Prvoligaši v Abu Dabiju remizirali z reprezentanco Savdske Arabije, Katanec: 'Fante moram pohvaliti'

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je prvič v zgodovini sestavil B-reprezentanco in jo popeljal na krajši pripravljali turni v Abu Dabi. Na prvi tekmi se je ekipa, ki je sestavlja izključno iz igralcev, ki si kruh služijo v Prvi ligi Telekom Slovenije, pomerila z zasedbo Savdske Arabije. Tekma pred praktično praznimi tribunami pa se je končala z najbolj nepopularnim nogometnim izidom 0:0.

Srečko Katanec

Srečko Katanec je prvič v zgodovini sklical B reprezentanco. (Foto: Damjan Žibert)

Izbrana vrsta Srečka Katanca je priprave v Abu Dabiju popestrila s prijateljsko tekmo proti Savdski Arabiji. Obračun so bolje odprli izbranci Berta van Marwijka, ki so v 11. minuti prvič resneje pogledali proti vratom Grege Sorčana. Za strel z razdalje se je odločil Al Abid, vendar je žoga letela mimo gola. Tri minute kasneje je še močneje zadišalo po vodilnem zadetku Savdske Arabije. Takrat je Al Abid lepo prodrl proti slovenskemu kazenskemu prostoru in odložil žogo do Al Jassama, ki je obšel Denisa Klinarja ter stresel prečko. Slovenija je na drugi strani poskušala predvsem preko Mihe Zajca in Mateja Pučka, ki pa si nista uspela priigrati resnih priložnosti za zaključni strel. Po dobre pol ure igre je razpoloženi Al Abid še enkrat streljal od daleč, a se je z zanesljivo obrambo izkazal slovenski vratar.

Selektor Srečko Katanec je med odmorom nekoliko premešal enajsterico in ekipo dodatno motiviral, kar se je poznalo v precej bolj živahni igri Slovenije. Že po 17 sekundah nadaljevanja se je v lepi priložnosti znašel Elvis Bratanović, ki pa iz ugodnega položaja ni uspel poslati žoge mimo Al Mosailema. V 55. minuti je v hitrem protinapadu sodeloval Miha Zajc, ki se je odločil za strel iz 25 metrov, vendar je žoga zletela točno v naročje nasprotnega vratarja. Arabci v drugem delu tekme niso bili tako nevarni. Eno redkih priložnosti je imel Al Jassim, ki je v 63. minuti poskušal z lob udarcem, a je žoga končala preko gola. Dve minuti kasneje je Slovenija hitro izvedla prosti strel, po katerem se je na robu kazenskega prostora pred Al Mosailemom znašel Jure Matjašič, ki je nastreljal dobro postavljenega vratarja nasprotnika. Slovenci so do najlepših priložnosti prišli v 75. in 78. minuti. Najprej je spretni Pučko z desne strani podal proti osamljenemu Bratanoviću, ki je v osrčju kazenskega prostora slabo zadel žogo, tako da je priložnost splavala po vodi. Kmalu zatem je uigranost predstavila naveza Olimpije. Rok Kronaveter je iz prostega strela poslal uporaben predložek v sredino, kjer je najvišje skočil Antonio Delamea Mlinar in z glavo le za malo zgrešil svoj cilj. Ostalo je pri neodločenem rezultatu, ki je bil po prikazanem na obeh straneh verjetno tudi najbolj realen.

"Fante moram pohvaliti. Trudili so se, oddelali stvari po najboljših močeh. Lahko jim samo čestitam, saj je Savdska Arabija odigrala tekmo v najmočnejši postavi. Igra ni bila najbolj všečna, vendar bi lahko tudi mi v drugem polčasu dosegli kakšen zadetek, saj smo si priigrali dve lepi priložnosti. Fantom je lahko v čast, da so po počitnicah in brez pravih priprav prišli odigrati pravo tekmo in remizirati s Savdsko Arabijo, ki v tem delu Azije velja za odlično reprezentanco," je dejal selektor Slovenije Srečko Katanec. Pod vodstvom Srečka Katanca Slovenijo zastopajo Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Izid:
Slovenija - Savdska Arabija 0:0 (0:0)

Postavi:
Slovenija: Sorčan, Klinar (46./Širok ), Delamea Mlinar, Blažič, Sikošek, Majer, Vetrih, Zajc (59./Kronaveter), Podlogar (46./Matjašič), Pučko (89./Arčon), Vuk (46./Bratanović).

Savdska Arabija: Al Ovais, Havsavi, Al-Faraj, Al Šehri, Al Sahlavi (58./Al Šamrani), Al Haibri (Aldaswari), Fallatah, Al Šahrani, Al Jasim (Al Moghawi), Al Abid.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
ggzz 10.01.2017 22:45:10
sa- sa- sami dobri i- i- igrači
Več komentarjev