Nogomet

Salahu se ne mudi z Anfielda: Real? Rad imam Premier League, srečen sem v Liverpoolu!

Liverpool, 08. 02. 2018 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mediji madridskemu Realu sredi precejšnje rezultatske krize v tej sezoni že iščejo okrepitve, ki bi aktualne španske in evropske prvake spet dvignile na staro raven. Eno izmed imen, ki se pogosto pojavlja v kombinacijah z belim baletom, je zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, a Egipčanu se z Anfielda očitno ne mudi.

Zimskemu slovesu Philippa Coutinha, ki je Liverpool zamenjal za Barcelono, očitno ne bo sledil odhod še enega pomembnega člena moštva Jürgna Kloppa. Na govorice, ki ga selijo k madridskemu Realu, je namreč prvi strelec Liverpoolčanov v tej sezoni Mohamed Salah odgovoril, da mu slog igre v španskem prvenstvu sicer godi, a da ima zelo rad tudi otoško Premier League. 25-letni Egipčan blesti pri rdečih vse od prestopa iz AS Rome: 38,5 milijonov evrov, kolikor je zanj Rimljanom plačal Liverpool, se zdaj zdi kot drobiž, sploh ob številkah, ki jih iz dneva v dan dosegajo raznorazni nogometaši na tržnici.

Salah (desno) je svoje nogometno znanje pokazal tudi v Ljudskem vrtu na lanski tekmi skupinskega dela Lige prvakov z Mariborom.
Salah (desno) je svoje nogometno znanje pokazal tudi v Ljudskem vrtu na lanski tekmi skupinskega dela Lige prvakov z Mariborom. FOTO: AP

Afričana poleti čaka še premierni nastop na svetovnem prvenstvu in z 28 goli na 34 tekmah v tej sezoni je Liverpoolu pomagal tudi v osmino finala Lige prvakov, kjer rdeče čakata težki preizkušnji s Portom. V nedeljo je z dvema goloma na ligaškem derbiju s Tottenhamom (2:2) kot najhitrejši v zgodovini kluba v Premier League zabil 20 zadetkov v sezoni. Hitrejši je bil leta 1915 v starem prvoligaškem tekmovanju zgolj Fred Pagnam, tovrstne predstave pa so še okrepile povezave z madridskim Realom, ki naj bi se zanimal za Egipčanove usluge. O tem je nedavno spregovoril tudi selektor njegove reprezentance Hector Cuper, ki meni, da bi Real ugajal Salahu, toda ta je za dnevnik MARCA zatrdil, da je srečen v Angliji.

Rad imam Premier League in tukajšnji nogomet
"Nimam veliko za povedati glede teh (Cuperjevih, op. a.) izjav," je bil redkobeseden Salah. "Če pa že moram kaj povedati, bi rad dejal le, da sem srečen pri Liverpool," je navijače rdečih pomiril nekdanji član Basla, Chelseaja in Fiorentine. Liverpoolčani so v zadnjih sezonah seveda že izgubili Luisa Suareza in Coutinha, oba sta prestopila v Barcelono, Salahu pa se zaenkrat ne mudi.

"Zaenkrat sem tukaj (v Angliji, op. a.). Želim se osredotočiti na mojo ekipo, sezono želimo končati zelo dobro," je nadaljeval Salah. "Rad imam Premier League in nogomet tukaj. Lani mi je šlo dobro pri Romi, toda letos zabijam več golov. Želim pomagati ekipi pri osvajanju trofej ali pri tem, da bo na visokem mestu v prvenstvu. V moji glavi poskušam storiti ravno to. Želim tudi pomagati moji reprezentanci pri preboju iz skupine na svetovnem prvenstvu. To so zaenkrat moji cilji, nato pa bomo videli."

Egipčan ne skriva, da se želi meriti tudi za največje posamične nagrade.
Egipčan ne skriva, da se želi meriti tudi za največje posamične nagrade. FOTO: AP

Največje sanje predstavlja zlata žoga
Po igranju na številnih koncih Evrope je Salah vseeno priznal, da spremlja špansko prvenstvo, pohvalil je "privlačen igralni slog", ki ga gojijo tamkajšnje ekipe. Povsem ni odpisal niti tega, da bi se nekega dne meril za največjo posamično nagrado v nogometu ‒ zlato žogo.

"Pogledam si nekaj tekem, ne vedno, saj se včasih prekrivajo s tekmami Liverpoola," je o španskem prvenstvu povedal Salah. "Dobra liga je, seveda, v njej igrajo vrhunska moštva, slog igre pa je zelo privlačen. Zlata žoga? V nogometu nikoli ne veš. To so največje sanje, če mi uspe, potem bo to pomenilo, da sem dosegel vrh. A cilje za to sezono sem vam že povedal," dodaja Afričan, ki pravi, da po rekordni več kot stomilijonski selitvi Coutinha na jug pogreša nekdanjega soigralca.

"Pogrešam ga, bil je moj prijatelj, zelo prijeten fantič. Želim mu vse najboljše pri Barceloni, saj je neverjeten igralec, ima veliko kakovosti. Zelo sproščena oseba je. Zelo sem ponosen, da sem igral z njim," je skromno zaključil Salah.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
09. 02. 2018 14.28
+1
Meni se pa tak čisto realno zdi, da bi tale Salah kar pasal v Barcin stil igre...
dajno
08. 02. 2018 16.35
+1
Za vsakega ki malo izstopa v kateri koli ligi ni ga real imel... Se vidi kako nizko so padli... mogoče lahko pogledajo še avstrijsko in našo ligo...
kadabra
08. 02. 2018 16.24
+10
Salah bo naredil zelo slabo potezo, če odide iz Liverpoola. Klopp zagovarja sloh igre, ki je Salahu naravnost pisan na kožo. V nobenem klubu nebi bil niti približno tako uspešen kot v Liverpoolu. Če gre v Real pogori takoj.
RdečiKarton
08. 02. 2018 17.48
-7
Tako kot Suarez in Coutinho? Ali pa Alonso? blablabla
kadabra
08. 02. 2018 19.53
+1
Suarez bi zabijal povsot. Alonso je motor ekipe kamor pride. Kako uspešen je bil Salah v Romi in Chelseu?
RdečiKarton
09. 02. 2018 17.37
Koliko pa je igral pri modrih? NIČ Torej kako bo uspešen, če ne dobi priložnosti. Poba bo blestel kjerkoli bo igral.
cripstoned
08. 02. 2018 13.06
+5
ce preberete kaj je povedal vam je jasno da so to cilji za tekoco sezono....naslednjo sezono se pa bo sam ponujal ostalim klubom...ampak kaj bo realu taksen igralec...to bi bila napaka za obe strani....seveda real bo dal isca za salaha...hahahaha...se vidi da je praznik pa je potrebno cimvec novic nalepit da si vsi hejteri reala ki danes nimajo sole lahko dajo duska..
Brcavrit
08. 02. 2018 15.16
+3
Isco!? On je zgodovina! Real!? Od letošnje sezone naprej, bo Real Madrid le še ime na trofejah, s tem klubom je za naslednjih 20 let konec.
encylolek10
09. 02. 2018 13.32
+2
Dobr no sm barca fan sam za 20let pa nmore bit konc..min 3 pa res
modelx
08. 02. 2018 12.04
+3
zakaj bi šel iz boljšega na slabše? boljši trener, boljša igra (čeprav obramba včasih luknjičava, ampak v igri imajo boljši gust)
cripstoned
08. 02. 2018 13.08
-7
boljsega na slabse? ko prides v real visje v nogometu ne gre...liverpool je klub z tradicijo in ga zelo spostujem ampak real je pa le real...najvecji klub v zgodovini nogometa... glede salaha pa bi bila napaka da bi odsel v madrid...tam potrebujejo cvrste napadalce...hitrost ni vse..
Brcavrit
08. 02. 2018 15.18
+3
Real s to ekipo ne obstane v Premier league.
jebalvisvoju
08. 02. 2018 11.49
+5
Real je pokvaril veliko dobrih nogometasev ne bi zelel da je Salah med njimi zdaj ko je eksplodiral na otoku...
cripstoned
08. 02. 2018 13.14
+4
koga je pokvaril real?di mario, ozila, morato, jamesa, khediro? ali isca, asensia, carvajala, varaneja?....kdo od njih je bil prikrajsan za evropsko lovoriko?...kdo od njih danes ni v top klubu v 1.ekipi? hahahahaha...vsi omenjeni ki so ze bivsi pa se vedno ne skrivajo zelje po igranju v realu...zakaj? ker so tam imeli vse...uspeh, denar in vse ostalo kar pride zraven....visje od reala ne gre...pocakaj par let ze tako je jasno da si neymar zeli v madrid...za njim bo prisel se mbappe in se kdo....
Anticripstoned
08. 02. 2018 13.34
+1
kadabra
08. 02. 2018 16.35
+10
No pa začnimo : David Beckham, Michael Owen, van Nistelrooy, Arjen Robben, Kaka, Sneijder, Heinze, Huntelaar, Anelka, Khedira, Sahin, James Rodriguez, Chicarito,...evo, na hitr. Tko, čist iz glave.. ;)
encylolek10
09. 02. 2018 13.33
+0