Nogomet

Alarm najvišje stopnje pri Atleticu: Oblak poškodovan z igrišča, po novem porazu Real beži že za 12 točk

Vila-real, 12. 12. 2016 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Atletico Madrid je po porazu pri Villarrealu (0:3) praktično že izstopil iz boja za španski naslov. Za Real Madridom ekipa Jana Oblaka zdaj zaostaja že za enajst točk, pet pa za drugouvrščeno Barcelono. Porazen večer v okolici Valencie še bolj boli navijače Atletica zaradi poškodbe slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Oblak se je prijel za levo roko in potreboval pomoč, da je do gostujoče slačilnice.
Oblak se je prijel za levo roko in potreboval pomoč, da je do gostujoče slačilnice. FOTO: Damjan Žibert

Jan Oblak je po skoraj dveh letih praktično neprekinjenega igranja v prvi postavi Atletica Madrida na nesrečnem gostovanju pri Villarealu utrpel poškodbo roke, ki je še dodatno pokvarila turoben večer za Madridčane. Oblak je v zadnjih minutah prvega polčasa obležal po na videz nedolžnem posredovanju, ki je privedlo do drugega zadetka Villarreala, katerega član je Škofjeločanov reprezentančni soigralec Bojan Jokić. Oblak je obležal in se z bolečinami na obrazu držal za zapestje, ob odhajanju z zelenice je potreboval oporo fizioterapevtov. Trener Diego Simeone ga je zamenjal z Miguelom Angelom Moyajem, ki ga je Oblak tako fantastično nadomestil v svoji prvi sezoni v klubu, svojega mesta pa po poškodbi izkušenega otočana ni izpustil iz rok. Atletico je ob poškodbi Oblaka zaostal z 0:2 na vedno vročem stadionu El Madrigal, kjer prvi slovenski zvezdnik španske lige ni najbolje začel dvoboja. V 13. minuti je poskusil razrešiti neprepričljivo izbijanje žoge s strani svojih soigralcev in "zaplaval" daleč iz svojih vrat, njegovo boksanje pa bi s spektakularnim strelom s "škarjicami" kmalu izkoristil Jonathan dos Santos, čigar poskus v slogu Zlatana Ibrahimovića je blizu praznih vrat izbil Stefan SavićSergio Asenjo, nekdanji član Atletica, na drugi strani ni imel veliko dela, čeprav ga je v 19. minuti na prvi vratnici z močnim strelom po podaji Kevina Gameiroja preizkusil Angel Correa, šest minut kasneje pa s podobnega položaja še Gameiro, čigar strel je silovito poletel tik nad prečko.

Villarreal je povedel po veliki napaki Tiaga Mendesa, ki je slabo podajal Diegu Godinu, Urugvajcu pa ni uspelo ustaviti žoge in Manuja Triguerosa, ki je z lepim strelom v daljši kot matiral Oblaka. Mendes je moral zaradi poškodbe kmalu z igrišča, tudi Škofjeločanovega večera v Vila-realu pa je bilo hitro konec. V 38. minuti je podajo s strani uspel le izbiti do Dos Santosa, ki je najprej zadel vratnico, iz drugega poskusa pa nato tudi zatresel mrežo. Oblak se je med stegovanjem za žogo očitno resneje poškodoval in moral z igrišča ob pomoči klubskih fizioterapevtov. Atletico je tudi v drugem polčasu deloval nemočno, sicer je začel vzpodbudno, a podaje Juanfrana Torresa pred Asenjom ni uspel ujeti Gameiro, Asenjo pa je po grdem trku s soigralcem Alvarom Gonzalezom obležal v istem kazenskem prostoru kot Oblak. Po dolgem posredovanju zdravnikov je severnjak vseeno nadaljeval z obračunom. Zadnji poskus Simeoneja je bil prihod v igro Yannicka Ferreire Carrasca v 65. minuti. Atletico je začel nizati akcije, a do pravih priložnosti nikakor ni uspel priti, še takrat, ko bi moral resneje posredovati Asenjo, pa se je pred njim našel kakšen soigralec in žogo izbil na varno. Razen poskusov Griezmanna in rezervista Saula Nigueza, ki nista prišla do vrat oziroma zadela med obe vratnici, si Atletico ni pripravil nobene resnejše priložnosti za morebiten dramatičen preobrat. Za nameček je Roberto Soriano po lepi kombinaciji na robu16-metrskega prostora z natančnim strelom v daljši kot postavil končni izid 3:0. Sevilla se je s porazom rdeče-belih še utrdila na tretjem mestu kot prva zasledovalka vodilnih, prvouvrščeni Real šele šestemu Atleticu zdaj beži že za 12 točk.

Izidi 15. kroga Primere Division:

Villarreal ‒ Atletico Madrid 3:0 (2:0)
Trigueros 28., Dos Santos 38., Soriano 90.
Jan Oblak (Atletico) je igral do 40. minute, Bojana Jokića (Villarreal) ni bilo v ekipi.

Celta Vigo ‒ Sevilla 0:3 (0:0)
Iborra 51.,84.,90.

Real Madrid – Deportivo La Coruna 3:2 (0:0)
Morata 50., Diaz 84., Ramos 90.; Joselu 63., 65.

Osasuna ‒ Barcelona 0:3 (0:0)
L. Suarez 59., Messi 72., 90.

Malaga ‒ Granada 1:1 (1:0)
Camacho 24.; Kravec 82.
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Eibar ‒ Alaves 0:0
Espanyol ‒ Sporting Gijon 2:1
Real Sociedad
‒ Valencia 3:2 (2:1)
Las Palmas ‒ Leganes 1:1 (1:0)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
13. 12. 2016 10.58
+4
proti slabšim klubom, ko se je potrebno odpret in napadat za zmago, takrat pa Oblak ni več najboljši vratar....Že ves čas govorim, da ni primeren vratar za klub, ki igra napadalno in se brani samo z parom štoperjev, kot npr. Barca, saj zaenkrat še ni sposoben narediti tiste odločilne razlike. Je pa dober, to pa nedvomno. In želim mu, da čimprej okreva....Španska liga gre tako ali tako po naslednjem vikendu na odmor, tja do srede januarja
P0K3RC4T912
13. 12. 2016 19.06
+2
KiNgKoNg
12. 12. 2016 22.56
+10
Alarm je verjetno zaradi česa drugega, npr. zakaj najboljše obrambno moštvo v Evropi redno kasira dva-tri gole na tekmo.
grozjak
13. 12. 2016 11.01
-1
vloga favorita je res nehvaležna zadeva...........