SP proti Argentini. FOTO: Reuters

Izvršni odbor nogometne zveze BiH je namreč Safetu Sušiću po večurni večerni razpravi na izredni seji za zaprtimi vrati izglasoval zaupnico. Sušić je novinarjem po seji IO dejal, da v bistvu niso razpravljali o tem, ali mora oditi s položaja ali ne, temveč o tem, kaj je treba storiti, da bo bosanska reprezentanca čez dve leti lahko nastopila na evropskem prvenstvu v Franciji. "Sklep seje je, da smo slabo začeli te kvalifikacije, vendar imamo pred seboj še veliko tekem in ničesar še nismo izgubili," je dejal Sušić in poudaril, da je glavni cilj dobra priprava izbrane vrste za naslednji dve kvalifikacijski tekmi ter dve zmagi. Mediji v BiH so sicer tekmo proti Cipru razglasili za blamažo in za slabo predstavo okrivili tako selektorja kot nogometaše, ki niso dovolj resno pristopili k tekmi.

Po novi pogodbi Sušića z nogometno zvezo BiH v začetku leta je njegov cilj uvrstitev na Euro 2016. Sušić ima na mesec 25.500 evrov plače. Če cilj ne bo izpolnjen, sledi takojšna prekinitev pogodbe.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

akaOO7
20. 09. 2014 13.19
+1
mah, mogoce zdj le pristopi k zadevi tko kot je treba !!
Iniesta
20. 09. 2014 09.41
+3
Neeeeeeeeeee!