Nogomet

Sinjemodri nadaljujejo zmagoviti niz: Po pokru golov na Etihadu klonil Tottenham

Manchester, 16. 12. 2017 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V derbiju 18. kroga angleškega prvenstva je v tej sezoni neverjetni Manchester City gostil spurse. Gostje so morali po zadetkih Ilkayja Gundogana, Kevina De Bruyneja in dvojčku Raheema Sterlinga priznat premoč vodilni ekipi na lestvici, varovanci Pepa Guardiole pa so s tem še povišali svoje vodstvo v Premier League. Častni zadetek za Tottenham je dosegel Christian Eriksen (4:1).

Na slovitem Etihadu sta se udarila prvouvrščeni Manchester City in Tottenham, sinje modri pa so kaj kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu pričeli narekovati ritem na zelenici, kar se jim je obrestovalo v 14. minuti, ko je po podaji iz kota mrežo Huga Llorisa zatresel Ilkay Gundogan.

Dvakrat je žogo za hrbet Huga Llorisa pospravil Raheem Sterling.
Dvakrat je žogo za hrbet Huga Llorisa pospravil Raheem Sterling. FOTO: AP

Čeprav se je igra po vodstvu varovancev Pepa Guardiole nekoliko umirila, se je moral gostujoči vratar vnovič izkazati ob poskusu Sergija Aguera, ki je streljal iz bližine, vendar pa je Lloris z izjemno obrambo žogo pravočasno zaustavil. V drugem polčasu je sledila prava nogometna poslastica s kar štirimi zadetki, od tega kar tremi v mreži spursov. Po prvega se je v 70. minuti podpisal letos izjemni Kevin De Bruyne, ki je samostojno akcijo zaključil s strelom v sredino vrat in tako povišal vodstvo domačih.

Dvojček Sterlinga in častni zadetek Eriksena

Ti niso bili nič manj nevarni tudi v nadaljevanju, vendar pa je novo priložnost za zadetek iz enajstih metrov zapravil Gabriel Jesus, ki prekrška Jana Vertonghena ni uspel spremeniti v nov zadetek sinje modrega moštva, njegovo napako je zatem skušal popraviti Raahem Sterling, vendar je strel romal čez prečko. Zato pa se je vezni igralec med strelce vpisal v 80. minuti, ko je po podaji Leroya Saneja potisnil žogo v prazno mrežo gostov. To pa ni bil edini zadetek angleškega reprezentanta, v 90. minuti je s svojim enajstim golom v sezoni angleškega prvenstva, poskrbel še za četrti zadetek Cityja. Končni rezultat je s zadetkom v sodnikovem podaljšku postavil Christian Eriksen, ki je le uspel premagati domačega čuvaja mreže Edersona.

Izidi 18. kroga Premier League:

Manchester City - Tottenham 4:1 (1:0)
Gundogan 14., De Bruyne 70., Sterling 80., 90.; Eriksen 93.

Stoke City - West Ham 0:3 (0:1) 
Noble 19./11-m, Arnautović 75., Sakho 86.

Leicester - Crystal Palace 0:3 (0:2) 
Benteke 19., Zaha 40., Sako 90. 

Arsenal - Newcastle 1:0 (1:0) 
Özil 23.

Chelsea - Southampton 1:0 (1:0) 
Alonso 45.

Watford - Huddersfield 1:4 (0:2) 
Doucoure 82.; Kachunga 6., Mooy 23., 89., Depoitre 50. 

Brighton - Burnley 0:0 
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
17. 12. 2017 11.44
+1
Če bi v igralce vložili 2. mlrd. eur. bi še NK Zavrč pod vodstvom Bojana Prašnikarja nabil Tottengrobarje....
Trend01
17. 12. 2017 08.43
+1
So, so v neverjetni formi. Ni kaj. Dejstvo. A tudi Bayern je pod Guardiolo raztural tam nekje do februarja, morda marca. Potem je šlo vse "south". Bo tu podobno? Poleg tega je City neverjetno odvisen od De Bruyna. Trenutno najboljšim igralcem na svetu. Ni debate. Res, da ga lahko "občasno" nadomesti Silva, a to je tako kot bi dejal, da lahko Rakitić nadomesti Messija. Moje mišljenje je, da bo forma Cityja v spomladanskem delu padla. PL bodo zaradi trenutne prednosti dobili, a to bo verjetno tudi vse. Brez FA pokala in brez LP.
Iniesta
16. 12. 2017 21.34
+5
Pepov siti je kot orkan ... Bravo Pep!