Nogomet

Še nevideno: Man United čaka z najavo Mourinha, ker je njegovo ime zaščitil Chelsea in dogovor z Londončani še ni dosežen

Manchester, 25. 05. 2016 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Manchester United bo morda moral plačati odškodnino Chelseaju za imenovanje novega trenerja Joseja Mourinha, poročajo otoški mediji, saj da ima londonski klub še vedno pravice za uporabo blagovne znamke Mourinhovega imena in podpisa, potem ko jo je registriral na britanskem uradu za intelektualno lastnino leta 2005, ko je Portugalec prvič vodil modre.

Mourihno je ljubitelj boksa - med začasnim 'dopustom' se je udeležil veliko boksarskih prireditev.
Mourihno je ljubitelj boksa - med začasnim 'dopustom' se je udeležil veliko boksarskih prireditev. FOTO: AP

Tako kot v Veliki Britaniji naj bi bil Jose Mourinho zaščitena blagovna znamka Chelseaja v bazi Evropske unije. To pomeni, da lahko Chelsea Mourinhovo ime uporablja za različne produkte, vse od toaletne vodice do majic, magnetkov, usnjenih pasov, denarnic, torbic in pižam, pišejo pri angleškem Skysportsu. V londonskemu klubu vsega dogajanja o (ne)imenovanju Mourinha za novega trenerja Manchester Uniteda niso želeli komentirati. V praksi so sicer Londončani Mourinha uporabljali za blagovno znamko na skodelicah, posterjih, ovitkih za pametne telefone in kot miniaturne figure. Težava zaradi blagovne znamke sicer naj ne bi predstavljala kakršne koli ovire pri nadaljnjih pogovorih Jorgeja Mendesa, agenta Mourihna, z vodilnimi možmi rdečih vragov. Lahko pa se zgodi, da bo Manchester United moral plačati določeno vsoto za uporabo blagovne znamke, ki je v lasti Chelseaja. V nasprotnem primeru klub s severa Anglije ne bi mogel uporabljati Mourinhovega imena za tržne namene.

Chelsea je sicer imel v lasti Mourinhovo blagovno znamko tudi, ko je Portugalec, ki naj bi z vragi podpisal triletno pogodbo in zaslužil preko 13 milijonov evrov letno, vodil Inter in Real Madrid, a za zadaj še ni jasno, ali sta kluba morala plačati za uporabo blagovne znamke.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
25. 05. 2016 21.10
+1
Ste pa hitri! Trend01 25.05.2016 13:56:46 Zadeva je načeloma dogovorjena. Problem je "le" še v pogodbi med Mourinhom in Chelsea-jem o pravici uporabe njegovega imena za trženje. Pogodba velja baje do 2025?!? Ko to rešijo, bo zadeva urejena.
NerdIRL
25. 05. 2016 22.33
+4
Trend01
25. 05. 2016 22.39
+6
Mi, kavč genialci, smo si pa mislili kako je Mourinho Abramoviča okoli prenesel... Ja, najbrž. Mourinho je "sam sebe plačeval". Vemo v kakšnih odnosih sta United in Chelsea. Tole bo booogat odkup trženjskih pravic. "10x" preplačan.
265004
26. 05. 2016 12.46
-1
pol pa še bunker igra in razpad sistema v Unitedu