Nogomet

Zadetek Kurtića za 'evropsko' Atalanto na ravni Lige prvakov, Juventus v Genovi izgubil tekmo, Bonuccija in Alvesa

Genova, Bologna, 27. 11. 2016 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vezist slovenske nogometne reprezentance Jasmin Kurtić je bil med najvidnejšimi posamezniki nedeljskih tekem 14. kroga Serie A. Belokranjčeva Atalanta je slavila v Bologni (2:0) in se dvignila že do četrtega mesta. Odmeva tudi prepričljiv poraz Juventusa pri Genoi (1:3), za katero je zmagovita zadetka prispeval Giovanni Simeone.

 

Kurtić blesti v vrstah Atalante, za katero je nekoč igral še en slovenski reprezentant Robert Englaro.
Kurtić blesti v vrstah Atalante, za katero je nekoč igral še en slovenski reprezentant Robert Englaro. FOTO: Damjan Žibert

Giovanni Simeone je bil strelec vodilnih zadetkov za Genoo, ki je na domačem stadionu Marassi prepričljivo ugnala aktualne prvake Juventus. Argentinec, sin trenerja Atletico Madrida Diega Simeoneja, je za vodstvo poskrbel že v tretji minuti, nato pa skozi spečo obrambo belo-črnih prodrl še za drugi zadetek po manj kot 20 minutah igre. Torinčani so poskusili s hitrim odgovorom, a še bolj zaostali: Alex Sandro je zatresel lastno mrežo in možje iz pristanišča so do konca le še ohranjali visoko prednost. Zadetek Miralema Pjanića s prostega strela je zgolj omilil najhujši poraz Juventusa po januarju 2011. A s tem se slabe novice še niso končale: Leonardo Bonucci je s poškodbo zadnje stegenske mišice igro zapustil po tretjem golu, 13 minut pred koncem pa je moral z zelenice še Daniel Alves, zato so zebre obračun sklenile z deseterico. Nadaljuje se tudi izvrsten niz rezultatov Atalante, za katero je Jasmin Kurtić prispeval še en zadetek ob zmagi v Bologni (2:0). Slovenski reprezentant je podobno kot na nedavni kvalifikacijski tekmi z Anglijo dobil skok po podaji iz kota na prvi vratnici, a tokrat v golu ni bilo Joeja Harta in vse skupaj se je končalo z novim zadetkom Belokranjca v njegovi najboljši sezoni med italijansko elito. Za vodstvo Bergamčanov je že v 15. minuti poskrbel Andrea Masiello in varovanci Giana Piera Gasperinija so s tekmo več zavzeli četrto mesto, ki bo v naslednjih sezonah prinašalo celo igranje v Ligi prvakov. 

AC Milan je že v soboto v drugem polčasu hitro zabil dva zadetka in se s težkega gostovanja pri Empoliju vrnil s polnim plenom (4:1). Milančani so po razočaranju na mestnem derbiju, Inter jim je izenačujoči zadetek zabil v zadnji akciji (2:2), odgovorili z lepo zmago v Toskani, kjer je spet zablestel nekdanji član Gorice Gianluca Lapadula. Z dvema zadetkoma vedno bolj priljubljenega strelca so rdeče-črni ohranili pritisk nad vodilnim Juventusom kot prvi zasledovalci na lestvici. Empoli, ki mu po nekaj izjemnih sezonah letos prav nič ne gre po načrtih, bi lahko hitro povedel, a je lepo priložnost zastreljal Massimo Maccarone. Milančani so toskansko zapravljivost hitro kaznovali v 15. minuti: Lapadula je žogo pospravil v "malo mrežico" po prodoru na desnem krilu. Empoli je nato izenačil s prvim zadetkom na domači zelenici po petih sušnih obračunih. Nekdanji milanist Riccardo Saponara je po posredovanju vratarja Gianluigija Donnarumme žogo zabil v mrežo z roba kazenskega prostora. Milan je nato prevzel pobudo in po 15 minutah drugega polčasa dvakrat hitro zadel ter odločil obračun. Branilec Ignazio Abate je pobegnil po desnem boku in našel španskega vezista Susa, tragični junak nedavnega derbija pa je zadel mimo Lukasza Skorupskega v 61. minuti. Že v enem naslednjih napadov je po nasprotnem boku pobegnil Giacomo Bonaventura, njegov predložek pa je Andrea Costa nesrečno preusmeril v lastno mrežo. Mariu Pašaliću so zadetek za 1:4 razveljavili zaradi prepovedanega položaja, a 13 minut pred koncem so gostje vseeno spet slavili, Lapadula si je pripravil strel z levico in zadel v daljši kot tudi po zaslugi odboja.

Valter Birsa je odigral vseh 90 minut za Chievo, ki je po dveh zadetkih Iaga Falqueja v prvem polčasu padel na gostovanju v Torinu (2:1). Biki so slavili še tretjič zapored in se vrnili v boj za Ligo prvakov, medtem ko so leteči oslički, za katere kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar ni zaigral, obračun sklenili le z deseterico. Birsa je podal za zadetek Robertu Ingleseju iz kota v 85. minuti, vse upe po vsaj točki pa je Verončanom pokopala izključitev Fabrizia Cacciatoreja. Lazio je na prvi nedeljski tekmi podaljšal svoj zmagoviti niz in se ohranil tik za petami vodilnih Juventusa in Milana. Laziali so slavili pri Palermu (Siniša Andjelković je odigral vseh 90 minut), edini zadetek je bil delo srbskih nogometašev Dušana Baste (prodor in podaja) ter Sergeja Milinkovića-Savića, ki mu v 31. minuti ni bilo težko zadeti.

Izidi 14. kroga Serie A:

Bologna ‒ Atalanta 0:2 (0:1)
Masiello 15., Kurtić 68.
Jasmin Kurtić (Atalanta) je odigral celo tekmo.

Genoa ‒ Juventus 3:1 (3:0)
Simeone 3., 13., Sandro 29./ag.; Pjanić 82.

Crotone ‒ Sampdoria 1:1 (1:0)
Falcinelli 43.; Fernandes 72.
Luka Krajnc (Sampdoria) je bil na klopi.

Palermo ‒ Lazio 0:1 (0:1)
Milinković-Savić 31.
RK: Gonzalez 86./Palermo
Siniša Andjelković (Palermo) je odigral celo tekmo.

Torino ‒ ChievoVerona 2:1 (2:0)
Falque 36., 38.; Inglese 86.
RK: Cacciatore 89./Chievo
Valter Birsa je odigral celo tekmo, Boštjan Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

Empoli ‒ AC Milan 1:4 (1:1)
Saponara 17.; Lapadula 15., 78., Suso 62., Costa 64/ag.

Cagliari ‒ Udinese 2:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.