Nogomet

Na širšem seznamu za zlato žogo tudi 'hobotnica' Jan Oblak, skoraj četrtina nominirancev iz Real Madrida

Ljubljana, Zürich, Pariz, 09. 10. 2017 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoska revija France Football je tekom dneva objavila seznam 30-ih kandidatov, ki se bodo na začetku prihodnjega leta potegovali za prestižno zlato žogo. To je nagrada, ki jo podeljujejo že vse od leta 1956 in je priznanje, ki ga dobi najboljši nogometaš na svetu. Prestižno lovoriko brani Cristiano Ronaldo, ki ima v svojih vitrinah štiri nagrade, rekorder pa je s petimi Lionel Messi. Na širšem seznamu je tudi slovenski reprezentant Jan Oblak.

Največ igralcev na seznamu 30 kandidatov prihaja iz vrst aktualnega evropskega prvaka Real Madrida. Iz galaktičnega tabora prihaja sedmerica nogometašev, in sicer obrambna igralca Marcelo,Sergio Ramos, vezisti Luka Modrić, Toni Kroos in Isco ter napadalca Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Sledi Juventus, ki ga na seznamu zastopajo trije nogometaši. 

Na seznamu je tudi Jan Oblak, a pozor, noben vratar še nikoli v zgodovini ni prejel zlate žoge.
Na seznamu je tudi Jan Oblak, a pozor, noben vratar še nikoli v zgodovini ni prejel zlate žoge. FOTO: AP

Na reviji France Football so tekom dneva objavili imena nogometašev, ki se bodo na začetku prihodnjega leta potegovali za prestižno zlato žogo. Na seznamu so brazilski zvezdnik in najdražji nogometaš na svetu Neymar. Družbo mu delata še dva Brazilca, in sicer Marcelo in Phillippe Coutinho. Znova jih veliko število prihaja iz španske La Lige. Nogometaši, ki si kruh služijo v Španiji in so na seznamu za najboljšega nogometaša leta so: že omenjeni Marcelo, Luka Modrić, Luis Suarez, Sergio Ramos, Lionel Messi, Karim Benzema, Antoine Griezmann, Isco, Toni Kroos, Cristiano Ronaldo in slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Tudi Premier League, ki je v zadnjih letih tema večna debate, ali je res močnejša liga od španske, ima lepo število nominirancev. Tako se je na seznamu znašel dvakratni zaporedni prvak Anglije N'Golo Kante, družbo mu delajo še Kevin de Bruyne, Harry Kane, Sadio Mane, Eden Hazard in vratar Manchester Uniteda David de Gea. Nominiranci iz italijanske Serie A pa so Leonardo BonucciEdin Džeko, Dries MertensPaulo Dybala in legendarni vratar Gianluigi Buffon. Bundesliga ima tri predstavnike, zastopata jih namreč poljski stroj za zadetke Robert Lewandowski in njegov soigralec pri Bayernu Mats Hummels ter napadalec dortmundske Borussie Pierre-Emerik Aubameyang. Seznamu so se proti koncu pridružili tudi trije predstavniki francoske Ligue 1, in sicer Radamel Falcao, Kylian Mbappe in Edinson Cavani, vsi odlični napadalci. 

Zmagovalec prestižne nagrade bo sicer znan 9. januarja prihodnje leto. Branilec lovorike je sicer Cristiano Ronaldo, ki je skupno osvojil že štiri. Absolutni rekorder pa je Lionel Messi, ki ima v svojih vitrinah pet prestižnih lovorik. Oba sta po pričakovanjih uvrščena na širši seznam. Mnogi pa so tudi prepričani, da se bo na koncu prav med njima odločalo o tem, kdo bo proglašen za najboljšega na svetu. Argentinec in Portugalec sta si namreč razdelila zadnjih devet lovorik. Zadnji, ki je pred njima osvojil to nagrado, je brazilski nogometaš Kaka, ki je bil za najboljšega razglašen leta 2007.

Cristiano Ronaldo je na zadnji podelitvi prejel svojo četrto zlato žogo.
Cristiano Ronaldo je na zadnji podelitvi prejel svojo četrto zlato žogo. FOTO: Twitter


Seznam 30 kandidatov za nagrado zlata žoga:
Neymar (PSG/Brazilija)
Luka Modrić (Real Madrid/Hrvaška)
Paulo Dybala (Juventus/Argentina)
Marcelo (Real Madrid/Brazilija)
N'Golo Kante (Chelsea/Francija)
Luis Suarez (Barcelona/Urugvaj)
Sergio Ramos (Real Madrid/Španija)
Jan Oblak (Atletico Madrid/Slovenija)
Philippe Coutinho (Liverpool/Brazilija)
Dries Mertens (Napoli/Belgija)
Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgija)
Robert Lewandowski (Bayern München/Poljska)
David de Gea (Manchester United/Španija)
Harry Kane (Tottenham/Anglija)
Edin Džeko (Roma/Bosna in Hercegovina)
Toni Kroos (Real Madrid/Nemčija)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Francija)
Gianluigi Buffon (Juventus/Italija)
Sadio Mané (Liverpool/Senegal)
Radamel Falcao (Monaco/Kolumbija)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund/Gabon)
Lionel Messi (Barcelona/Argentina)
Karim Benzema (Real Madrid/Francija)
Edinson Cavani (PSG/Urugvaj)
Mats Hummels (Bayern München/Nemčija)
Isco (Real Madrid/Španija)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska)
Leonardo Bonucci (AC Milan (Juventus v pretekli sezoni)/Italija)
Kylian Mbappe (PSG (Monaco v pretekli sezoni)/Francija)
Eden Hazard (Chelsea/Belgija)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
10. 10. 2017 11.25
-1
je spet moglo steči...kar veliko denarcev iz kase RM-ja.... na taprave naslove...toliko njihovih na seznamu....spet laufa trgovin....s polno paro....:))
cripstoned
10. 10. 2017 12.20
+1
roooonaaaaldoooooo, reeeeeeaaaaal maaaaadriiiid ....bolecina, nemoc, obup....hvala hejter!!
ddolores
10. 10. 2017 10.45
-1
Zlato žogo bo dobil tisti, ki je dal največ golov iz ofsajda - saj se ve kdo je to a ne?
dipe
10. 10. 2017 10.24
Kaj pa naš Curota....
ehjaehja
10. 10. 2017 01.26
-2
super cr jo bo dvignil,praktično sam je premagoval nasprotnike v ligi prvakov par hat trickov celo pa dva gola v FINALU VLADAVINA KRALJEVEGA KLUBA SE NADALJUJE HALA MADRID!
bobrock46
09. 10. 2017 21.47
+3
Benzema?!! Ta je pa dobra
Iniesta
09. 10. 2017 20.56
-2
CR gladko ... tip je osvojil LP in EP ...
ZlonamerniGeneralFranco
09. 10. 2017 21.35
+3
cripstoned
09. 10. 2017 20.52
-8
mislim da bi morali izbirati med ronaldom, modricem, kroosem, iscom in ramosom....seveda bo letos spet nekdo iz madrida dvigil pokal....vse ostalo je kraja....vsi vemo da se bo na koncu veselil najboljsi igralec lanskega leta ki je za povrh vsega osvojil se evropsko prvenstvo....rooonaaaldo 5ic hejteri pa se v vecji jok hahahaha
ehjaehja
10. 10. 2017 06.25
-2
res je real madrid dominira največ igralcev ima izbranih,upajmo samo da ne bo skorumpirana barca podkupla da spet izberejo lažnega idola messija
apodgraj
10. 10. 2017 08.31
+4
cripstoned-drugo leto,se bo baje podeljevala "Nobelova " nagrada za otroško domišljijo in prvi nominiranec boš prav gotovo ti .Veš kaj je kraja , je to, da je Ronaldo osvojil za lansko leto to nagrado . 26 tisoč profesionalnih igralcev je glasovalo drugače in so z veliko večino oddali svojh glas za Messija . Kaj pa delajo novinarji , mediji , trenerji in kapitani ekip ter gledalci je pa škandal brez primere. Ne vem zakaj organizacijo izbor najboljšega nogometaša na svetu vodi revija France Football . zakaj to ne opravi FiFa. Ronaldu so očitali slabo predstavo na evropskem prvenstu , kjer ni blestel , v finalu pa je po nekaj minutah obsedel na klopi . Nekateri se pritožujejo , da je končni izbor vse prevečkrat odločen na podlagi trofej ekipe , ki so tudi Ronaldo pomagalo do naslova. Messi je podal oziroma dosegel manj kot v 55 minutah in je bil na prvem mestu. Ronaldo je po tem elelentu šele na 28 mestu . O naslovo najboljšega bi morala odločati samo nogometna stroka , v katero pa ne sodijo mediji in gledalci . Fifa bi morala pripraviti pravlnik z vsemi kriteriji , po katerih, bi se dalo na pošten način priti do najboljšega . Če se da vsako delo , ki ga kdo opraviti normiati in oceniti , ni vrag , da se tudi igro nogometaša ne da ovrednotiti. Saj vednar ne živiom v 19. stoletju ,
CevNorc
10. 10. 2017 09.59
+0
js mam kolega, ki je pro(igra pri jodlarjih), navija celo življenje za Real, ampak kot profesjonalni nogometaš vedno in povsod zatrjuje, da je Messi, potem in šele potem CR7, za njim pa ostali...........
cripstoned
10. 10. 2017 12.19
-1
apodrgaj...ko bo messi vrnil zlate zoge iniesti in xaviju po eno potem bo tudi ronaldo komu dal...dvojna merila ahahaha....ronaldo je za razliko od tvoje skromno medijsko ustvarjene osebe ustvarjen kot badboy in zaradi tega mu veliko 'strokovnjakov' ne da glasov....ko pa rece legenda SAF da je ronaldo najboljsi lahko vsi utihnejo....ronaldo je osvojil zlato zogo z dvema razlicnima kluboma in ligo prvakov tudi ....letos je osvojil 2x zapored in lani se evropsko prvenstvo...ce je bil kdaj v zadnjih letih kdo pravi za ta naslov je to ronaldo in nihce drug.... se sam messi je v lanskem intervjuju povedal da si ne zasluzi zlate zoge on pac pa nekdo drug (ronaldo)...imas vse na netu!
apodgraj
10. 10. 2017 12.32
+2
Prebral sem tvoj komentar in ne mislim več polemizirati s tabo . Škoda časa ,ker prepričanega , se ne da žal nikoli prepričati
SAF1
09. 10. 2017 19.56
+0
De Gea, edini ki si celo zasluži to nagrado. Ne tile Real sodniške pomoči kakci.
Ka pa mislis
09. 10. 2017 22.22
+1
ZlonamerniGeneralFranco
09. 10. 2017 19.30
+7
Kako so razni Mbappeji, Manéji in predvsem Benzemaji prišli na tale seznam mi je huda uganka.
CURVANORD Zanetti
09. 10. 2017 20.07
+5
Ker so pac nekoga morali uvrstiti kr nekaj