Nogomet

Vratar Carroll junak Severne Irske - podal za zmagoviti gol in ubranil enajstmetrovko Novakoviću

Belfast, 28. 03. 2016 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila na gostovanju v Belfastu proti reprezentanci Severne Irske (0:1). Za domačine je zadel Conor Washington, za katerega je bil to šele drugi nastop za člansko reprezentanco. Milivoje Novaković je zastreljal enajstmetrovko.

Katanec je dal tokrat priložnost tudi mlajšim fantom - zaigral je tudi Petar Stojanović.
Katanec je dal tokrat priložnost tudi mlajšim fantom - zaigral je tudi Petar Stojanović. FOTO: Damjan Žibert
Slovenija je v tekmo vstopila podjetno in si ustvarila nekaj (pol)priložnosti, še najbliže zadetku pa je bil napadalec Roman Bezjak, ki je z neposredne bližine severnoirskih vrat z desne strani sprožil proti vratarju Royu Carrollu, a zadel zunanji del mreže. V drugi polovici prvega polčasa so pobudo prevzeli domačini, ki so zadetek dočakali po klasični otoški akciji. Po podaji vratarja (!) Carrolla se je do žoge v skoku z Miralom Samardžićem, ki danes ni imel svojega dne, prebil Conor Washington, ki je v novem obračunu na tla spravil še Nejca Skubica, nato pa s finto položil še Boštjana Cesarja, za nameček pa ujel še Jana Oblaka na napačni nogi in povedel domačine na Windsor Parku v vodstvo z 1:0. Za 23-letnega Washingtona, ki brani brave QPR-ja, je bil to sicer šele drugi nastop za reprezentanco, potem ko je nazadnje dočakal svoj debi pred štirimi dnevi na prijateljski tekmi z Walesom.

Slovenija je idealno priložnost za izenačenje le dočakala v drugem polčasu, ko je v 66. minuti dobila strel z bele točke, potem ko je nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Jonny Evans storil prekršek nad Samardžićem v kazenskem prostoru Severne Irske. A Milivoje Novaković, najnovejša okrepitev slovenskega aktualnega prvaka Maribora, ni uspel premagati izkušenega vratarja Carrolla, ki je z drugo potezo dneva (po podaji za gol) navdušil trinajst tisoč navijačev v Belfastu. Drugo lepo in obenem tudi zadnjo priložnost za izenačenje je imel Birsa po lepi akciji, ki jo je začel Petar Stojanović, nadaljeval pa Matic Črnic, a je Šempetrčanu znova strel ubranil danes razpoloženi Carroll. 38-letnik, ki brani barve angleškega četrtoligaša Notts Countyja, je žogo še uspel odbiti v kot. Niz neporaženosti severnoirske reprezentance z današnjo zmago zdaj traja že kar deset tekem, kar je tudi rekord v zgodovini severnoirskega nogometa.

Oblak (levo) je bil ob strelu Washingtona povsem nemočen.
Oblak (levo) je bil ob strelu Washingtona povsem nemočen. FOTO: Damjan Žibert

Tekmo je zaznamovala tudi nedavna smrt Johana Cruyffa. Sprva so se nanj spomnili z minuto molka pred začetkom tekme, nato pa so gledalci na Windsor Parku v Belfastu v 14. minuti tekme z aplavzom počastili umrlo nogometno legendo, ki je na hrbtu začasa aktivnega igranja nogometa nosil številko 14.

Izid:

Severna Irska – Slovenija 1:0 (1:0)
Washington 41.
Carroll je v 66. minuti tekme ubranil enajstmetrovko Novakoviću

Postava Slovenije: Oblak, Skubic (Stojanović/61.), Samardžić, Cesar (Al. Struna/80.), Jokić, Kurtić (Vrhovec/46.), Krhin, Iličić (Novaković/46.), Birsa, Verbič (Kirm/62.), Bezjak (Črnic/75.). 

Preostale tekme:
Ukrajina – Wales 1:0 (1:0)

Liechtenstein – Ferski otoki 2:3 (0:2)

Andora – Moldavija 0:1 (0:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HOLAJ SLOVENIJA
29. 03. 2016 19.08
VRATAR CAROLL NI TAK JUNAK,KOT JE BIL NOVAKOVIČ BEDAK! TAK STREL BI UBRANIL TUDI VRATAR NAŠE MLADINSKE EKIPE,SAJ JE NOVAKOVIČ ŽE PO PRVIH KORAKIH NAKAZAL,KAM BO STRELJAL.
tekač
29. 03. 2016 13.11
Da nam je dobiti nogometnega Andreo Gianija........
videonadzor
29. 03. 2016 12.36
-3
če pogledaš objektivno pubeci niso krivi.......toti katanec samo nekaj bluzi,se joče,........če je komu všeč ali ne ...katanca nikoli ne bi bilo če ne bi bilo takrat,....zahota,pavlina,galiča,osterca,..itd........itak je tip prepotenten,poln sebe z podporo nzs.......dobro vemo vsi,da je že davno bil čas da spoka..ja...ja samo potem nebi bilo evrčkov...to je vsa poanta!...........mlade nogometaše noter pa novega trenerja...pa četudi petarde pokajo...čez nekaj let pa pride slej ali prej rezultat sam po sebi.......mogoče bo l.2020 na EP.sodelovalo že 32 reprezentanc,pa na S.P 64 ha,ha...pa se bomo že nekako ugurali med njih.........katanec imamo te že poln kufer...dober si edino za kakšno karikaturo....cajt je da spokaš!!
totinori
29. 03. 2016 12.03
+6
Da imaš premoč v posesti žoge in navidezno premoč v igri ni bilo zadosti za reprezentanco kot je Irska, kaj bo šele proti Angležem, ki so navdušili proti Nemcem. Na sredini naredijo naši fantje absolutno preveč napak. Netočne podaje, predolgo zadrževanje žoge po nepotrebnem, nabijanje na pamet pred nasprotnikov gol, neizdelane akcije. Nič ne pomaga, da so pokazali dokaj dopadljivo igro, če je hkrati toliko napak. To ni stvar neuigranosti, ampak individualne kvalitete. btw-Novaković ta hip ni na nivoju, da bi lahko igral za reprezentanco. Ne razumem, kako ni sposoben pri penalu udariti malo višje, kot to dela Iličić, ko golman praktično nima šans.
kemuri
29. 03. 2016 12.02
+3
KKK, Kirm, Kurtić , Krhin..te igralce lahko postavi v ekipo samo nogometni analfabet ali pa njihov menedžer . Drugače pa je bilo kar solidno, je pa dejstvo da smo igrali proti S. Irski, ne pa proti Nizozemski, denimo.
tekač
29. 03. 2016 11.40
+4
Komentar svoj sem že napisal, vendar z veseljem ugotavljam, da nisem sam, ko vidim slabe igre posameznikov. V kolikor selektor ne vidi ali ne ve ali ne vem kaj, potem mu lahko samo povem, da je postal nogomet hitrejši in se treba temu prilagoditi. Imamo take igralce vendar jih selektor ne vidi, ker izgleda da ne zna videti....Kajti če pustiš pri takem razvoju igre Lazareviča izven reprezentance nisi primeren za selektorja v drugi nogometni ligi, kaj šele reprezentance. Lazarevič in Šporar bi bila lahko naveza prihodnosti vendar moraš biti , jasnoviden in predvsem strokoven.
Smeljo
29. 03. 2016 11.11
+3
Nova nima kej vec iskat u repki, no usaj ko bosta spoki pa beric zdrava
andrejm1
29. 03. 2016 09.09
+15
Največji problem te reprezentance je Katanec, ki preprosto ne zna in ne zmore. Ko je imel Zahoviča, ki mu je dosegal pomembne gole in še veliko sreče z nemogočimi zadetki ob pravem času, je šlo, ampak tudi to se neha, potem pa ostane samo znanje. Tega pa nima in zadnjih petnajst let ni Katanec dosegel nič in to se bo s slovensko reprezentanco tudi nadaljevalo. Kakšno tretje mesto v kvalifikacijah bo največ, kar bo dosegel in potem bo še kar naprej uigraval Novakovića, Kirma, Birso, Cesarja in Jokića.
jazizola
29. 03. 2016 08.54
+10
Cesar je še na vsaki tekmi naredil eno katastrofalno napako, ki nas je stala gola. Do sedaj edeini, ki si je upal pomladiti reprezentanco skoraj v celoti je bil Oblak.
drimtim
29. 03. 2016 08.48
+12
le zakaj se ne pomladi ekipe sedaj do konca in se v miru dela,a sedaj je bolj pomembno biti najboljši strelec vseh časov za slovenijo.potem še pa dolgo ne bo bolje saj še penal ne gre več notri.selektor bi imel imenitno priložnost z mladimi nekaj narediti ,se pa muči z veterani.kdo bo pa to gledal.
šmajser1
29. 03. 2016 08.52
+1
Symbolic
29. 03. 2016 10.15
+6
Zadnjič ste pisali, da je "Podmlajena angleška reprezentanca premagala svetovne prvake"... Ja, super... ampak Hodgson je imel jajc pa je podmladil moštvo... Katanec pa še vedno pričakuje čudeže od 30 in "kusur" letnikov...
mogerad
29. 03. 2016 08.47
+8
severna irska ni neka top reprezentanca toda kaj so pa naši?
drimtim
29. 03. 2016 08.48
+2
tako kot sedaj igramo,si bomo težko našli nekoga da ga premagamo,s porazi pa bo katanec moral iti
šmajser1
29. 03. 2016 08.46
+6
Vedno neko eksperimentiranje srecota.......to dela znova in znova....mlade not, stare v pokoj! Nekaj je storil tu, a premalo! Izgovor bo, da ne more naenkrat pomladit cele ekipe! Zakaj ze, ve samo on! Igra niti ni bila tako slaba....ko pridejo mladi se vidi napredek, to ji delo srecota!
šmajser1
29. 03. 2016 08.46
+3
videonadzor
29. 03. 2016 08.37
+16
e moj novakovič
Mungos2
29. 03. 2016 08.30
+20
Najšibkejši členi v reprezentanci so Katanec, Novaković,Kirm,Kurtić in Cesar !
Viejo cabron
29. 03. 2016 08.28
+11
Resnično imamo en kup dobrih igralcev in sedaj je v Katančevih rokah in nogah da iz te moke naredi dober kruh. Igralci kot so Zajc, Verbič, Stojanovič, Iličič, Samardžić, Oblak, Skubic, Berič, Šporar, Kampl, Struna,......itd. so baza za naslednja dva cikla kvalifikacij. Raje vidim, da igro igrájo in ne da mučijo žogo v nedogled in bolj je gledljiv nogomet kjer se igra naprej ne pa da se skivaš na svoji polovici in deset minut pred koncem pokasiraš 2-3 gole.
Ivy Zar 1
29. 03. 2016 08.27
+6
samo tako dalje...čim več mladih not, starejši pa z nasveti in s pozitivno energijo pomagat...uni ki razbijajo škatle, via...
inside1
29. 03. 2016 08.23
+10
Ekipa nima pravih tekačev, al pa se jim ne da, saj so skoraj Irci po eni nogi hitrejši. Ne vem, Katanec je bil ne neki drugi tekmi menda, ne rabi si peska metat v oči. Zadnja vrsta, neke čudne podaje predvsem tvegano na pamet, Oblak je brcal žogo na sredino, da so potem lahko Irci spet napadali. Vsak na tem delu tekme, ki sem jo gledal je bilo tako. Novakovič, in še nekateri od prej so za penzijo. Če pomlajuje, naj pomladi do konca in dela s temi dalje.
taurus111
29. 03. 2016 08.16
+9
Tekma kot tekma, premalo poguma, tudi za se stepst..Zastreljana enajstmetrovka, Milivoj je za v pokoj, bolje , da je streljal Oblak in to miže, sigurno bi zadel. Katanec skozi nekaj experimtira in popravlja. Najboljši na igrišču Jokić. Se vidi, da ta stari igralci bolujejo od srčnega popuščanja!
apodgraj
29. 03. 2016 08.30
+22
Ni problem v tem , da je Novakovič zastreljal enajstmetrovko . Tudi najboljši nogomtši so zastreljali, že nekoliko enajstmetrovk. Problem pa je v tem , ko je v ekipi Novakovič, slovernska reprezentanca praktično igra samo z desetimi igralci . Trener Katanec pa tega ne vidi ali pa noče videti in še kar naprej forsira že davno upokojenega nogomometnega .veterana .
Viejo cabron
29. 03. 2016 08.11
+20
Imamo novo pomlajeno bazo igralcev in igramo kar všečno, kombinatorno. Moteči elementi pa so Novaković (ne glede na zgrešeno 11-metrovko), Kirm,......in delujejo tako kot če bi 50 letnik prišel v diskoteko, kjer so sami mladostniki pod 18 let starosti. Novaković nisi več za to ekipo in se častno poslovi. Katanec kar nadaljuj s sestavo pomlajene ekipe in ob všečni igri bo tudi marsikateri poraz nepomemben. Dajmo fantje.....
HOLAJ SLOVENIJA
29. 03. 2016 08.17
+17
Ko je pa zaljubljen v Novakoviča,Kirma,Kurtiča in Cesarja. Še za Handanovičem se je skoraj zjokal!
HouseBeatz
29. 03. 2016 08.11
+30
U21 bi to tekmo gladko dobil, res morajo za reprezentanco igrat taki stari kozli?