Nogomet

Messi in Suarez opravila delo brez Neymarja, Argentinec s prvim golom Las Palmasu izenačil podvig Raula

Barcelona, Madrid, 14. 01. 2017 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Barcelona je s prvo ligaško zmago v novem letu spet prva zasledovalka madridskega Reala v španski Primeri Division. Na Camp Nouu je "porcijo" petih zadetkov dobil Las Palmas (5:0), trener Kataloncev Luis Enrique pa je ob igrišču pustil več zvezdnikov, tudi enega največjih Brazilca Neymarja. Atletico z golom Nica Gaitana prek Betisa (1:0).

Suarez (na fotografiji) je lahko posvetil nov zadetek svoji "sveti trojici" ‒ otrokoma in ženi.
Suarez (na fotografiji) je lahko posvetil nov zadetek svoji "sveti trojici" ‒ otrokoma in ženi. FOTO: AP
Messi je z zadetkom v mreži Las Palmasa dopolnil svojo zbirko, v kateri mu je od nasprotnikov v španski primeri manjkal le še gol proti ekipi s Kanarskih otokov. Z zadetkom v drugem polčasu je Messi zdaj zadel proti 35 ekipam, ki so v zadnjih letih igrale v La Ligi, s čimer se je izenačil z legendarnim napadalcem Reala Raulom Gonzalezom. Messi je v minuli sezoni ostal brez zadetkov proti rumenim, na medsebojnem obračunu na Camp Nouu se je tudi poškodoval, tokrat pa je imel več sreče. Največkrat je Messi zabil Atletico Madridu in Sevilli (21 golov), sledita Osasuna in Valencia (19).

Barcelona je po prvo ligaško zmago v novem letu krenila brez Neymarja, Andresa Inieste in Gerarda Piqueja, ki se po številnih kontroverznih potezah in izjavah v zadnjih tednih, predvsem na račun sojenja, presenetljivo ni uvrstil v ekipo za tekmo. Priložnost je trener Luis Enrique od prve minute ponudil Aleixu Vidalu, Ardi Turanu in Andreju Gomesu, čeprav je pred obračunom hvalil gostujoči Las Palmas kot moštvo, ki ima vsaj po igri sodeč podobno filozofijo kot Katalonci. Barcelona je začela podjetno in po kotu bi lahko z neposredne bližine zadel Gomes, a so rumeni uspeli izbiti, moštvo s Kanarskih otokov pa je "preživelo" tudi prvi prosti strel z nevarnega položaja Lionela Messija, ki je leto odprl s kar tremi uspešno izvedenimi standardnimi situacijami. A obramba moštva s Kanarskih otokov brez zadetka ni zdržala več kot 15 minut, v 14. je Gomes po globinski žogi pobegnil obrambi in v sredini lepo zaposlil Luisa Suareza, ki je natančno zadel ob bližnjo vratnico. Dve minuti kasneje bi lahko Urugvajec, lani prvi strelec Primere, spet zadel, toda po lepi akciji med Jordijem Albo, Rafinho in Ardo si je slabo ustavil žogo znotraj kazenskega prostora. Izkušeni Kevin-Prince Boateng je bil edini, ki je v prvih 20 minutah zapretil vratom domačih, a njegov akrobatski poskus ni povišal srčnega utripa Nemca Marca-Andreja ter Stegna. V 21. minuti je Messi dolgo časa preigraval in nato zaposlil vtekajočega Rafinho, ki je namesto podaje osamljenemu Suarezu izbral slab strel mimo daljše vratnice.

Gostje so postajali vedno pogumnejši in Nabilu El Zharju je le malce zmanjkalo, da bi ujel podajo v prostor, ki jo je pred njim predčasno presekal sicer tudi Ter Stegen. Lepo priložnost za svoj prvi ligaški zadetek v dresu Barce je nato zapravil Gomes, ki mu je strel po izmenjavi podaj z Ardo nesebično namestil Suiarez, a je Portugalec z volejem meril točno v vratarja Javierja Varasa. Las Palmas je po pol ure igre ostal brez poškodovanega kapetana Davida Garcie in otočani bi kmalu ostali tudi brez vseh možnosti za kakšen odmeven rezultat, a so jih zapravljivi Katalonci ohranjali pri življenju. Gomes si je v 32. minuti lepo zaustavil visoko podajo Sergia Busquetsa, nato pa grdo zgrešil s sredine kazenskega prostora. Varas si je po na videz nenevarnem strelu Suareza privoščil precejšnjo napako in izpustil žogo, ki bi jo Messi nato kmalu serviral na nogo enemu izmed soigralcev na črti gola, a zadetka spet ni bilo. Jasno je bilo, da Barca potrebuje še kakšen zadetek za mirnejše nadaljevanje tekme, saj je Las Palmas ostajal nevaren, Jonathan Viera je bil naslednji, ki je po hitri akciji prišel do strela z okoli 20 metrov. Varas je pred polčasom pod svojo prečko preprečil zadetek Messiju, ki je poskusil s še enim zavitim prostim strelom. Argentinec je bil v zadnji akciji polčasa še bližje, ukradel je žogo Aythamiju Artilesu, nato pa izgubil dvoboj "ena na ena" z Varasom.

Messi (levo) je prav tako zadel in svoj seznam "žrtev" povečal na 35 članov.
Messi (levo) je prav tako zadel in svoj seznam "žrtev" povečal na 35 članov. FOTO: AP

Messi je v 51. minuti pobegnil po levem boku in močno meril mimo vrat Las Palmasa, nato pa vseeno uspel ukaniti izkušenega andaluzijskega vratarja, ki je po ostrem predložku Rafinhe slabo lovil žogo, slednjo pa je hvaležno v mrežo za svoj prvi zadetek iz igre v novem letu pospravil kapetan Barce. Suarez je pet minut kasneje mojstrsko zaključil akcijo in po podaji Rafinhe z levega boka z neubranljivim strelom ob daljšo vratnico odločil tekmo. A z zadetki še ni bilo konec, Varas je uspel v 59. minuti še ustaviti Suareza v situaciji "ena na ena", odbito žogo pa je v mrežo pospravil Arda. Suarez je bil v 61. minuti spet blizu hat-tricku, z glavo je Urugvajec z ugodnega položaja udaril prek vrat. Tako kot Alba, ki ga je z domiselno podajo v 64. minuti zaposlil Messi, Katalonec pa je s silovitim volejem zgrešil. Gol sicer zaradi domnevnega prepovedanega položaja ne bi obveljal, kar pa se ne bi pripetilo Barci po strelu Messija direktno iz kota, ki ga je Varas mukoma ukrotil. Enrique je lahko namenil več kot 20 minut počitka Suarezu, ki je zelenico zapustil ob ovacijah, Paco Alcacer pa je dobil novo priložnost za šele svoj drugi zadetek po prestopu iz Valencie. Boateng bi lahko ob začetku zadnjih 15 minut prispeval vsaj častni zadetek za goste, a po prodoru pred Ter Stegna je Ganec meril  v naročje Nemcu. Navijači so lahko v 80. minuti pozdravili še en zadetek, svojega prvega za Barcelono je prispeval bočni branilec Aleix Vidal, ki je mimo Varasa pospravil podajo Alcacerja. Občasni španski reprezentant bi lahko še polepšal popoldne na Camp Nouu, če bi po prodoru pred Varasa uspel zadeti, a z branilcem na hrbtu ni uspel niti streljati. Barcelona se je z lepo zmago približala Realu na le dve točki zaostanka, a ima beli balet ravno toliko tekem manj od aktualne prvakinje.

Pri Atletico Madridu še vedno čakajo na okrevanje Jana Oblaka, zato je tudi sobotno tekmo z Betisom začel Miguel Angel Moya. Nogometaši Atletica, v prvi postavi sta začela Nicolas Gaitan in Fernando Torres, so na zelenico prišli z enajstimi najstarejšimi člani kluba, ki so poželi gromke ovacije. Betisov načrt o branjenju s petimi v zadnji vrsti je zdržal manj kot deset minut, že v osmi je Antoine Griezmann lepo prepustil žogo Saulu Niguezu, ta je našel Šimeta Vrslajka, njegova slaba podaja pa se je nekako uspela odbiti do Gaitana, ki je na drugi vratnici poskrbel za 1:0. Atletico je bil hitro blizu tudi drugemu zadetku, a je po skoku Diega Godina prek vrat s svojo slabšo desnico meril Griezmann. Igra se je nato povsem umirila, Betis pa bi lahko pred polčasom celo izenačil, a je strel Jonasa po slabem posredovanju svojih soigralcev uspel ukrotiti Moya. Najnevarnejši mož Betisa je bil v drugem polčasu še naprej Ruben Castro, ki je v 48. minuti tudi sam preizkusil izkušenega vratarja Atletica. Torresu se je v 55. minuti ponudila priložnost za zaključni udarec, toda Antonio Adan je z nogami ustavil poskus Torresa. V 67. minuti so bili navijači Atletica spet na trnih, a je Moya uspel ukrotiti strel Castra, Yannick Ferreira Carrasco pa je že v naslednjem napadu po lepem prodoru meril preblizu Adanu, da bi predčasno odločil obračun. Rdeče-beli so kljub rahlemu negodovanju s tribun uspešno branili minimalno prednost in se veselili zmage, s katero so se na dve točki s tekmo več približali tretjeuvrščeni Sevilli.

Izidi 18. kroga:

Atletico Madrid ‒ Real Betis 1:0 (1:0)
Gaitan 8. 
Jana Oblaka (Atletico) ni bilo v ekipi.

Barcelona ‒ Las Palmas 5:0 (1:0)
Suarez 14., 57., Messi 52., Arda 59., Vidal 80.

Leganes ‒ Athletic Bilbao 0:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
16. 01. 2017 16.50
neymar ni za barcelono. neymar je za anglijo
RdečiKarton
20. 01. 2017 09.36
Ah kje, tam bi ga najprej polomili potem pa še sodniško kaznovali zaradi simuliranja.
Drago Kugler
16. 01. 2017 15.12
+2
kakšna škoda za nogomet bo ,ko bo messi končal nogometno kariero...
Erik Volk
15. 01. 2017 13.16
+6
Na tej tekmi se je pokazalo, da nekateri igralci, ki jih ima Barca običajno na klopi...le igrajo kot je treba. To je alarm za menjav trenerja!!! Arda vedno igra dobro...Vidalu je dano absolutno premalo priložnosti....Veliko je kritik čez Gomaza...vendar v Valenciji je igral odlično,res pa ni vreden 40mio. Kdaj bo Barca izrabila in izpilila talent Neymarja...pa veliko vprašanje...Neymar ima veliko v sebi...malo tega pa pokaže. Vzrok bi strokovnjaki v Katalonskem klubu že morali poznati!!!
Carrasco
15. 01. 2017 12.24
+9
Suarez se vrača v formo.Ko bo "pravi" so pečeni vsi.Njegov drugi gol je prava mojstrovina.Tudi Arda je klasa in mora igrati več
Hache David
15. 01. 2017 14.44
+4
Neymar mora manj igraat....ce smo posteni arda trenutno igra bolje od neya
RdečiKarton
20. 01. 2017 10.52
@Carrasco Kot navijač Reala se bojim da imaš prav. Ko je Suarez še igral za Lpool sem ga občudoval, potem ko se je prodal pa sem začel preklinjat njegov talent. Vendar še vedno trdim da je eden najboljših napadalcev v EU.
peggi
15. 01. 2017 08.57
+8
Fajn tekma ni kej :) Petarda v golu gostov in nasmejani obrazi igralcev in vodstva na klopi barce pol asistenci Paca in golu Vidala neprecenljivo :) Messi je adio pamet ,veseljski igralec .Suarez končno tak kot mora biti za spremembo,Arda fantastičen,njegove poteze me vsake toliko resnično navdušijo ,ampak kaj še Andre dela na igrišču pred Rakitićem pa ne razumem in ne morem razumet,naj gre mal sedet je skrajni cajt no ne da kvari vse skp.
mmickica
15. 01. 2017 10.47
+3
Veš kako je, Enrique si je Gomesa tako močno želel, da je prepričal upravo, da so plačali mastne denarce zanj. In zdaj mu je težko priznati, da se je zelo zelo zmotil!
peggi
15. 01. 2017 10.56
+2
Sej počas bo tud njega minilo potrpljenje je že včeraj kazal nezadovoljstvo ob njegovih potezah .
mmickica
15. 01. 2017 11.01
+3
Mogoče pa res. Sem ravno včeraj prebrala, da je na tiskovki po tekmi že priznal, da se je zmotil glede Vidala. No sicer je to povedal tako prikrito, češ, da je Vidal zadnje mesece veliko treniral in da je zdaj pač boljši, kot je bil, a kljub temu... Upam, da ga še pravočasno sreča pamet!
Campeones34
15. 01. 2017 14.01
-9
Mater kaksne analize ko prebiram komentarje barca fanov, a igrali so proti las palmasu ki je prisu s spuscenimi hlacami pred tekmo. Ko bo tezja tekma in bodo spet isti igralci igrali neopazno, boste pa znova zeleli pol ekipe prodat vkljucno s trenerjem
mmickica
15. 01. 2017 16.02
+6
Ja Minotauer, kaj pa s tabo dogaja ketos? Se lani si bil cist ok.fant! A kaksne novoletne zaobljube mogoce, si nehal kadit?
RdečiKarton
20. 01. 2017 10.39
Vedno znova z veseljem berem in občudujem komentarje deklet tu gor. Rad imam dekleta ki spremljajo nogomet pa če tudi navijajo za največje rivale moje omiljene ekipe. Dekleti pri meni imata vedno pivo ali dve v dobrem. ;)
RdečiKarton
15. 01. 2017 08.38
+0
Pozna se če Suarez v resnici igra. Lepo je gledat najboljšega golgeterja evrope pri delu. Arda je pokazal da lahko odlično deluje v kateri koli ekipi v evropi in čara na položaju, ki se zdi trenerju primeren. Se takoj pozna če ni Neymarja da bi bil v napoto. Dela tako ali tako ponavadi nič pametnega....
sportko47
15. 01. 2017 09.59
+0
Rdeči karton dej kapo nazaj gor...kva ti govoriš , Suarez naboljši golgeter na delu...včeraj je dal dva gola , prvi je dubu žogo na 9 m in zadel, pri drugem spet idealna podaja in dva kontakta in lepo zadel( to ima nadrkan , to je že večkrat naredu..) ! Kaj pa ostalo ni u stanju podat žoge in zaradi takih kot si ti, ki šteje gole, ostalo pa ne vidi, Ronaldek pobira vse mogoče nagrade...prodaja meglo , številke( goli ) in kva so drugi za njega osvojil.to je to...rdeči , čas je da odpreš oči in na zadevo gledaš širše..
klobasnik
15. 01. 2017 10.01
+0
Problem je, ko Neymar ni v formi s svojimi preigravanji upočasni igro in še cel kup žog izgubi.
RdečiKarton
20. 01. 2017 09.34
@sportko, vrni se nazaj in ne obračaj besed. ;) Zadnjih nekaj let je vedno znova dokazoval da je top špica v EU. Samo zadnjo sezono v Lpoolu je dal sam več golov kot pa cela 5. uvrščena ekipa premiershipa. Tudi ko je prišel v barco je kazal znake nore genialnosti. Ni mi pa čisto jasno kaj je Enrique naredil iz njega. Kar Suared počne to sezono je daleč daleč od tega kar zna. Ne vem kje si pa zopet našel CR-ja. Sploh ga nihče niti omenil ni!
RdečiKarton
20. 01. 2017 10.07
nikajzadodat
20. 01. 2017 22.22
grozjak
14. 01. 2017 21.57
+2
čisti užitek!
random1
14. 01. 2017 21.25
+15
Kar solidno odigrana tekma po dolgem času. Ampak res je neverjetno kako Enrique ne vidi da bi morala Arda in Vidal dobiti več minutaže. Zame pa spet sramotna predstava Gomesa. On bi moral biti na klopi ne pa Arda. Messi pa spet vesoljsko... zame najboljši igralec vseh časov!
sportko47
14. 01. 2017 20.27
+25
Končno je Messi dojel in se odločil kopirat Ronaldka...čakal bo pred golom in zabijal s treh metrov po napakah obrambe...zlata žoga mu ne uide...sam še eno živalsko proslavljanje more naštudirat ...pa jasno špegu u kopalnici zamenjat in takoj dat na face book ...pol pa da vidmo kva si Ronaldek še lahko izmisl....leto 2017 bo Messijevo...!!!
idiu3krasne
14. 01. 2017 21.29
-1
sportko komediant leta ...2017 dobi zlato jajco
sportko47
14. 01. 2017 21.44
+7
Kaj je zlato jajco.. ??? Lepš piš, mogoče že imam to nagrado...k jest mam dve več k Ronaldo, sam ne vem kva točn misliš...mam kr smolo, baje je v SLO samo 1% nepismenih in jest glih nate nabašem.. dej če imaš kakšno 6 letno sestrco jo proš če ona napiše...
Ka pa mislis
14. 01. 2017 22.17
-17
Nemors verjet ka cr dela vam hejterjem. Vsa cast ronaldu, unicil vam je zivljenje
sportko47
14. 01. 2017 22.40
+13
RdečiKarton
15. 01. 2017 08.40
+4
Sportko kapo dol na sarkazem. Res si me nasmejal.
alien8potnik
15. 01. 2017 13.56
-6
haha, spet jih ronaldo šraufa. šele začetek jsanuarja je. tudi ronaldo bo pokazal še vse živo, brez skrbi ;))))
apodgraj
15. 01. 2017 14.26
+1
RMadridd
15. 01. 2017 16.43
-2
ronaldo je dokaz,da se z treningom vse doseze,ne rabis nekih stetoidov za uspeh.
MaunelNeuer
15. 01. 2017 17.07
-5
nikajzadodat
15. 01. 2017 18.08
+1
sportko47
15. 01. 2017 18.35
+3
RMadrid , vsi trenirajo, Ronaldo pa je dokaz da s PRjem, stalno prisotnostjo v medijih, podpori Pereza in Reala doseže da premagaš veliko boljše od sebe pri raznoraznih nagradah...to je Ronaldova zgodba...
mmickica
14. 01. 2017 20.03
+32
Kar dobra tekma enkrat za spremembo, se boljsi pa rezultat. Zanima me samo, kolikokrat se bosta morala Arda in predvsem Vidal se dokazati Enriqueju, da bosta dobila vec minutaze?! Predvsem Vidal je za Roberta raketa, nekaj podobnega je izjavil tudi Obrez in vsaj tokrat sem se globoko strinjala z njim. Messi pa spet vesoljski! Clovek enostavno nima vec besed zanj...
nikajzadodat
14. 01. 2017 20.11
+22
random1
14. 01. 2017 21.18
+5
idiu3krasne
14. 01. 2017 21.29
+3
RdečiKarton
15. 01. 2017 08.40
+1
A Suareza pa nisi nič pohvalila? Končno je malo zaigral...
mmickica
15. 01. 2017 10.51
+3
RK, naj mu bo no, hehehe...! Čeprav še ni čas, da ga pohvalim, se bo moral še malo bolj naučiti ofsajdom izogibat in odkrivat soigralcem, da mu bodo lahko sploh žogo podali. Ampak včeraj se je vsaj malo bolj trudil, pravzaprav so se vsi, ker včasih je tako len, da komaj vleče noge za sabo, vsaj videti j tako...
Erik Volk
15. 01. 2017 13.20
+3
mmickica...se strinjam. Enrique klepa svojo...zato bi se ga mogli znebit. Mislim, da ni dvoma, da govorimo o najboljšem klubu, ki bi moral zabijat z lahkoto! Tu so potrebne minimalne spremembe in stvari bojo vidno napredovale...Neymar ne kaže željenih predstav...in mislim, da je vzrok v pristopu vodstva!!!
RdečiKarton
20. 01. 2017 10.36
Res se šušlja da ne štima čisto v slačilnici in da je Enriqueju potekel rok trajanja. Kmalu pride poletje in bomo lahko debarirali še in še o tem.
Symbolic
14. 01. 2017 19.48
-4
Mah... tako visoka razlika in precej časa do konca tekme: mučenje poraženca ter dolgčas gledalcev... Nekaj pa me bega, čeprav ni v zvezi s samo igro: čist na začetku se javi "Spoštovane in spoštovani", uvodne besede,in potem objavi: "najprej oglas, potem se bomo posvetili dogodkom v DRUGEM polčasu..." Prva moja reakcija je bila: pa ne, da sem zamudil celotnega prvega polčasa...Pogledam na uro, ura kaže 16:15... Ura prav kaže, zamudil nisem ničesar... Potem sem pa narobe slišal... Še zdaj se sprašujem: a sem res narobe slišal. ali komentator ne sliši samega sebe kaj blebeta?
mmickica
14. 01. 2017 19.59
+7
Prav si slisal in povsem enako sem jaz reagirala...pogled na uro in potem se enkrat preverila, ali se tekma zares zacne ob 16.15h. Ne vem kaj ga je zmotilo?!
Symbolic
14. 01. 2017 20.51
+4
Hvala Mmickica... torej: nimam prisluhov ! :))
idiu3krasne
14. 01. 2017 21.30
+3
sportko47
14. 01. 2017 21.57
+5
Symbolic in Mmickica ura je bla osem zvečer in vidva sta bla še vedno zmedena, kr nista mogla verjet da sta najprej gledala drugi polčas in šele nato prvi...zdej k sta se že mal skulirala ,pojamrala en drugmu in končno dojela da se je dec enostavno zmotu ( se zgodi, tut jest sm se že kdaj zmotu ) vama odsvetujem da si ogledata posnetek tekme k se začne ob 22 h ! Zadeva se bo ponovila, spet bosta v dilemi, kva dogaja in lohk da celo padeta v depresijo..v Imenu Obreza se vama jaz opravičujem , vem da vama je uniču dan in upam da se v bodoče kaj tako strašnega ne ponovi...
Symbolic
15. 01. 2017 09.49
+0
Eh Sportko... ni slabo, da vse obrneš na hec, včasih se to zaleže, pa vendar mislim, da si tokrat "brcnil v temo"... Seneka (če sploh veš kdo je to bil in "kje je igral", je rekel: "Errare humanum est!" (v prevodu: "Motiti se je človeško")... Razumljivo bi bilo, če bi se Obrez zmotil v tiradi recitala svojih neumnosti ampak, to je bilo čist NA ZAČETKU NJEGOVEGA OGLAŠANJA... Zdaj si pa predstavljaj sceno v studiu: teče odštevanje (recimo od 5 do 0) potem pa se pojavi "ON AIR" in nato nas komentator seznani, da sledi najprej oglas, potem pa DRUGI POLČAS tekme... Jasno, da se vsak lahko zmoti, vendar: zmotiti se na štartu pomeni skrajno neprofesionalen odnos do gledalcev, v stilu: "mah, kdo jih šljivi..." Praviš, "tut jest sm se že kdaj zmotu..." Pa ne mi reč, da si kdaj štartal v četrti?
mmickica
15. 01. 2017 10.57
+1
Sportko, jaz sem včeraj zaradi tebe padla v depresijo, ker si mi svetoval, naj ponovno pogledam posnetek in ker sem te poslušala in ponovno slišala vso to grozo o drugem polčasu, sem padla v tako globoko depresijo, da te lepo prosim, da mi v bodoče takšnih nasvetov ne daješ več, sicer ti bom fotko od Suareza poslala za kazen!
nikajzadodat
15. 01. 2017 17.17
-1
sportko47
15. 01. 2017 18.45
+0
Symbolic če sem kdaj štartal v četrti? Seveda sm ...končal tretji , počitnice pol sm pa štartal v četrti...za razliko od nekaterih tle gor se to ni zgodil lani ..ampak..davno jedavno bilo to...bi zapela Tereza...Symbolic še tebi ena zgodbica, Symbolic se odloči v soboto popoldan ogledati tekmo barce, Obrez reče. še reklame in drugi polčas...groza...cela štala...razmišljam če se ti kot gledalcu sploh lahko še zgodi kaj hujšega.. iskreno dvomim , res sta imela smolo...
Symbolic
15. 01. 2017 19.11
+0
Sportko: ne "dosadjuj!" Kaj, ti razmišljaš? Ne mi rečt... Nekaj novega zate, a ne?
_doomsday_
14. 01. 2017 19.00
+14
Če bi to bil Real bi bilo na naslovnici že minuto po tekmi. Sicer pa dokaj dober 2 polčas,po mučenju v prvem
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 01. 2017 18.59
+31
Popolna dominacija Messija.... Dominiral v vlogi playmakerja in podajalca, za piko na i pa dosegel še gol..... Najboljši vseh časov.....
MaunelNeuer
15. 01. 2017 17.08
-3
če odštejemo Zidanea, Maradono, Ronaldinha in še koga prav gotovo
JbmTiMt
14. 01. 2017 18.49
-26
kilava tekma. barca potrebuje nujno igralca vodjo svetovnega kova
Symbolic
14. 01. 2017 20.00
+11
In kdo bi to bil, MZP po tvojem? Mogoče Messi? LOLOLOL
Symbolic
14. 01. 2017 20.55
+6
MZP, tvojega minusa ne rabim, ti pa poskusi odgovorit na moje vprašanje: kdo bi to bil?
JbmTiMt
14. 01. 2017 21.34
-7
JbmTiMt
14. 01. 2017 21.35
-12
apodgraj
15. 01. 2017 14.30
+1
MZP . ti rabiš veliko let , da boš končno spregledal ..
Symbolic
15. 01. 2017 18.03
+1
No MZP, če govoriš o igralcu "svetovnega kova", kdo bi lahko bil razen Messija? A obstaja še kakšen drug? Mogoče pa imaš prav, ker ne vem kakšen vodja je, vem pa samo to, da je vodilni v preigravanju, v asistencah, v tehniki igre... sicer, tudi sam veš kakšen "kaliber" je Messi... A ja, pa še to: Messi je vodilni v La Ligi s14-imi zadetki (= kot Suarez)... Zdaj pa zračunaj koliko šans je "zapravil" (po tvoje) za dosego teh14 zadetkov v tej sezoni... Torej: ne piši neumnosti!
rambek
14. 01. 2017 18.43
+11
Kakšen naslov? Vidal je.dal takšen focn temu.Enrique ki.nima pojma... Kakšna igra. Tudi.Arda in Gomes odlično ter Paco
piuski
14. 01. 2017 21.25
+1
VSEMOGO?NI1
14. 01. 2017 18.39
-22
komentator pa znova dokazal da je velik navijač mesija
TomažNovak
14. 01. 2017 18.41
+25
kar je razumljivo, saj je najboljši igralec vseh časov
srbija777
14. 01. 2017 18.48
-17
nikajzadodat
14. 01. 2017 20.15
+1
@andrej Tudi komentator je samo eden od tistih , ki bodisi navija za Barco (Messija) bodisi za Real. Zate vemo za koga navijaš ;)
MaunelNeuer
15. 01. 2017 17.09
-1
točno tk Kranjc, hammurabi, če je najboljši v zgodovini zaka tega ne izvaja v repki?
nikajzadodat
15. 01. 2017 17.30
nikajzadodat
15. 01. 2017 17.33
+1
saj je Argentina že več let zaporedoma rangirana kot top reprezentanca. Ali bi bila tudi brez njega?
MaunelNeuer
15. 01. 2017 19.10
seveda, pa ja ne boš trdil da je argentina bla na SPju 2014 po njegovi zaslugi v finalu
nikajzadodat
15. 01. 2017 19.55
fihner
16. 01. 2017 12.57
Kevce17
14. 01. 2017 18.26
+11
Pogledal tekmo, sicer bodimo obektivni nasprotnik ni bil dorasel barceloni, pa vendar lahko rečem da sem bil vsaj delno zadovoljen z igro. Trenutno sta Arda ter Aleix, precej boljša od Neymarja ter Roberta, ampak žal dokler bo na klopi barce trener Luis Enrique, bosta oba ostala na klopi, žal.
Trend01
14. 01. 2017 18.31
-16
krnekilojz
14. 01. 2017 18.32
+6
Neymarju bi mogl narediti, kot so pred leti Brownu v LA Kingsih, dat ga na seznam igralcev, ki jih želijo prodati in da vidimo njegovo reakcijo. Pri Brownu se je obneslo je začel takoj precej bolje igrati.
Kevce17
14. 01. 2017 18.38
+9
Danes sta igrala, seveda, žal pa ju v prvenstvenih tekmah ko je nasprotnik močnejši ne vidimo
rambek
14. 01. 2017 18.44
+8
TomažNovak
14. 01. 2017 18.24
+14
las Palmas ni nasprotnik, ki bi predstavljal veliko oviro za Barso. je pa lepo izkoristil priložnost Vidal in dokazal, da je veliko boljši od sergia Roberta, po drugi strani pa je tudi Andre Gomes dokazal, da je edina prva postava, ki jo MORDA zasluži, postava Barse B. Tako slabega nogometaša od Douglasa (ki je bil kupljen verjetno zaradi pranja denarja) naprej nismo videli.