Nogomet

Fantastični Real Sociedad podaljšal agonijo Barce na Anoeti, Oblak z ubranjeno 11-metrovko pomagal Atleticu iz črne serije

Pamplona, San Sebastian, 27. 11. 2016 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Atletico Madrid bi se na tekmi 13. kroga španske Primere Division kmalu znašel v velikih težavah, iz katerih pa je Madridčane potegnil slovenski vratar Jan Oblak, ki je blestel v prvih 15 minutah, nato pa s svojim moštvom zgolj še zadržal prednost iz prvega polčasa (3:0). Barcelona je bila v San Sebastianu spet na robu poraza (1:1).

Oblaka imajo po nedeljski predstavi navijači Atletica še raje. Če je to sploh še mogoče.
Oblaka imajo po nedeljski predstavi navijači Atletica še raje. Če je to sploh še mogoče. FOTO: AP

Za Atletico sta v razmaku nekaj minut zadela Diego Godin in Kevin Gameiro, a do takrat bi se lahko tekma odvila v povsem drugačno smer. V Pamploni, kjer je Atletico pod vodstvom Diega Simeoneja pred leti utrpel boleč poraz, je Madridčane na vedno razigranem stadionu El Sadar pričakal pričakovan sprejem. Madridčani so prišli na severovzhod po bolečem porazu na mestnem derbiju z Realom (0:3), negativni niz rezultatov, ki vključujejo tudi poraz z Real Sociedadom, pa so uspeli prekiniti z izdatno pomočjo Jana Oblaka. Slovenski reprezentančni vratar je moral v prvih akcijah ustaviti Kenana Kodra, še bolj odločilna pa je bila njegova obramba strela z enajstih metrov Roberta Torresa. Kritizirani Jose Maria Gimenez, ki naj bi bil na poti k Manchester Unitedu, jo je zagodel soigralcem s prekrškom nad Oriolom Riero, a je Oblak nato "prebral" Torresa ter svojo statistiko obranjenih enajstmetrovk v dresu Atletica (ko gre za izvajanja med tekmo) popravil na 4/8. Škofjeločan je bil seveda tarča številnih analiz za predstavo v "loteriji" letošnjega finala Lige prvakov, a po predstavi na El Sadarju je marsikomu zaprl usta. Godin je po kotu Kokeja nato zabil pomemben zadetek za vodstvo in ni presenečenje, da ga je dosegel z glavo, tako kot prejšnjih 17 od 20 v rdeče-belem dresu. Že v naslednjem napadu je Gameiro izkoristil lepo podajo Angela Corree prek obrambe Pamploncev in po strelu Francoza v daljši kot je bila tekma praktično odločena. Oier je imel veliko sreče, da glavni sodnik Mateu Lahoz v drugem polčasu ni pokazal na belo točko, čeprav je bilo jasno, da je na črti gola posredoval z roko, a na srečo sodnikov Atletico enajstmetrovke niti ni potreboval. Yannick Ferreira Carrasco je v zadnjih sekundah zgolj še potrdil zmago in dvig na četrto mesto, dve točki za Barcelono.

Katalonce je čakalo zanje najbolj neugodno gostovanje, vsaj v zadnjem desetletju, v katerem so na Anoeti španski prvaki nanizali zgolj peščico dobrih predstav in praviloma niso zmagovali. Kljub prometni nesreči na dan tekme je bil v prvi postavi Barce pričakovano tudi brazilski napadalec Neymar, ki je moral v San Sebastianu tudi paziti, da ne bi dobil rumenega kartona, v primeru katerega ne bi imel pravice nastopa na prihajajočem "El Clasicu". Varovanci nekdanjega nogometaša Barcelone Eusebia Sacristana so v prvem polčasu kot le redkokdo v tem tisočletju nadigrali gostujoče zvezdnike, ki praktično niso zmogli povezati niti dveh podaj na nasprotni polovici. David Zurutuza je po podaji Carlosa Vele hitro ogrel dlani Marca-Andreja ter Stegna, medtem ko je moral Javier Mascherano ob "bombardiranju" s predložki posredovati v zadnjem hipu, da proti Nemcu realovci niso poslali novega strela z neposredne bližine. Xabi Prieto je v 15. minuti z lepega položaja z glavo meril točno v nasprotnega vratarja, še lepšo priložnost pa je zapravil tri minute kasneje, ko je dobil skok ob slabo postavljenemu Jordiju Albi, a meril mimo daljše vratnice. Tja je svoj strel v 19. minuti poslal tudi Vela, ki je ušel porozni obrambi Barce in Baski so bili vedno bližje zadetku. Vela je v 31. minuti zahteval najstrožjo kazen po dvoboju z Mascheranom, a je Mehičan malce preveč posiljeno padel, Ter Stegen pa je pet minut kasneje zgolj pogledal volej Oyarzabala po slabem izbijanju soigralcev. Žoga je na Nemčevo srečo končala ob vratnici. 

Messi je z natančnim strelom rešil točko za Barcelono.
Messi je z natančnim strelom rešil točko za Barcelono. FOTO: AP

Za nameček sta imela težave s poškodbama Alba in Gerard Pique, ki je po drsečem štartu ob robu igrišča že zahteval menjavo, a nato nadaljeval z igro. Praktično edini "pravi" poskus Barcelone v prvem polčasu je bil delo Luisa Suareza, ki je z roba kazenskega prostora za več metrov zgrešil cilj. Več bi lahko Katalonci iztržili tudi v zadnjih sekundah polčasa, ko je Mascherano, ki še nikoli ni zadel za Barcelono, po kotu zadel v blok Yurija Berchicheja. Gostujoči strateg Luis Enrique se je v dveh sezonah kot trener kluba dvakrat opekel na Anoeti, kjer je rotiral svojo najboljšo postavo, tokrat pa je bila Barcelona povsem nemočna kljub vsem zvezdnikom (manjkala sta Andres Iniesta in Samuel Umtiti) in Enrique je za drugi polčas aktiviral Denisa Suareza. Barcelona se je prebudila in Neymar je v 51. minuti dobro meril s prostega strela, a je bil Geronimo Rulli na mestu. Nato pa je domači Real le uspel povesti, ko je Vela ušel skozi središče obrambe gostov in ob prekršku prisilil v napako Mascherana ter prišel do strela, ki mu ga je ubranil Ter Stegen, Willian Jose pa je z glavo zadel. Pique je sicer stal ob vratnici, a zelo nespretno ni uspel preprečiti zadetka. Katalonci so na zaostanek odgovorili praktično nemudoma, v 59. minuti je Neymar pobegnil po levem boku in našel samega Messija pred vrati, Argentinec pa si je pripravil polvolej in ga z vso silo zabil mimo rojaka Rullija. Jose je bil s soigralci nerešljiva uganka za Barcelono in v 61. minuti je bil blizu novemu zadetku, a je v ključnem trenutku pred vratarjem Barce padel. Domači navijači so bili "na barikadah" v 76. minuti, ko je Vela s fantastičnim strelom s precejšnje razdalje zadel prečko, žoga pa se je odbila na golovo črto in nazaj v polje. Čeprav je zadel Juanmi, gol ni obveljal, a o dosojenem prepovedanem položaju ni bilo govora. 

Kdo ve, ali bi sodniki na čelu z glavnim delivcem pravice Gilom Manzanom odnesli živo glavo iz Baskije, če bi v 80. minuti zadel rezervist Denis Suarez, ki je v prepovedanem položaju pobegnil obrambi "La Reala" in že obšel Rullija, nato pa iz težkega položaja ni uspel spraviti žoge čez črto in mimo številnih branilcev. Barcelona je bila blizu še po kotu, ki ga je z glavo za las mimo daljše vratnice poslal Mascherano, medtem ko je volej Luisa Suareza po slabem izbijanju Rullija poletel visoko čez prečko. Bolje bi se lahko v enem od protinapadov odzval tudi Denis Suarez, ki je pobegnil Asierju Illaramendiju (ta ga je nekaznovan po rokoborsko vlekel za dres), nato pa preslabo podal pred gol. Aluminij se je spet zatresel v vratih, ki jih je branil Ter Stegen, Vela se je sprehodil do roba kazenskega prostora in v 83. minuti neoviran udaril po tleh, Nemec pa je žogo pospremil v vratnico in golavt. Vse skupaj je bilo na koncu premalo za zmago domačih, ki bi bila vse prej kot nezaslužena, medtem ko je bila lahko Barcelona celo srečna, da je uspela s točko zaostanek za Realom pred velikim derbijem vsaj malce znižati.

Izidi 13. kroga Primere Division:

Real Sociedad ‒ Barcelona 1:1 (0:0)
Jose 53.; Messi 59.

Osasuna ‒ Atletico Madrid 0:3 (0:1)
Godin 36., Gameiro 37., Ferreira Carrasco 90.
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.
Roberto Torres (Osasuna) je v 14. minuti zapravil enajstmetrovko.

Celta Vigo ‒ Granada 3:1 (2:0)
Aspas 23., Bongonda 39., Cheikh 90.; Kravets 87.
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Real Madrid ‒ Sporting Gijon 2:1 (2:0)
Ronaldo 5./11-m, 18.; Carmona 35.
Duje Čop (Sporting) je v 78. minuti zapravil enajstmetrovko.

Sevilla ‒ Valencia 2:1 (0:0)
Garay 53./ag., Pareja 75.; El Haddadi 65.

Villarreal ‒ Alaves 0:2
Espanyol
‒ Leganes 3:0
Eiba
r ‒ Real Betis 3:1
Malaga ‒ Deportivo La Coruna 4:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (136)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
28. 11. 2016 19.09
-3
kardinalček in ferarček,sta se zavlekla v analno odprtino,razlog pa je ta,da se tam najbolje počutita,kot doma.
LaFerrari
28. 11. 2016 20.25
+5
pejd jo vprašat će je za,pa javi pol !!!
LaFerrari
28. 11. 2016 21.14
+6
admin smrdljiv če mi že brišeš komentarje,pol vse izbriši
laycan
28. 11. 2016 17.48
-1
če v tej sezoni 2016-17,ne bodo osvajal lovorik,bo messi pomahal v slovo barciki.taki igralec je željan lovorik,tako kot Ronaldo,samo messi polek teh klovnov ne more nič kaj,lahko bruha,po igrišču,in to je tudi vse.
Flamee
28. 11. 2016 16.30
-5
Naj še kdo reče, da je samo Real deležen sodniške pomoči, Barca pa ne. Sociedad je bil boljši, sploh Vela. Naslov še zdavnaj ni oddan, to se borijo do konca lige oz. zadnje ligaške tekme. Upam na pravično sojenje na derbiju. Pri Barci včeraj ni bilo sredine, Rakitič popolnoma neviden, Messi in Neymar skušala nekaj po svoje.. Težko bo, ne pomnim kdaj sta bila oba kluba tako slaba v igri pred derbijem.
laycan
28. 11. 2016 17.44
-2
real je slab v igri,ti si pa res smešen...kaj mora zabit 10 golov na tekmo,lepo si me nasmejal....heheheh
alien8potnik
28. 11. 2016 18.03
-1
RMadridd
28. 11. 2016 18.50
-1
saturnsky23 saturnsky23
28. 11. 2016 16.08
-3
Nekaj je popolnoma jasno in drži. Barcelona že dolgo, dolgo nima trenerja ki bi bil na nivoju. Če samo naredimo preblisk, zadnjih deset let, ni tukaj enega pametnega. Ta ki je trenutno, je največja nesreča. Enostavno lebdi. Ne moreš ga ne vreč, ne zadržat. Morali bi ga Messi in druščina enostavno blokirat, še slabše kot sedaj, igrat. Tudi to je zopet nemogočezaradi nekaterih igralcev veličine. Vseeno, največji krivec je popolnoma nesposobni predsednik.
TomažNovak
28. 11. 2016 16.14
+3
A Pep ni bil trener na nivoju? Je pa res, da je bil za njim potop. Pa čeprav je Lučo pred dvema sezonama osvojil pet pokalov.
analko
28. 11. 2016 15.14
+9
Zanimivo, da noben nič ne napiše od regularnem golu Sociedada, ki je bil razveljavljen in jim s tem odnesel (pomoje več kot pošteno) zmago... Če bi včeraj bil na Barceloninem mestu Real in bi se zgodilo isto, bi se pisalo samo o tem. Krivi pa bili vsi, od španske vlade do Franca...
grozjak
28. 11. 2016 15.38
+1
saj piše, pa o neregularnem, ki so ga dosegli kljub prekršku nad masceranom, tudi.......
DirtySanchez
28. 11. 2016 15.53
-5
pa kaj spet ti berglander samo jokaš???? kaj se je spet tvoji barci nardila krivica??? raje hodi v šolo ali vrtec pač,,,,sam prosim ne piši več komentarjev ker so za zbruhat
apodgraj
28. 11. 2016 17.13
-1
Gol , ki ga je dosegel Sociaded, pa je bil regularen .? Morda si spregledal čisti prekršek nad Masceranom in tudi sodnik ga ni hotel videti , Dovodil je , da se igra nadaljuje in doseže avtogol.
alien8potnik
28. 11. 2016 14.07
+4
mislim, enrique je čista tema od trenerja. zidane ga lahko šola ob polnoči.
mmickica
28. 11. 2016 14.34
+6
TomažNovak
28. 11. 2016 14.37
+5
"master of obvious" pravijo takim poznavalcem
alien8potnik
28. 11. 2016 18.05
+2
hamurabi, ja. seveda je očitno. ni poanta v tem. barca potebuje pač vrsto sprememb. s trenerjem na čelu. da o poletnih, večinoma zgrešenih nakupih ne govorimo.
grozjak
29. 11. 2016 09.04
+3
saj , sedaj vsi vemo, a samo na Turana pomisli, kako je polovil vse Barcine veziste in bok ali sredino, ko je bil še pri atleticu.....sedaj pa čista tema, kot bi pitbullu dal tableto in naredil čivavo.....
alien8potnik
29. 11. 2016 09.08
ja, tole s turanom je čudno. enrique uspešno uničuje nogometaše ali kako naj si to razložim(o)?
alien8potnik
28. 11. 2016 14.05
+3
letos je pa barca (zaenkrat) precej obupna. pravo presenečenje.
MaunelNeuer
28. 11. 2016 13.38
-6
ferarček in kardinalček sta se v luknjo skrila!! čarovnik pa tak
laycan
28. 11. 2016 18.17
-5
heh,minuse pa se kar talata,hehe,res sta hecna,slaba poraženca.
MaunelNeuer
28. 11. 2016 20.19
-7
hebe mi se za minuse, glavno da povem dejstvo
LaFerrari
28. 11. 2016 20.30
+4
švajni a si to ti ????bedak a si mislil da te ne bomo prepoznali !!!!
saturnsky23 saturnsky23
28. 11. 2016 13.35
+7
Že dolgo je jasno, da v vodstvu Barce, dogaja sabotaža. Popolnoma zgrešeni zadnji nakupi tretjerazrednih igralcev uključno z Ardo in Rakitićem, nobene zamenjave, nobenega pravega na klopi. Vsaj da ne bilo še Enriqeja na klopi. popolna destrukcija. Težko je to reči, marsigdo bi na Messijevem mestu odšel, ne more pri Barci več reševati nemogoče.
mmickica
28. 11. 2016 14.35
+5
Sem tudi jaz na to pomislila, ampak ne vem... Je pa es sumljivo, da v LP igrajo povsem drugače, veliko boljše, kot v ligi.
apodgraj
28. 11. 2016 17.29
+2
Če od napadalnega trojčka ,samo eden igra tako, kot je treba .potem ne moreš pričakovati čudežev. Počasi tudi Messiju postaja vse eno in se preveč ne sikira , če Barca ne zmaguje. On je dosegel praktično vse in ne smemo biti presenečeni nad njegovo motivacjo , da ga več nezanima ničesar. Znaj je najbolj pomembno le to ,da varuje svoje noge . kot pa igrati na polno in se izpostavljati resnim poškodbam . Včerajšnja tekma je bila zelo groba in gostitleji , si je dovolil veliko preveč, tudi sodnik je to grobost tolerirar.
intelektor
28. 11. 2016 13.16
+18
( @semprebarca +) Sicer pa pocakajmo na El Clásico. Po njem bo vse bolj jasno, zato dobro, da bo to zelo kmalu. Ce ostane na - 6' ali se spusti na - 3' oz., ce naraste na - 9', je razlika. Ceravno so tocke za rezultat najpomembnejse, nobena od treh moznosti (se) ne bo usodna. Tudi tista najslabsa ne. Morda je ravno to potrebno, ce ne gre drugace. Vsekakor v Barci so in bodo potrebne spremembe v igri ter pristopu, ki so globjega znacaja, sploh ko gre za slabse rangirane nasprotnike ali tiste, do katerih dobi klub oz. mostvo "krc/fobijo", ki traja ze toliko casa, kot je to v tem primeru(9+ let), kar je nedopustno. Kaj se dogaja trenutno, ne bom komentiral in/ali spekuliral, saj so zadeve ze napisane, vidne in znane, kar se tice na in nekoliko manj, ob igriscu. Vec bo treba navijati za svoje pa bolj spostovati druge in morda pomaga vsaj za boljse vzdusje, kar velja tudi za vse ostale navijace drugih klubov, ki se neizmerno veselijo slabim stvarem na drugi strani, kot cesar koli drugega. In se enkrat, tisti, ki verjamejo v 'karmo' in jo toliko(krat) povdarjajo v njihovo prid, le-ta deluje v vse smeri, kar nekarakterno in neinteligentno "pozabljajo", kajne. Barca se bo pobrala, tudi takrat, ko bo resnicno padla, ker ima to zapisano v genih. Messi je pa tisti zaradi katerega bo Barca morala ostati v vrhu tudi po njem, saj drugace bo (o)skrunila velicino in ikono nogometa vseh casov ter svoj velicasteni 'moto', kar je spet dobro zanjo ter za vse njene navijace sirom sveta. Tudi v reprezentanci Argentine ne bo drugace, ko bo sklenil svojo pot. Sam v boga ne verjamem. Messi je stvaren. Skratka, lep dan se naprej.
265004
28. 11. 2016 16.02
-11
intelektor,classico ne bo nič prinesel.Real isto igra obupno samo zmaguje.In tudi če Barca zmaga to ne bo zaradi drugega sistema igre.Glej malo dolgoročno in ne iz danes na jutri
apodgraj
28. 11. 2016 17.38
+9
Razlika med tema dvema kluboma je samo v tem , da je Real za svojo slabo igro nagrajen , Barca tega darila ne dobi . Res pa je ,da vsi klubi ,ki igrajo proti Barci igrajo vedno na maksimumu svojih zmogljivosti .
intelektor
28. 11. 2016 17.49
+6
@semprebarca, povrsno si prebral ali pa nisi razumel, kar sem napisal.
ronaldinho_10
28. 11. 2016 12.06
+0
Fantje in dekleta, ne se sekirat, vsi na Real Madrid, kvota 4,15... z lahkoto zaslužen denar. Lp.
Dany75
28. 11. 2016 19.27
Dany75
28. 11. 2016 19.29
širimresnico
28. 11. 2016 12.02
+2
meni predvsem izstopa tale način igre na ter stegna....barca je vedno uporabljala golmana kot igralca ampak nikoli toliko kot letos....iz te taktične "zamisli" izhaja ogromno napak .....vse ekipe , ki so letos igrale proti barci so to ugotovile in izkoristile....čisto vsak nasprotnik pritisne barco zelo visoko, ker vejo da bodo pimplali s ter stegnom....in če ima ter stegen 50 podaj , potem je sigurno da bo vsaj nekajkrat na tekmo podal nasprotniku...to je prvo kar se mora nehat....
265004
28. 11. 2016 16.03
+2
to nima nobene veze s tem,da napad ne dobi uporabnih žog.Na sredini se vse ustavi to bi lahko videl...
rambek
28. 11. 2016 11.37
+7
Upam da zgubijo elclassico in Enrique odide Pojma nima tip
Trend01
28. 11. 2016 11.52
+1
Prosti trenerji: van Gaal, Marcelino, Bielsa, Hiddink, Frank de Boer, Ayestarán, Mancini, Laurent Blanc. Nekaj kolikor toliko resnih trenerjev, ki so na borzi.....
mmickica
28. 11. 2016 11.53
+7
Tudi jaz sem istega mnenja. Trend, bojo že našli koga za tega pol leta, potem bo pa že kaj... Temu Enriqueju se je čisto odpeljalo, zgleda!
Trend01
28. 11. 2016 12.00
+1
Blanc bi bil zanimiv. Igra sistem 4-3-3 in napadalen nogomet. Zna pa tudi zapreti formacijo. A kolikor vem, se je odločil da počaka na prosto delovno mesto v Unitedu (govorice). De Boer igra tudi podoben sistem, a manj napadalen. A je že igral za Barcelono. Ostali pa menjajo sisteme igre.... A Lucho pa naj gre bickl vozit.....
širimresnico
28. 11. 2016 12.07
+2
meni je od trenerjev za barco všeč samo sampaoli , žal pa je zaseden...
mmickica
28. 11. 2016 13.02
+6
Bog ne daj De Boer, ta se pa res ni izkazal! Van Gaala smo že imeli in to kar 2x, tako da no tnx. Sicer pa močno dvomim, da bi vodstvo sploh zamenjalo trenerja sredi sezone, razen, če res dobijo kako petardo zdaj od Reala, kar se mi po vsem videnem sploh ne zdi tako nemogoče.
TomažNovak
28. 11. 2016 13.27
+2
Sampaoli. Sicer ni prost, je pa motivator. če ne pa Bielsa ali Mancini.
Campeones34
28. 11. 2016 14.01
+1
@mmikica, o kakšni petardi govoriš? Pa si ti videla igro od Reala? Z izjemo proti Atleticu je vse bilo katastrofalno, in jih je le sreča spremljala, da so nanizali takšne rezultate. Real ni sposoben 5ih golov zadet niti nk-ju krkavče
mmickica
28. 11. 2016 14.38
+8
Minotauer, hehehe..., rezultatsko Realu ne gre slabo, oni znajo zadeti na silo, če hočejo in to so letos že večkrat dokazali. Medtem ko Barca, ko začne iti nekaj narobe, oni kar nehajo igrat, potegnejo čobico, kot mali otročički in čakajo konec tekme. Res pa je, da igre nimajo ne eni in ne drugi!
265004
28. 11. 2016 14.58
+3
jaz bi pripeljal Blanca,sem ga hvalil že pri Parizu.Pa zapomnite si ime ki je sedaj pri Totenhamu-Pochetino!
Dany75
28. 11. 2016 19.32
-1
Minotauer na bruh mi gres z svojimi izjavami ! Se enkrat ti bom napisal: T.I. Si sramota za Real Madrid, in sploh si ne zasluzis tega grba ob nicku !
Symbolic
28. 11. 2016 19.58
+4
Vsak ima pravico do lastnega mnenja in ga tudi objaviti... Ni pa mus, da se vsi strinjajo s to objavo! Če se pa nekdo s tem ne strinja, lahko napiše argumentiran kontra - odgovor, nikakor pa nima pravice žaliti drugačemislečega... Dany, razmisli kaj je sramota: povedati svoje mnenje, ali žaliti sogovornika?
JbmTiMt
28. 11. 2016 11.30
+1
fantje ne se sekirat prevec. ne morte bit za vedno najboljsi
TomažNovak
28. 11. 2016 11.48
+8
lahko bi bili najboljši, dokler imamo El D10Sa v ekipi. Ampak, ker je obkrožen z nesposobno upravo, trenerjem in soigralci, sam pač ne zmore vsega.
ledr
28. 11. 2016 11.27
+10
Iz tekme v tekmo govorimo o slabi in slabši igri Barce. Ampak tole včeraj??? To pa res več ni bilo podobno ničemur! Katastrofa! To, kar je vsa leta najbolj krasilo igro Barce, to je izjemno močna in v bistvu za vsakega nasprotnika premočna sredina, tega danes v bistvu sploh ni. Ni sredine, ni igre in ni Barce. In vsak nasprotnik jo že nadigra. Čeprav je trenutno tudi Real v slabi formi in nima nobene igre (obrambna taktika z občasnim napol bunkerjem in potem hitri protimapadi...), se bojim, da bodo za tako Barco kot je sedaj vseeno premočni. Če ne drugega, jih bodo s kontranapadi dotolkli. Res, groza od groze kak igrajo. S tako igro bi jim verjetno še MB in Olimpija lahko konkurirala...
mmickica
28. 11. 2016 11.55
+11
Slabše igre Barce nisem videla že vsaj 15 let, res. Prava žalost!
ledr
28. 11. 2016 15.06
+5
Tudi jaz ne! Ker je res ni bilo!!! To je groza ko si vajen vse kaj drugega prej kot take igre...
265004
28. 11. 2016 10.06
+7
berem komentarje spodaj,a o glavnem vzroku nič.Enrique fantje,Enrique!Kaj pa trener,na katerega že vseskozi opozarjam da je nič od nič.Barca praktično igra brez sredine.Pisal sem po Celticu,da Messi sam tega ne bo zdržal.Kaj pa taktika g.Enrique?Vsak trener na nasprotni strani ga premaga s taktiko.Včeraj je Sociedad lepo napadel Barco,ker so vedeli,da žoge ne morejo spravit v napad.Lansko leto ga je reševal Messi.Kdo ga bo letos?Letos ima Barca največjo širino igralcev,a nobeden ne more nič odigrat(a so fantje kar pozabili igrat,a jih trener ne zna povezat?).Če bo klub pravočasno reagiral ni še nič izgubljenega,ampak tole mene ne navdaja z optimizmom.Rakitič je enostavno prepočasen,Arde ni in tudi ne dobi priložnosti,Suarez in Gomez izgubljena v vesolju,tako da Messi igra 3 pozicije.Samo ne bo zdržal,v to sem prepričan.Če izgubimo el classico,bo počilo na relaciji Messi -Enrique.Jaz sem trdno prepričan,da je Messi močno slabe volje zaradi njega.Če bi bil namesto Messija Ronaldo,bi se to že zdavnaj zgodilo.Če povzamem,igre ni in nič ne kaže da bo.Včeraj si je Barca zaslužila poraz.Trend ,za mene si je zaslužila poraz zaradi igre in ne zaradi sodnikov kot ti pišeš.Je pa res da so razveljavili regularen gol.Kaj pa če bi piskal prekršek nad Maschejem in prvega ne bi bilo?Kaj pa si pisal ko je Real zmagal s podarjenim penalom proti Elcheju?Da so krivi sodniki za zmago?Tistim ki pišete da je prvenstvo izgubljeno,da se Barca fokusira na LP pa sporočam,da pojma nimate kaj je šport.Barca igra in bo na polno igrala vsa tekmovanja in prvenstvo bo še zelo zanimivo.
Trend01
28. 11. 2016 11.08
-2
Mislim, da je na relaciji Enrique - Messi že počilo (ali vsaj poka). Leo seveda pogreša Xavija in Alavesa (ki se je žal včeraj tudi poškodoval). Predsvem pa trenutno pogreša odigravanje s Suárezom ter Iniesto na sredini. Rakitić se počasi izgublja. Saj tudi ne ve točno kje in kako igrati (če igra na istem mestu kot Leo). V Enriqueja se ne bom spuščal. Ma vsi, popolnoma vsi ste bili navdušeni nad novimi poletnimi ter lanskimi okrepitvami. Ja, Enrique pa ve kaj dela. A zdaj pa ne zna? Enrique, oz. ekipa je prišla do točke, ko jim igra ne steče več. Razumljivo da ne. Saj vsi vejo kaj narediti. Pustiti Messiju malenkost več prostora in raje povoziti sredino igrišča. Zadaj bo prej ali slej prišlo do napake. In to se velikokrat dogaja. Spomni se, da je do podobnega kolapsa prišlo tudi pod Ancelottijem v Realu. Do SPja za čisti 10ko, a nato kolaps v igri. V kombinaciji s poškodbami. Ko si omenil sodnike (no, ker sem jih jaz). Le @širimresnico sem povedal, da včeraj Messi ni bil rešitelj, temveč sodnik. Za piskane, oz. nepiskane prekrške, roke, penale o Realu, sem pa tudi že povedal. Tako, da o tem ne govorit. Mascherano? Minoren prekršek. Človek zamoči vsako drugo tekmo hudo napako. Enako Busquets. Jezite se na te igralce. Ne sodnike, ne trenerja. Fora Mourinha, ki vse nase "sprejema", tu ne štima. Zdaj je prišel dokaz, da je Barcelona močna takrat, ko skupaj igra "stara" garda. In le takrat. In, da strinjam se. Messi ne bo zdržal. Če ne bo poškodb, bodo živci. Vemo, da ima kratke živce. Povedano s strani njegovih mladostnih prijateljev. Se bodo že pobrali. Že večkrat so se. Prvenstvo je pa še dooolgo. Vsi lahko padejo. A v štartu so zadaj. El Clásico bo za Barcelono vitalnega pomena. Nakupi v januarju stvari ne bodo spremenili. Vsaj navadno janurski nakupi ne pripomorejo veliko. P.s. - ja, poraz je bil seveda slabe igre. Normalno in pošteno povedano.
ledr
28. 11. 2016 11.18
+6
Praviš, da Mascherano zamoči vsako drugo ekmo??? Res naredi kdaj kako napako ampak, si se kdaj vprašal, koliko kritičnih zadev ki jih povzročijo drugi pa reši??? Človek enostavno ne more in zmore več vse sam. Glede na luknjasto obrambo in veliko kontranapadov ki jih doživlja Barca je Mascherano odzadaj pravi garač, kaj vse počne in rešuje. In ob tolikih napadih in akcijah ni vrag, da ti kdaj kakšna tudi spodleti. In v tem je čar tega, da so zame obrambni igralci vredni veliko več od napadalcev. Ko napadelec izgubi žogo kar tako za brezveze, eno, dve, tri, nikome ništa. Ko pa obrambni igralec naredi najmanjšo napako so pa že problemi... Brez Mascherana pa Barca letos zagotovo ne bi imela toliko točk kot jih ima. "semprebesa", tole zgoraj je res super napisano. +++++
Trend01
28. 11. 2016 11.26
+5
@ledr - ja, res je. Mascherano ne zmore sam. Se strinjam. A ima pred sabo Busquetsa, ki je bil lani eden boljših igralcev ekipe. Letos slab. Masch počasi spoznava, da izgublja na hitrosti. Skoka nikoli ni imel; fizično pa je podhranjen. In tako ne zdrži več pritiska. In dokler Piqué zaradi Roberta ne bo mogel opravljati svojega osnovnega dela - t.j. CB, bo preveč teže na Mascheranu. Pa še to treba poudarit kaj vse pade k Piquéju. Na desni Rakitić in Messi spredaj. To je celotna linija odprta do Roberta in Piquéja. Potem pa Mascherano sam ostaja.
rambek
28. 11. 2016 11.38
+3
Enrique je bedak brez menja je nula in inieste... sredina nula
TomažNovak
28. 11. 2016 11.50
+3
Včeraj je bil daleč najslabši Roberto. Vsaka akcija RS, ki je šla po njegovi strani, je bila morilska. Drugi krivec je Alba, ki ni naredil čisto nič. Tretji Busquets, ki je izgubil milijon žog na sredini, četrti Mascherano, ki ni bil sposoben žoge preseliti na sredino. O D. Suarezu in A. Gomesu pa ne bi izgubljal besed.
mmickica
28. 11. 2016 12.01
+1
sempre, povsem se strinjam s tabo tokrat in priznam tudi, da sem dolgo verjela v Enriqueja! Šele letos mi je odprlo oči, da ta človek nima pojma, kaj dela. Hammurabi, vsi ki jih omenjaš, so bili včeraj res kompletno zanič, razen Albe. Meni se je pa prav za Albo včeraj zdelo, da se še edini bori. Res, da je premajhen in z glavo ni prišel do žoge, ampak to ni kriv on, ampak spet smotani Enrique. Kako lahko sploh pomisli, da bi najmanjši v ekipi kril največjega iz nasprotne ekipe? Ni čudno, da je toliko poškodb!
TomažNovak
28. 11. 2016 13.37
+1
Alba in Roberto sta bila daleč najslabše ocenjena včeraj
mmickica
28. 11. 2016 14.40
+4
Že že, ja, ampak borila sta se pa edina, še posebej Alba. Vsi drugi so bili, kot da so zadeti. No Mascherano je bil še v igri, ostali pa res ne.
265004
28. 11. 2016 16.15
+0
trend ,se strinjam s tabo ,ampak edino zagovarjanje Piqueja mi ne gre .On je bil direktni krivec za prvi gol,ker je zamujal.Še tv je pokazala da sta bila najprej v liniji z Maschejem,potem je pa zamujal.Je pa res ,da od sredine prvega polčasa ni igral na polno(poškodba).Če bi jaz izbiral bi dal za classico Mascheta in Umtitija.Videlo se pa bo od danes naprej,kaj bo naredil Enrique.Če bo tale "nered" skup spravil v neko celoto,če bo ekipo spravil v formo,če bo osvojil vsaj dve lovoriki(kar pričakujem),potem ne rečem nič več čez njega.
apodgraj
28. 11. 2016 17.48
+2
semprebarca - za prvi gol ni bil krivec Pique . krivec je bil sodnik , ki ni hotel videti prekrška nad Mascheranom . S tem je napadalec z rokami podrl na tla Mascherana in mu preprečil izbiti žogo pred samo .
mmickica
28. 11. 2016 21.05
+1
Pique mogoče včeraj res ni bil na nivoju, kot po navadi. Ampak je sploh kdo bil včeraj??? Sicer je pa Pique car v obrambi. Če letos ne bi bilo njega, bi se Barci še veliko slabše pisalo. Rešuje vse napake za Robertom in Busketsom, pa še za Mascheranom, ki mimogrede ne zna nastaviti ofsajda. Pique drži linijo, Mascherano pa po svoje in to velikokrat! Tako da ne šimfat Piqueja, ki zadnje čase še v napadu naredi več od Suareza na primer! Človek igra vse od obrambe, sredine in napada.
TomažNovak
28. 11. 2016 09.52
-4
Zanimivo, spet 50 belčkov komentira članek o blaugrani. 10 letne travme tolčejo ven iz psihe
TomažNovak
28. 11. 2016 09.49
+3
Luchota bo treba čimprej zamenjati, kajti trener, ki sedi nepremično in bolšči na teren, namesto, da bi v igro poslal trenutno najboljšega vezista in s tem ublažil katastrofo v vezni liniji, si ne zasluži, da bi dobil plačo v FCB.
Symbolic
28. 11. 2016 10.09
+0
D. Suarez namesto Rakitića? Rafinha pa še naprej na klop! Alba napol poškodovan, ves čas "plava", Digne pa na klop! In tu se neha.. ostanejo še Alcaser, Aleñà in Marlon (zadnja 2 - do sedaj nevidena)... Pa "ajmo sad"...
FootballMaster
28. 11. 2016 10.14
+2
TomažNovak
28. 11. 2016 10.23
+4
Denis Suarez? Fant ima polne hlače vsakič, ko stopi na igrišče. Trenutno je najboljša kombinacija Rafinha/Iniesta/Busquets, seveda, ko DOn Andres ozdravi. R>akitić pa je tako za Turana kot za Gomesa in D. Suareza profesor doktor nogometa.
Symbolic
28. 11. 2016 09.34
+7
Ob toliko zapravljenih priložnostih s strani RS-a in remiju, naj bi bil srečen? DALEČ OD TEGA! Prej bi reko, da sem besen! Tako brezkrvne Barce, še nisem gledal: obramba-za nič, sredina-manj kot nič, napad- kaj? A je bilo kaj v napadu? Ok, Neymar se je "odkupil" z asistenco, Messi z zadetkom, Suarez pa? Že par tekem je "član" statistov... Izstopa njegova "specialnost": kampiranje v nedovoljenem položaju... Pa dajmo pol, igraj Barca, ker nosiš ime velikega kluba... Ampak RS tega ni upošteval... Mogoče pa je, samo se je požvižgal na avtoriteto nasprotnika: popolnoma so jih onemogočili, da razvijejo svojo igro! Lahko se tolažimo, da so Umtiti,Iniesta in Turan bili odsotni zaradi poškodb ampak, to kaže ŠE SLABŠO SLIKO: to pomeni, da Barca ne more sestaviti vsaj ENO močno ekipo... Rezervisti na klopi so kar tako - "reda radi" (neadekvatni)...
RdečiKarton
28. 11. 2016 09.40
+6
Barca je prvič pripeljala žogo v kazenski prostor RS šele v 41 min.
Symbolic
28. 11. 2016 09.56
-1
Pa stanje v kotih je precej dolgo bilo 7 (ali 8):0 ! Dejansko so jih "zadušili" ...
apodgraj
28. 11. 2016 09.58
-2
TomažNovak
28. 11. 2016 10.24
+3
Zakaj so jih zadušili? Ker naša zadnja linija ni mogla spraviti žoge do vezne linije, vezna linija pa je ni mogla zadržati, če jo je dobila.
Symbolic
28. 11. 2016 10.51
Zakaj so jih zadušili? Pa to sem napisal v zg. komentarju: "obramba-za nič, sredina-manj kot nič..." (sredina => vezna linija)
Maxx365
28. 11. 2016 09.23
+8
malo čuden komentar, da je s točko Barca zmanjšala razliko za realom?, po moje se je razlika povečala za dve točki
grozjak
28. 11. 2016 09.27
+1
zaostajali so za sedem, v soboto, z tekmo manj....odvisno s katere strani gledaš.....
apodgraj
28. 11. 2016 10.17
+4
Sobotna tekma proti Realu bo pokazala , koliko je močna Barca. Nič še ni izgubljeno in Realu še zdaleč ni zagovotljen naslov v LA ligi . Spomnimo se lanske sezone, ko je Barca vodila kar s 9. točkami in na koncu s težavo osvojila naslov LA lige . Je pa res , da se bo moralo nekaj spremeniti v ekipi Reala in večja odgvornost ključnih igralcev do same igre. Messai sam ne more napraviti ničesar . Vezna linija čista nula. Brez tega pomebnega dela sistema igra, Barce ne more osvajati točk . Občutek imam ,da v ekipi Barce ni prave motivacije , tudi če igra na tujem ali domačem terenu . Prehitro se sprijaznejo z usodo in vržejo puško v kuruzu . Če v ekipi odpove več kot polovica igralcev , na drugi strani pa žari želja in motivacija po zmagi, je igra takša, kot smo jo gledali . Tudi kemija med Messijem ,Suarezom in Neymarjev ni več tista , ki je še nekaj časa nazaj.kar žarela Prej so vsi trije skupo nasmejani prihajali in odhajali iz igrišča, sedaj posamezno resnih obrazov To si lahko razlagamo tudi tako, kot da je med njimi nastalo pravo rivalstvo