Nogomet

Še bolj francoski Real? Pogba je predrag, zdaj Zidane hvali Payeta: 'Izboljšal bi vsako ekipo!'

Pariz, Madrid, 26. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je rojaka Dimitrija Payeta, ki je navdušil na prvih tekmah evropskega prvenstva v majici domače Francije, označil za enega najbolj talentiranih nogometašev v Evropi. Medtem se je Real očitno odpovedal Paulu Pogbaju, ki si ga v Manchestru močno želi Jose Mourinho.

Payet je zablestel že na otvoritvi prvenstva z zmagovitim (in prekrasnim) zadetkom v mreži Romunije.
Payet je zablestel že na otvoritvi prvenstva z zmagovitim (in prekrasnim) zadetkom v mreži Romunije. FOTO: AP

Dimitri Payet poleti, ko je prišel v West Ham United, razen med navijači francoske Ligue 1, ni imel velikega renomeja. Član Marseilla je v otoški Premier League pod vodstvom hrvaškega trenerja Slavena Bilića vseeno precej bliskovito zablestel in bil eden najboljših posameznikov tekmovanja že v svoji prvi sezoni, tudi v francoski reprezentanci pa si je z zgolj nekaj nastopi priboril nesporno mesto v prvi postavi na letošnjem Euru 2016. Zdaj je Payeta pohvalil tudi Zinedine Zidane, ki je kot nogometaš in zdaj tudi trener osvojil Ligo prvakov pri Real Madridu, kot francoski reprezentant pa se je veselil svetovnih in evropskih naslovov. Besede Zidana v dnevniku The Mirror so takoj podžgale govorice, da bi se Real v vzhodnem Londonu lahko oglasil s ponudbo za enega izmed zvezdnikov francoskega EP, saj je cena, ki jo za njegovega soigralca Paula Pogbaja zahteva Juventus, trenutno previsoka tudi za beli balet.

"Zgodba je izvrstna. Payet je vedno imel talent, zdaj pa pri 29 letih dobiva spoštovanje, ki si ga zasluži," je o nekdanjemu članu Marseilla dejal rojeni Marseillčan Zidane. "Tako velik pritisk je na mladih igralcih, da prikažejo dobre predstave na največji sceni, Dimitri pa je pokazal, da ni nujno, da se reči vedno zgodijo zgodaj. Ko ni bil v francoski reprezentanci, se ni nikoli predal, zdaj pa dokazuje, da je med najpomembnejšimi in najbolj talentiranimi igralci, ne le v ekipi Francije, temveč v Evropi. Pri West Hamu je odigral neverjetno sezono, zdaj pa na Euru kaže, da ni nobeno prizorišče preveliko zanj. Vsako ekipo v Evropi bi izboljšal, tako talentiran je. S trenerskega vidika je vse, kar iščeš v napadalnem vezistu. Lahko dosega zadetke, res je kakovosten pri standardnih situacijah. Vsak klub bi si ga želel, ves čas se izboljšuje."

Payet je z West Hamom sicer februarja podpisal novo pogodbo, pri londonskem klubu pa ga po zelo uspešni domači sezoni čaka tudi zgodovinska selitev na olimpijski stadion. Splitski trener Bilić si nikakor ne želi izgubiti svojega igralca navdiha, ki je vodstvo Reala bojda še dodatno razgrel z dvema zadetkoma na treh tekmah skupinskega dela. Sploh zaradi situacije okoli prve tarče Pogbaja, še enega francoskega reprezentanta, s katerim pa želi Juventus bojda iztržiti prek sto milijonov odškodnine. Dnevnik AS iz Madrida je poročal, da to ne bo ustavilo Joseja Mourinha. Nekdanji trener Reala še pred začetkom službovanja pri Manchester Unitedu navija za 120-milijonsko ponudbo, ki je pri belo-črnih ne bi zavrnili. United je očitno tudi pripravljen uslišati Pogbajeve visokoleteče zahteve glede plače (12 milijonov evrov neto na sezono), s katero bi pri Realu zaostal le za Cristianom Ronaldom. Pogba je med 16. in 19. letom že igral predvsem za mladinske ekipe kluba z Old Trafforda, a z njim "v paketu" prihaja tudi požrešni agent Mino Raiola, za katerega mora vsak klub, ki želi Pogbaja, poravnati še njegovo "provizijo" - reci in piši 25 milijonov evrov. Z Raiolo niti v Manchestru niti v Madridu niso v dobrih odnosih, je pa boj za Pogbaja že drugi, v katerega se je Mourinho pred odprtjem poletnega prestopnega roka spustil z nekdanjim klubom. Temu je, vsaj za zdaj, očitno speljal tudi vratarja Davida de Geo, ki še naprej ostaja v majici rdečih vragov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
26. 06. 2016 18.05
Pogba bi najbolj pasal v Barco!
Trend01
26. 06. 2016 21.06
Ja, verjetno res. A finančno zadeva ne gre skozi. Tudi, če Neymarja prodajo bi šlo na "knap". 160 M + 12 M neto plače (torej cca. 24 M letno) + bonusi. Mnogo dražji od Neymarja. Morda čez dve sezoni, ko dobijo vplačila od novih pogodb. A tudi v Barceloni bi plačilni sistem sesul. Paše (finančno) v PSG, Manchester (oba). Nikamor drugam.
Iniesta
26. 06. 2016 09.58
+1
Pogba je tekač, delavec in taksne ima Muri rad ...
peggi
26. 06. 2016 09.34
-2
No končno se je tudi Zidanu posvetila lučka nad glavo in je prišel do spoznanja,da je Payet dosti boljši igralec kot Pogba,ki defintivn ni vreden svoje pretirane cene glede na to kake ne (predstave) kaže na Euru.je dokazal,da je njemu bolj po godu igranje v klubu kot v reprezntanci,tako,da upam,da Real dejansko pripelje odličnega Payeta v svoje vrste enega redkih posameznikov,ki je prikazal odlične igre na Euru.
Trend01
26. 06. 2016 10.28
+2
Real potrebuje igralca ala Kanté, ki bo lahko pomagal, nadomestil Casemira. Nato rabi namesto Isca in/ali Jamesa igralca, ki zna odigrati v napadu in, ki ve, da se treba tudi vračati. Kot npr. delata Mahrez, Payet ali Vázquez na desnem krilu.
Trend01
26. 06. 2016 08.52
+1
Da ne bo Pogmaja v Real že nekaj časa trobim. Kje si ga pa kdo upa pripeljat. 120 M za prestop Juvetu + 40 M Mendesu. Pa tako nori spet niso. Je dober. Ni debate. A za ta denar in še OGROMNO prišparajo, če prideta N'Golo Kanté (25,5M) ter seveda Payet ali nekoliko mlajši Riyad Mahrez (30 M). Torej 55 M proti 160 M. Še eno konkretno špico zraven lahko kupijo. Aubameyanga (60-80M), Lukaku (enako), Kane......
Trend01
26. 06. 2016 09.03
-1
Burt
26. 06. 2016 09.24
+0
in to novico je prvi na svet spravil kdo drug kot trend
Trend01
26. 06. 2016 10.24
Si brihten? Je kdaj Zizou trdil, da dejansko želi Pogbaja? Nekaj je, če ga hvali in nekaj drugega ali ga želi v svoji ekipi kjer bi sesul celoten sistem plač in igre. Pri Juvetu je fantastičen, a tam je 5 (pet) zveznih igralcev. Pri Realu pač ne. Pod Mourinhom bo lažje več dosegel. Ali pod Simeonejem. Kako je dejal? "Vsi ga želijo". In nič drugega. Malo spremljaj in ne le nabijat. Če bi ga Real tako želel, tudi ta znesek ne ni bil previsok. Je težko razumeti? Pa še flop na EP-ju je. Je Real kdaj kupoval igralce, ki so imeli flop na velikih turnirjih? Ne. Ravno kontra. Brez zveze so kupovali igralce, ki so na teh turnirjih zasijali.
Xipsilon
26. 06. 2016 10.25
Payet ne bo prišel v Real. Tip je star 29 let. To ni prihodnost. Pogba na drugi strani je mlad in bi Realu prinesel ogromno.
Trend01
26. 06. 2016 10.33
Za 2-3 leta? To je čas, da kakšnega svojega vpeljejo. Ali morda Mahreza. A po drugi strani Payet v karieri ni imel težkih, napornih tekem, sezon za sabo. Tako, da ravno utrujen ne more biti.
NerdIRL
26. 06. 2016 08.17
-1
Dimitri? 100% francoske korenine.
ZlonamerniGeneralFranco
26. 06. 2016 14.21
+1
Tako kot cela reprezentanca. Čistokrvni francozi.