Nogomet

Šeško zabil za zmago Leipziga, Bayern ohranil teorijo

Berlin, 13. 04. 2024 21.04 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Leipziga so v 29. krogu nemške bundeslige premagali Wolfsburg s 3:0, med junaki tekme pa je bil tudi slovenski reprezentant Benjamin Šeško, ki je dosegel gol v drugem delu. Drugouvrščeni Bayern je z 2:0 ugnal Köln in vsaj teoretično Leverkusnu še preprečil osvojitev naslova.

Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: AP

Slovenski ljubitelji nogometa so lahko zadovoljni z učinkom Benjamina Šeška, ki je v 68. minuti z golom za 2:0 potrdil zmago Leipziga in nadgradil delo Danija Olma, ki je ekipo z vzhoda Nemčije popeljal v vodstvo v prvem delu (13.). Protinapad je začel Šeško, podal do Xavija Simonsa, ki je žogo lepo vrnil Šešku, ta pa je neubranljivo zabil žogo v spodnji levi kot.

Šeško je bil nevaren že v prvem delu, ko je v 6. minuti poskušal z roba kazenskega prostora, v 33. minuti mu je le malo ušla žoga za nevaren strel.

Tretji gol za Leipzig je v 82. minuti pred skoraj 46.000 gledalci dosegel Belgijec Lois Openda. Leipzig in Borussia Dortmund sta zdaj na četrtem in petem mestu v ligi s po 56 točkami. Ekipa iz Dortmunda je namreč slavila z 2:1 v Mönchengladbachu in obe ekipi ostajata v boju za ligo prvakov.

V boju za vrh razpredelnice pa vsi čakajo nedeljo, ko bo Leverkusen doma gostil Werder Bremen in lahko pet krogov pred koncem potrdi prvi naslov v zgodovini kluba. Lekarnarji imajo 13 točk prednosti pred serijskim prvakom Bayernom, ki je doma z 2:0 ugnal Köln. V primeru poraza bi bili Bavarci že odpisani.

A Bayern je vsaj danes opravil svojo nalogo in Köln spet potisnil v boj za obstanek. Zadela sta Raphael Guerreiro (65.) in domači golgeter Thomas Müller v sodnikovem podaljšku. Generalka pred povratno tekmo četrtfinala lige prvakov z Arsenalom je sicer uspela, a Bavarce skrbi poškodba Kingsleyja Comana iz 50. minute.

Statistika Benjamina Šeška na tekmi proti Wolfsburg
Statistika Benjamina Šeška na tekmi proti Wolfsburg FOTO: Sofascore.com

Na povratni tekmi ga ne bo. In trener Thomas Tuchel bo imel vrsto težav, da uredi napadalno vrsto. Manjka namreč tudi Serge Gnabry, ki se je poškodoval v sredo v Londonu. Verjetno do tekme ne bo nared niti Leroy Sane. Danes je manjkal tudi lažje poškodovani vratar Manuel Neuer.

V enakem položaju kot Bayern je Stuttgart, ki je v večernem obračunu ugnal Eintracht Frankfurt s 3:0. (3:0). Bolj kot zmaga pa je na tekmi odmeval gol Gvinejca Serhouja Guirassy, ki je v 11. minuti zadel za 1:0. S tem je dosegel že 25. gol v sezoni za klubski rekord. Za en gol je izboljšal dosežek prejšnjega rekorderja Maria Gomeza iz sezone 2008/09.

Že v prvem delu sta za Stuttgart zadela tudi Deniz Undav (17.) in Jamie Leweling (37.).

Za štiri točke Kölnu zdaj beži 16. Mainz, ki je s 4:1 ugnal Hoffenheim. Točko več ima 15. Bochum, ki je v zadnjih sekundah rešil točko naskoka na tekmi s Heidenheim (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 29. krog:

- sobota, 13. april:

Bor. Mönchengladbach - Bor. Dortmund   1:2 (1:2)

Bayern München - Köln                                     2:0 (0:0)

Bochum - Heidenheim                                         1:1 (0:0)

Mainz - Hoffenheim                                              4:1 (0:1)

Leipzig - Wolfsburg                                               3:0 (1:0)

Stuttgart - Eintracht Frankfurt                        3:0 (3:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
13. 04. 2024 20.22
+13
Čestitam Benjamin, ti si res dober nogometaš!!