Nogomet

Slovenska reprezentanta pred tekmo z Malto: Hitri zadetek bi nam olajšal tekmo

Ljubljana, 08. 06. 2017 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priprave na kvalifikacijsko tekmo z Malto so v polnem teku. Slovenska izbrana vrsta je opravila nov trening v ljubljanskih Stožicah in pred obračunom na domači zelenici ostaja optimistično nastrojena. Roman Bezjak in Miha Mevlja sta prepričana, da bi bil razplet tekme lahko v veliki meri odvisen od zgodnjega zadetka.

Roman Bezjak verjame v potrpežljivost slovenske izbrane vrste.
Roman Bezjak verjame v potrpežljivost slovenske izbrane vrste. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se pripravlja na sobotno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti, je danes na prizorišču tekme v ljubljanskih Stožicah opravila nov trening. Na njem sta bila tudi Roman Bezjak in Miha Mevlja, ki poudarjata pomembnost hitrega zadetka proti obrambno nastrojenim Maltežanom. "Zaenkrat smo naredili eno analizo, pogledali smo njihovo tekmo s Slovaki. Maltežani se postavijo precej nazaj, obrambno, in so precej kompaktni. Tako bi nam hiter zadetek zelo pomagal, ne bomo pa smeli biti nepotrpežljivi, saj bo težko prebiti njihov bunker," pravi Bezjak, ki je dodatno samozavesten, potem ko je z Rijeko na Hrvaškem osvojil tako prvenstvo kot pokal. Podobno meni Miha Mevlja, ki bo v osrčju obrambe zamenjal kaznovana Boštjana Cesarja oziroma Mirala Samardžića. "Želimo si hitro doseči zadetek, ki bi nam olajšal tekmo. Želimo si, da bi nadzirali tekmo in da smo odvisni sami od sebe," meni Mevlja.

Slovensko izbrano vrsto v naslednjih dneh čaka obračun z Malto.
Slovensko izbrano vrsto v naslednjih dneh čaka obračun z Malto. FOTO: Damjan Žibert

Ob začetku priprav so v slovenskem taboru poudarjali, da bodo delali na igrivosti, kreativnosti in ustvarjanju viška na igrišču. "V reprezentanci imamo dovolj zelo individualno močnih igralcev in bo tudi od njih bo marsikaj odvisno," poudarja Bezjak. Njegov reprezentančni kolega Mevlja pa je še povedal, da kljub temu, da bo nasproti "nogometni palček", se na treningih posvečajo tako obrambi kot napadu. "Osredotočamo se tako na obrambo kot napad. Vemo, da bo veliko protinapadov z njihove strani, tako pač igrajo, ampak smo na to pripravljeni," je zaključil srednji branilec.

Slovenija je po petih krogih v kvalifikacijski skupini F na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
09. 06. 2017 11.11
+2
merkajo naj, da ga navjo hit fasal.....
Shyni
08. 06. 2017 19.53
-1
Čeprav malta ni tako zelo lahek nasprotnik (srečko said so) bi naši s to kvaliteto mogli zmagat ene 3:0...imamo prednost domačega igrišča, poznamo njihove taktike, poleg tega so mel še lep čas za uigravanje...#srcebije
degenos
08. 06. 2017 20.10
+1
hehehe,.... drugi kolektivni športi pridejo zmeraj višje od fuzbala hehe!!
grozjak
09. 06. 2017 12.05
degenos
08. 06. 2017 19.31
+1
sej nš fuzbal tko ni vreden svetovnega prvenstva !! ane
tedoVV2HCmedo
08. 06. 2017 19.03
+1
Kako hitro bo gol proti Malto? Bo kaj prej kot na gostovanju? Katanec ni več nek selektor, on zdaj svoje nastope pred kamerami uporabi samo za oglaševanje.
degenos
08. 06. 2017 18.55
+0
hehehehehe..........gol treba dat ane ... ne samo govort !!
fihner
08. 06. 2017 20.13