Nogomet

Sarri: To kar je Messi v Barceloni, Ronaldo v Juventusu, to je Hazard za Chelsea

London, 27. 12. 2018 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v zadnjem krogu angleškega prvenstva vknjižili novo zmago, ob novih treh točkah pa ostajajo v stiku s samim vrhom lestvice, čeprav za vodilnim Liverpoolom zaostajajo za 11 točk. Pomembna vloga v enajsterici Londončanov je padla na pleča Edena Hazarda, ki ga na Stamford Bridgeu primerjajo kar z Lionelom Messijem.

Chelsea je na gostovanju pri Watfordu vknjižil nove tri točke, po zaslugi Edena Hazarda, ki se je kar dvakrat vpisal med strelce. Prvič v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je modre povedel v vodstvo, tekmo pa je v 58. minuti zapečatil še s strelom z bele točke.

Hazard je na tekmi z Watfordom dosegel svoj stoti zadetek v angleškem prvenstvu v dresu Chelseaja.
Hazard je na tekmi z Watfordom dosegel svoj stoti zadetek v angleškem prvenstvu v dresu Chelseaja. FOTO: AP

Belgijec se je v Chelseaju že večkrat izkazal za neprecenljivega, hvalnice na njegov račun pa poje tudi strateg Maurizio Sarri, ki je Hazarda postavil ob bok Cristiana Ronalda in Lionela Messija. "Seveda je za nas ključnega pomena. To kar je Messi v Barceloni, Ronaldo v Juventusu, to je Hazard za Chelsea. Res je odličen nogometaš," je Sarri pohvalil, z desetimi zadetki, najboljšega strelca Chelseaja v angleškem prvenstvu.

Ob tem je poudaril Belgijčevo vsestranskost, ki je modrim v tej sezoni že velikokrat prinesla zadetek. "Lahko igra na vseh položajih. Tudi kot lažna devetica. Zelo dober je na tem položaju. Vknjižil je dva zadetka, pa tudi dve ali tri odlične podaje. Je odličen soigralec, ki ustvarja številne priložnosti za ekipo. Ta položaj mu je pisan na kožo, a mislim, da se dobro znajde prav povsod," je dejal italijanski nogometni strokovnjak, ki pa zato ni skrival razočaranja nad rasističnimi incidenti Chelseajevih navijačev. Ti so vzklikali neprimerna gesla z antisemitskim nabojem.

Chelsea se trenutno nahaja na četrtem mestu angleške Premier League. Pred modrimi so le Liverpool, Tottenham in Manchester City.
Chelsea se trenutno nahaja na četrtem mestu angleške Premier League. Pred modrimi so le Liverpool, Tottenham in Manchester City. FOTO: AP

Tovrstne žalitve na Stamford Bridgeu niso tuje. Vodstvo kluba je ob nedavnem žaljenju Raheema Sterlinga kaznovalo štiri posameznike s prepovedjo obiskovanja tekem, antisemitske vzklike je bilo slišati tudi na Chelseajevem gostovanju na Madžarskem v Ligi Evropa. UEFA je v tem primeru že odprla preiskavo.

Sarri ni skoparil z ostrimi besedami na račun žaljivk in rasističnih vzklikov: "Najprej želim govoriti z vodstvom. Kot drugo pa ne želim posploševati, saj je 99 odstotkov naših navijačev res čudovitih. V vsaki skupnosti so neumneži. Vsi skupaj se moramo boriti proti tem tepcem, ne pa proti pravim navijačem Chelseaja."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
28. 12. 2018 08.05
-1
upam, da končno pride v real madrid. ne ney, hazard.
resnicaosvobaja
27. 12. 2018 20.13
+3
Kdo je dal v letu 2018 piškavih 10 golov s prostih strelov ( brez tistih z 11 metrov) ?
ehjaehja
27. 12. 2018 19.40
-3
Če me spomin ne vara messi je ugasnil pri 27ih letih?takrat je namreč nazadnje dobil zlato žogo kajne?Čeprav ima komaj 30let ni že 3leta najboljši,nazaduje2in nazaduje,me prav zanima če bo messiju pri 33ih letih kateri klub v Evropi ponudil 100 milijonsko pogodbo:)
resnicaosvobaja
27. 12. 2018 17.44
+3
Mogoče kdo ve, kdo je dal letos največ golov v koledarskem letu 2018 ? Lani, ko je zmagal Kane so nas o tem obveščali dnevno...
Sisli288
27. 12. 2018 18.44
+2
najvrjetneje dobitnik zlate žoge ali kakšen drugi pastir
ehjaehja
27. 12. 2018 16.42
-4
vsekakor boljši od messija:)
resnicaosvobaja
27. 12. 2018 16.16
+1
In Modrič na Balkanu...
JackSparrowww
27. 12. 2018 16.03
+2
Ja, to je res.