Nogomet

Sodišče zavrnilo varščino za Villarja in njegovega sina, ki ostajata za zapahi

Madrid, 21. 07. 2017 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Dolgoletni predsednik španske nogometne zveze (RFEF) Angel Maria Villar ter njegov sin Gorka ostajata za zapahi, kakor je zahtevalo špansko tožilstvo. Do obravnave oba ostajata v priporu brez možnosti plačila varščine zaradi nevarnosti, da bi na prostosti vplivala na dokazni material.

Angela Mario Villarja sumijo finančnih malverzacij, prirejanja dokumentacije in korupcije v povezavi z organizacijo mednarodnih tekem. Villar, ki so ga aretirali v torek v široki akciji španske policije, je stopil pred sodnika, ki je odločil, da oba obtoženca, tako kot je zahtevalo tožilstvo, oče in sin, do obravnave ostajata v priporu brez možnosti plačila varščine zaradi nevarnosti, da bi na prostosti vplivala na dokazni material.

Policija je med preiskavo na sedežu zveze zasegla večje količine dokumentov ter na zaslišanje odpeljala tudi finančnega vodjo zveze Juana Padrona. Padron je podpredsednik RFEF in predsednik nogometne zveze Tenerifeja. Med pridržanimi je tudi Ramon Hernandez Baussou, tajnik te zveze, ki so ga izpustili ob plačilu varščine 100 tisoč evrov. Španski mediji poročajo, da so v ozadju preiskave različne finančne malverzacije v povezavi z mednarodnimi tekmami. Šlo naj bi za ponarejanje dokumentov, zlorabo finančnih sredstev ter korupcijo, tudi kar se tiče volitev za predsednika španske nogometne zveze. Vilar je bil namreč letos maja osmič izvoljen na mesto predsednika zveze in to funkcijo opravlja že 29 let. Obenem je tudi podpredsednik krovne mednarodne zveze (Fifa) in Evropske nogometna zveze (Uefa).

Sodnik bo tudi odločil, ali se bosta lahko glavna obtoženca na glavni obravnavi branila s prostosti. Kot poroča časnik Mundo Deportivo, tožilstvo ocenjuje, da je finančna vrednost Villarjevih spornih poslov kar 45 milijonov evrov.

Angel Maria Villar
Angel Maria Villar FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaj pa pol
21. 07. 2017 09.57
+1
na koncu bosta plačala neki miljončkov kar je zanju verjetno drobiž in bosta izpuščena.
290ktober
21. 07. 2017 10.56
+2
Pri nas plačajo pod mizo in jih osvobodijo v Španiji pa državi...bistvena razlika in manj korupcije!