Nogomet

Slovenski derbi Handanoviću, Iličić krasno podal za zadetek in zmago nad Belcem

Milano, 03. 02. 2016 22.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Interja, pri katerih letos blesti Samir Handanović, so se hitro pobrali po nedeljskem porazu proti Milanu in na 'slovenskem derbiju' 23. kroga Serie A pred domačimi gledalci premagali zasedbo Chieva (1:0), pri kateri sta tekmo začela tako Boštjan Cesar kot Valter Birsa. Josip Iličić je ob remiju Fiorentine prispeval podajo za gol Borje Valera.

Icardi je po štirih tekmah posta poskrbel za zmago Interja.
Icardi je po štirih tekmah posta poskrbel za zmago Interja. FOTO: AP

Nogometaši Interja so na domačem stadionu Giuseppe Meazza prišli do minimalne zmage nad Chievom (1:0). Samir Handanović je proti (zdaj morda že nekdanjima) reprezentančnima kolegoma Boštjanu Cesarju in Valterju Birsi mrežo ohranil nedotaknjeno, za zmagoviti zadetek Interja pa je poskrbel Mauro Icardi. Ta je Inter povedel v vodstvo v 48. minuti tekme po podaji iz kota in zmedi gostujoče obrambe. Podal je Brazilec Miranda, Icardi pa je osamljen pred vratarjem Andreo Seculinom zabil še deveti zadetek v letošnji izvedbi Serie A. Icardi je tako po štirih tekmah posta znova poskrbel za zmago Interja.

Fiorentini je doma dolgo časa kazalo dobro, potem ko je že v drugi minuti tekme slovenski reprezentant Josip Iličić s krasno podajo lepo zaposlil soigralca Borja Valera za vodstvo vijoličastih z 1:0. Carpi, za katera brani slovenski vratar Vid Belec, se je vrnil v igro v drugem polčasu, ko je v 73. minuti tekme za izenačenje na 1:1 poskrbel Kevin Lasagna. Ko je v Firencah že kazalo na remi, je za veselje domačih navijačev poskrbel Iličićeva menjava iz 76. minute Mauro Zarate. Argentinec je globoko v sodnikovem podaljšku postavil končnih 2:1 in poskrbel, da je Fiorentina ostala na tretjem mestu z dvema točkama prednosti pred Interjem.

Belec je dvakrat klonil v Firencah.
Belec je dvakrat klonil v Firencah. FOTO: AP

Juventus in Napoli nadaljujeta mrtvi tek
Vodilni ekipi italijanskega prvenstva sta tudi v 23. krogu vknjižili zmagi. Juventus je v 'znanem' slogu z 1:0 v Torinu premagal letos precej skromno Genoo, za katero je danes debitiral tudi slovenski napadalec Tim Matavž, ki je dobil priložnost za igro v 81. minuti tekme. Edini zadetek je padel v 30. minuti, ko je žogo v lastno mrežo poslal Sebastian de Maio. Najresnejši konkurent za osvojitev naslova v Serie A Napoli je delo opravil že v prvem polčasu, potem ko sta za Neapeljčane na gostovanju pri Laziu zadela nekdanja Realovca Gonzalo Higuain in Jose Callejon (0:2).

Serie A, 23. krog:

Frosinone - Bologna 1:0 (0:0)
Dionisi 77./11-m

Empoli - Udinese 1:1 (0:1)
Pucciarelli 90+1.; Zapata 23.

Fiorentina - Carpi 2:1 (1:0)
Valero 2., Zarate 90+.3; Lasagna 73.
Iličić (Fio) je igral do 76. minute; Belec (Car) je branil vso tekmo

Inter - Chievo 1:0 (0:0)
Icardi 48.
Handanović (Int) je branil vso tekmo; Cesar (Chi) je igral vso tekmo, Birsa (Chi) je igral do 72. minute

Juventus - Genoa 1:0 (1:0)
De Maio (30./ag)

Lazio - Napoli 0:2 (0:2)
Higuain 24., Callejon 27.

Palermo - AC Milan 0:2 (0:2)
Bacca 19., Niang 33./11-m

Sampdoria - Torino 2:2 (0:0)
Muriel 66., Soriano 84.; Belotti 71., 90+4.

Verona - Atalanta 2:1 (1:1)
Siligardi 42., Pazzini 83.; Conti 30.
Kurtić (Ata) je obsedel na klopi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.