Nogomet

Sampaoli dobil zeleno luč Seville za vodenje Messija in soigralcev

Sevilla, 27. 05. 2017 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Jorge Sampaoli se bo lahko usedel na argentinsko klop v vlogi selektorja nogometne reprezentance. Njegov zdajšnji delodajalec v španskem prvenstvu Sevilla je argentinskemu strokovnjaku dala dovoljenje za odhod, s čimer ni več ovir za prevzem nalog argentinskega selektorja.

Jorge Sampaoli zapušča klop Seville.
Jorge Sampaoli zapušča klop Seville. FOTO: AP

Iz Seville so sporočili, da so dosegli dogovor z argentinsko nogometno zvezo AFA, kar pomeni, da bo Jorge Sampaoli po novem lahko vodil zvezdnika Lionela Messija in druščino na klopi gavčev. V Sevilli sprva niso bili navdušeni nad željami njihovega trenerja, saj jih je Sampaoli popeljal do impresivnega četrtega mesta na prvenstveni lestvici v La ligi, pred Sevillo so se tako uvrstili le velikani Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid, moštvo je popeljal med najboljših 16 tudi v Ligi prvakov, ko je špansko moštvo izpadlo proti angleškemu Leicestru.

"To so bile moje sanje, argentinski trenerji takšne priložnosti ne moremo zavrniti," je rotil Sampaoli. Njegove prošnje so bile uslišane, kajti Sevilla in AFA sta se dogovorila, da bo lahko Sampaoli zapustil mesto trenerja v Sevilli, da bi se lahko posvetil nalogam glavnega trenerja argentinske selekcije. Argentinci naj bi Sevilli plačali 1,5 milijona evrov odkupne klavzule za predčasno odpoved pogodbe s Sevillo, s katero ga veže sodelovanje do konca sezone 2017/2018. Pri Sevilli naj bi ga zamenjal njegov rojak Eduardo Berizzo, ki je v tej sezoni vodil špansko Celto Vigo.

Sedeminpetdesetletni Sampaoli je bil čilski selektor med letoma 2012 in 2016, leta 2015 pa je s to južnoameriško državo prvič v zgodovini osvojil južnoameriško prvenstvo, ko je v finalu ugnal nobenega drugega kot Argentino z Messijem na čelu.

Argentina se je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji prikazala v klavrni podobi. Po 14 krogih imajo aktualni svetovni podprvaki le 22 točk in so na petem mestu. Zveza se je prejšnji mesec razšla s selektorjem Edgardom Bauzo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
27. 05. 2017 18.19
+9
še en dokaz da vedno ko bo sevilla igrala proti barci bo spustila hlače....v letosnji sezoni so villareal, bilbao (valverde), espanyol in sevilla (sampaoli) vsi barci podarili točke in splosno znano je da so to njeni zavezniki....potem pa nekateri omenjajo malago in 3 točke ki jim sploh niso podarili hahahhahha...pomoc 4ekip in sodnikov pa na koncu ne osvojis la lige je pa res žalostno in jasno da potem moras omenjati da sodnike, pereza, kralje, franca itd. ker si fauš najvecjemu klubu ker ga gledas kako osvaja španijo in igra evropsko klubsko finale .....
rolica
27. 05. 2017 18.21
-7
cripstoned
27. 05. 2017 18.29
+8
vse je jasno...tekma proti leganesu so vas sodniki obdrzali v igri za naslov...koliko smesnih penalov je imela letos barca mislim da ni potrebno nasteti....ce bi gledal pa tekme barce proti omenjenim ekipa bi pa hitro dojel da so jim puščali zmage....kar se tiče reala je ze skoraj od samega zacetka prvenstva bil na vrhu ....imeli so nekaj spornih tekem ampak ne toliko kot barca....ce pa presaltamo na ligo prvakov pa se je ob suspendiranih sodnikih oveerbo, busacca zdaj pridruzil se ayetkin....kar se tiče reala je pošteno premagal napoli, bayern in atletico....tekma reala proti bayernu kjer samo sezonci omenjate kassaija ne bi videla podaljskov in bi real napredoval ze po rednem delu če bi bilo sojenje pošteno.....koncni epilog vsega je da za to kar omenjate real se dogaja pri barceloni v vecji meri pa še vedno ne morejo osvojiti prvenstva....kdor se zadnji smeje se najslajse smeje in v tej sezoni se vam smejimo v spaniji in tudi v ligi prvakov....muahahaha
dugi159
27. 05. 2017 18.36
-3
Kaj je to muahahaha ? Nigerijski igralec ?