"Padalci" bodo odslej v Premier League ostro kaznovani

Angleška nogometna zveza (FA) je danes sprejela novo pravilo: vsi igralci, ki bodo skušali sodnika pretentati in do prekrška priti s padanjem, bodo dobili prepoved igranja na dveh tekmah. Pravilo bo veljalo v celotnem angleškem nogometu, tudi elitni premier ligi.

Simuliranje v Premier League - 2

Igralci, ki bodo v angleški Premier League sodnike poskušali pretentati s simuliranjem, bodo pod še večjim drobnogledom in temu tudi primerno kaznovani. (Foto: Kanal A)

Angleška nogometna zveza (FA) je obrazložila, da bo v primeru simuliranja oziroma padanja retrospektivno pogledala posnetek in se odločila o kazni. "Poseben odbor bo sestavljen iz enega nekdanjega nogometnega uradnika, trenerja in igralca, ki bodo pogledali videoposnetek dogodka vsak posebej in neodvisno, nato pa nam bodo svetovali, ali je šlo za prekršek ali je igralec simuliral," je pojasnila FA. Če bo odločitev soglasna, bo FA igralca kaznovala z dvema tekmama prepovedi igranja.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 53
 
tekač 19.05.2017 14:01:23
Posnetek bi bilo treba pogledati na licu mesta in rdeč karton . Tako bi moralo biti. Dve tekme ne igranja post festum je premalo za moštvo, ki lahko ob taki simulaciji izgubi tekmo.
Več komentarjev