Nogomet

So se v Manchestru prehitro odrekli prvemu strelcu lige?

London, 22. 04. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cole Palmer, otrok Manchester Cityja, je ob koncu lanskega poletja slekel sinje modri dres in se preselil v London, kjer je okrepil vrste Chelseaja. 21-letni ofenzivni vezist je na 28 ligaških tekmah sodeloval pri 29 zadetkih, na lestvici strelcev pa je na prvem mestu izenačen z Erlingom Haalandom.

Cole Palmer
Cole Palmer FOTO: AP

Cole Palmer se je že v Manchestru zavedal, česa je sposoben, v želji po večji minutaži pa je v zadnjih dneh lanskega poletnega prestopnega roka odpotoval v angleško prestolnico in podpisal pogodbo z dvakratnimi zmagovalci Lige prvakov. V času prestopa je bil po podatkih Transfermarkta vreden 18 milijonov evrov, meščani so zanj dobili 47 milijonov, njegova vrednost pa je do tega trenutka narasla na 55 milijonov.

Vodstvo Cityja je želelo, da Palmer ostane, predvsem po tem, ko je klub po petih sezonah zapustil Riyad Mahrez, ki se je, tako kot mnogi zvezdniki, preselil v Savdsko Arabijo. Veliko se je govorilo tudi o tem, da bi Palmer utegnil oditi na posojo k novopečenemu prvoligašu Burnleyju, kjer bi se nedvomno sprehodil v začetno enajsterico, s prestopom v Chelsea pa je dokazal, da je pripravljen za igro na najvišjem nivoju. "Dve leti je govoril o tem, da želi oditi, in vedno sem mu rekel, naj ostane. Vedel je, da bo z odhodom Mahreza dobil več priložnosti za igro, a takrat je bil že pripravljen na prestop. Zdaj igra neverjetno dobro na visokem nivoju," je o mladeniču dejal njegov nekdanji trener Pep Guardiola.

Cole Palmer in Pep Guardiola
Cole Palmer in Pep Guardiola FOTO: AP

Na vprašanje, ali so meščani naredili napako, je težko odgovoriti, saj sta mu v klubu, polnem zvezdnikov, na njegovem položaju konkurenco delala Mahrez in Bernardo Silva. Alžirca je v sinje modrem dresu krasilo to, da je bil izredno konstanten nogometaš, na katerega se je Guardiola lahko vedno zanesel, tudi Silva pa je igralec, ki ga kljub velikim imenom v klubu težko posedeš na klop za rezerviste.

Palmer posledično ni želel tvegati, da bi se še eno sezono boril za minute na zelenici, prestop v Chelsea pa je bil več kot očitno zanj pravilen korak v karieri. Na 28 tekmah je zabil 20 zadetkov in prispeval devet asistenc, s čimer je po zadetkih na prvem mestu poravnan z bivšim soigralcem Erlingom Haalandom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lahko osvoji nagrado za igralca sezone?

Nogometni navdušenci na otoku so bili pred tedni prepričani, da bo nagrada za najboljšega igralca sezone romala v roke Phila Fodena, ki zadnje mesece navdušuje s predstavami na zelo visokem nivoju. Hat-tricka proti Brentfordu in Aston Villi, dva zadetka na mestnem derbiju proti rdečim vragom in zadetek za zmago proti Bournemouthu je le nekaj posebnih trenutkov, za katere je v zadnjih dveh mesecih poskrbel Foden.

23-letni Anglež je v letošnji sezoni dokazal, da je rojen za pomembne tekme, v vročem Palmerju pa je dobil resno konkurenco v borbi za laskavo nagrado, ki so jo v preteklih letih dobili Mohamed Salah (2017/18 in 2021/22), Virgil van Dijk (2018/19), Kevin De Bruyne (2019/20 in 2020/21) in Haaland (2022/23).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
22. 04. 2024 09.59
+6
Doma vzgojenih odličnih nogometašev, se ne prodaja zato da se naredi prostor tujcem, to se zgodi ko imaš tudi tujca za trenerja , ki pač nima Angleške nacionalne miselnosti, totalna NAPAKA Vodstva Cityja.