Nogomet

Slobodan Vuk v Uefino enajsterico leta poleg Oblaka uvrstil napad z Messijem, Ronaldom in Griezmannom

Domžale, 18. 12. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) s pomočjo uporabnikov spletne strani Uefa.com izbira postavo leta 2016. Med kandidati je tudi slovenski reprezentant in član Atletico Madrida Jan Oblak. Najboljšo postavo je za 24ur.com sestavil napadalec Domžal Slobodan Vuk.

Slobodan Vuk (na fotografiji) je z Domžalami jesenski del sezone končal v izvrstnem slogu.
Slobodan Vuk (na fotografiji) je z Domžalami jesenski del sezone končal v izvrstnem slogu. FOTO: Aljoša Kravanja

Slobodan Vuk je bil med vidnejšimi posamezniki derbija zadnjega jesenskega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Domžale so premagale Maribor (3:2) in se s poznejšim remijem Olimpije proti Krškemu približale vodilnima, ki bosta ob podobnih predstavah rumenih morala v spomladanskem delu resno pogledovati za svoj hrbet. Vuk se je kmalu po tekmi v Domžalskem športnem parku skupaj s soigralcem Juninhom odpravil v Brazilčevo domovino, v katerem si polni baterije pred nadaljevanjem sezone, za 24ur.com pa je iz kandidatov, ki jih ponuja Evropska nogometna zveza (Uefa), sestavil najboljšo enajsterico leta. Tako kot njegovi nogometni kolegi iz Prve lige Telekom Slovenije je tudi v bosansko-hercegovskem Jajcu rojeni napadalec mesto med vratnicama zaupal Janu Oblaku (Atletico Madrid). Med najboljšimi branilci je pogrešal Realovega Brazilca Marcela in zimzelenega Hrvata Darija Srno (Šahtar Doneck), nato pa se je zadovoljil z obrambo štirih, ki jo sestavljajo Leonardo Bonucci (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Jerome Boateng (Bayern München) in Gerard Pique (Barcelona).

Na sredino igrišča Vuk postavlja Luko Modrića, Tonija Kroosa (oba Real Madrid) in Andresa Iniesto (Barcelona), povsem v znamenju španske Primere pa je tudi napad z Lionelom Messijem (Barcelona), Cristianom Ronaldom (Real Madrid) in Antoinom Griezmannom (Atletico Madrid).

Vuk je podobno kot njegovi kolegi pred njim največ mest zaupal nogometašem iz španske Primere Division.
Vuk je podobno kot njegovi kolegi pred njim največ mest zaupal nogometašem iz španske Primere Division. FOTO: Uefa.com

Za Oblaka in druge lahko še vedno glasujete TUKAJ. Na naši spletni strani pa spremljajte, kakšne postave so sestavili znani Slovenci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barca17 1
18. 12. 2016 18.01
a ima kdo kake podatke ali linke o (morebitnih) prestopih oz. odhodih in prihodih igralcev mb ? za ostale klube se tudi nebi branil :)
VSEMOGO?NI1
19. 12. 2016 16.05
športne novice - Prestopni rok 16/17 ZIMSKI (slovenski klubi)
Barca17 1
20. 12. 2016 09.26
macek_garfield
18. 12. 2016 15.00
-2
vuk pojma nima, a je pozabil na unega afneguncarja habarja taletna od talentov spokafca iz lolimpije pa to