Nogomet

Rdeči vragi se od 2017 poslavljajo brez zadetka, Salah obudil redse po hitrem vodstvu Leicestra, Chelsea s petardo nad Stoke

Liverpool, London, Manchester, 30. 12. 2017 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 21. krogu angleškega prvenstva sta se Manchester United in Southampton na Old Traffordu razšla brez zadetka (0:0), vragi pa so zaskrbljeni za zdravstveno stanje zvezdnika Romela Lukakuja, ki jo je skupil na obračunu. Liverpool je na Anfieldu gostili Leicester, gostje so v uvodnih minutah povedli po zadetku Jamieja Vardyja, vendar pa je zmago redsov v drugem delu spisal izjemni Mohamed Salah (2:1). Chelsea je na domačem Stamford Bridgeu brez težav odpravil Stoke (5:0).

Manchester United je v svoji zadnji tekmi iztekajočega se leta na domači zelenici gostil Southampton. Rdeči vragi so že od samega začetka narekovali ritem tekme, prvo pravo priložnost za vodstvo pa je že v 4.minuti z glavo zapravil zvezdnik Romelu Lukaku. Prav slednjemu pa bo obračun z varovanci Mauricia Pellegrina ostal v grenkem spominu, saj je že nekaj minut za tem hudo trčil ob nasprotnikovega igralca, zaradi česar so ga na nosilih morali odnesti z igrišča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav odsotnost pomembnega člena ekipe, pa je spodbudila Southampton, ki je zapretil s strelom Jamesa Warda-Prowsa, vendar pa je bil čuvaj domače mreže David de Gea na pravem mestu. Španec je moral posredovati tudi v 19. minuti, ko je ubranil poskus s prostega strela, vragi pa so se maščevali s strelom Juana Manuela Mate, vendar pa je veselje na Old Traffordu s spektakularno obrambo preprečil gostujoči vratar, vse do konca prvega polčasa pa se mreža ne na eni in ne na drugi strani ni zatresla.

Tudi v drugem polčasu je bilo priložnosti za zadetek bolj malo, najlepšo priložnost si je na strani gostov zagotovil Shane Long, ki se je znašel iz oči v oči z de Geo, vendar pa je domači čuvaj mreže zanesljivo ohranil mrežo nedotaknjeno. Šele v zadnjih izdihljajih tekme, v 82. minuti so si lepo priložnost za zadetek zagotovili tudi vragi, vendar pa se je Paul Pogba, ki je žogo potisnil v gol, znašel v prepovedanem položaju.

Jose Mourinho je v zadnjem času deležen številnih kritik, ki bodo po remiju z Southamptonom še nekoliko glasnejše.
Jose Mourinho je v zadnjem času deležen številnih kritik, ki bodo po remiju z Southamptonom še nekoliko glasnejše. FOTO: AP

Povratek Liverpoola v drugem polčasu
Redsi so le nekaj dni po visoki zmagi nad Swansea (5:0), vnovič zaigrali pred domačimi navijači, pod budnim očesom novega člana kluba z Anfielda, Virgila van Dijka, ki si je ob prihodu na tribuno prislužil glasen aplavz. Nizozemcu pa je že kaj kmalu postalo jasno, zakaj so bili v Liverpoolu pripravljeni seči globoko v žep.

Jamie Vardy je namreč že v prvih minutah tekme izkoristil napako domačih in se skupaj z Riyadom Mahrezom poigral z domačo obrambo v kazenskem prostoru Lorisa Kariusa ter dosegel zadetek s katerim je lisice popeljal v vodstvo.

Vardy je v 3. minuti obračuna zatresel mrežo Lorisa Kariusa.
Vardy je v 3. minuti obračuna zatresel mrežo Lorisa Kariusa. FOTO: AP

Po prejetem zadetku so se nogometaši Liverpoola le uspeli zbrati, lepo priložnost si je v 7. minuti priigral prvi strelec redsov, Mohamed Salah, ki pa ni izkoristil podaje Sadia Maneja in zgrešil vrata gostujočega moštva. Domači so tudi v nadaljevanju stopnjevali pritisk na vrata gostov, s strelom z razdalje je Kasperja Schmeichela zaposlil Philippe Coutinho, zato pa je mrežo gostujočega čuvaja uspelo zatresti Maneju, ki pa se je pri tem znašel v prepovedanem položaju. Nestrpnost domačih navijačev je naraščala, z nenatančnimi poskusi izjemnega Egipčan Salah, brez dvoma največje okrepitve redsov v poletnem prestopnem roku in poskusi z razdalje je zadetek v ’lisičji’ mreži visel v zraku, vendar pa so domači v zadnjih minutah polčasa prestavili v nižjo prestavo in v slačilnico odkorakali z zaostankom.

Salah se jez novima dvema zadetkoma spet približal Harryju Kaneu, ki z 18 goli kraljuje na vrhu lestvice strelcev.
Salah se jez novima dvema zadetkoma spet približal Harryju Kaneu, ki z 18 goli kraljuje na vrhu lestvice strelcev. FOTO: AP

Po predstavi v prvem delu tekme so deževale številne kritike, ne le na račun fijaska, ki si ga je privoščila domača obramba, temveč so se poročevalci spravili tudi na napadalce. Pod drobnogledom je bil predvsem sicer izjemni Salah, ki pa je v drugem polčasu le utišal vse kritike. Egipčan je kmalu po prihodu s slačilnice zatresel mrežo gostov, čuvaj mreže Schmeichel pa je lahko žogo le nemočno pospremil v gol. Zvezdnik Liverpoolovega napada si je lepo priložnost za vodstvo prislužil tudi v 59. minuti, ko pa je strel poslal čez vratnico gostujočih vrat, za to pa se je opravičil nekaj minut kasneje, ko je izkoristil lepo podajo in poslal žogo v desni spodnji kot ter povedel redse v vodstvo.

Chelsea s petimi zadetki nad Stoke
Modri so na Stamford Bridgeu povsem nadigrali Stoke, kot prvi je domače v vodstvo z glavo povedel Antonio Rudiger, v prvem polčasu pa sta se med strelce vpisala še Daniel Drinkwater in Pedro. Domači niti v drugem delu niso popuščali, Willian je prednost z bele točke še povišal, končni izid pa je v izdihljajih tekme postavil Davide Zappacosta.

Izidi 21. kroga: 

Manchester United - Southampton 0:0

Liverpool - Leicester 2:1 (0:1)
Salah 52., 76.; Vardy 3.

Chelsea - Stoke 5:0 (3:0)
Rudliger 4., Drinkwater 9., Pedro 23., Willian 73./11-m, Zappacosta 89.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
31. 12. 2017 12.22
Škoda Lukakuja...MUFC je žal nefunkcionalen navkljub vsemu denarju ki ga filajo v igralce.
TvojPrijatelj
30. 12. 2017 22.47
-1
Naš preljubi Manchester United očitno postaja popolna sramota svetovnemu nogometu. Kot vendarle majhen preblisk upanja pa je Lindelof ki se očitno počasi prebuja, seveda v pozitivni smeri. Ni več katastrofalnih iger Lindelofa kot posameznika, ni več njegovih katastrofalnih napak, ni več podarjanja žog nasprotnikom. Tudi naprotniki, sploh centralni napadalci, ne morejo več z zavezanimi očmi, tudi v spanju, mimo njega. Lindelof hvala bogu postaja igralec na katerega se lahko končno počasi, ampak RES POČASI, začnem zanašati da bo nardil to zakar je plačan. Dolgo je potreboval, upam pa da bo kakovost njegovih predstav samo še naraščala.
Symbolic
31. 12. 2017 10.39
+0
Ne bit preoster... Manchester United je spoštovana "firma" v svetu in nikakor ne more bit "sramota" za nogomet...
Symbolic
31. 12. 2017 11.02
-2
Mene samo čudi, da Mourinho ne zna uskladiti takih kvalitet, kot jih ima v "orkestru"...
resnicaosvobaja
30. 12. 2017 22.45
+0
>>Boring<< je komentar lastnikov Mranchester United-a in zelo malo je klubov, ki jim zmage ne zadoščajo, če ni lepe in navdušujoče igre in ta klub že nekaj časa nima ne enega ne drugega
PIERREBRICE
30. 12. 2017 20.39
+5
Ne vem, zakaj bog tako kaznuje Rdeče vrage? Pa ta šarlatan Mourinho samo zapravlja na stotine milijonov in ga ne briga nič več, razen, da mu je žep poln. Res mi je žal takega kluba, s takšno tradicijo. Mourinho je uničil nogomet v Manchestru.
JbmTiMt
30. 12. 2017 21.01
+4
moyes,van gal? ali pa kar ferguson,ki je iztisnil iz ekipe kar je lahk in odsel.
RdečiKarton
30. 12. 2017 19.01
+7
Salah res navdušuje s svojo igro. Firmino mu servira, Salah pa pospravlja v gol.