Nogomet

Sanjska noč Seville: Ramos zabil avtogol, Jovetić pa v sodnikovem podaljšku končal Realovo serijo

Sevilla, 15. 01. 2017 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Sevilla je na zaključnem obračunu 18. kroga španskega državnega prvenstva uspela prekiniti zgodovinski zmagoviti niz madridskega Reala (2:1). Na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana so po četrtkovem pokalnem dvoboju z belim baletom na nož pričakali nekdanjega člana kluba Sergia Ramosa, ki je na veselje navijačev nato zabil tudi avtogol za 1:1.

Ramos je bil tokrat osmoljenec gostovanja v Sevilli.
Ramos je bil tokrat osmoljenec gostovanja v Sevilli. FOTO: AP
Zadetek Karima Benzemaja v zadnjem napadu četrtkove povratne tekme osmine finala španskega pokala je rešil remi za Real (3:3), ki je proti Sevilli postavil nov španski rekord po številu zaporednih tekem brez poraza. S 40 tekmami (vse od lanskega prvega obračuna v izločilnih bojih Lige prvakov z Wolfsburgom), na katerih niso okusili grenkobe poraza, so v Sevilli Madridčani sredi tedna podrli rekord večne tekmice Barcelone.

Derbi Seville in Real Madrida se je po hitrem postopku spremenil v derbi Sergia Ramosa, potem ko se je kapetan Reala na zadnji medsebojni tekmi v domačem mestu postavil po robu navijaški skupini rdeče-belih Biris Norte. Ta je otroka kluba skupaj s praktično celotnim stadionom tokrat pričakala na nož in Ramos se je zmerljivk in žaljivk naposlušal že med ogrevanjem, žvižgi na njegov račun pa naj bi že pred ligaškim derbijem na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana po poročanjih španskih medijev dosegli sto decibelov. Na zelenici je kapetan kraljevega kluba ob neprestanih žvižgih začel v prenovljeni postavitvi trenerja Zinedina Zidana s tremi branilci, v postavo belega baleta pa sta se po izpuščeni pokalni tekmi na isti zelenici pred nekaj dnevi vrnila alfi in omegi moštva Luka Modrić ter Cristiano Ronaldo. Domači zvezdnik Samir Nasri je tokrat dobil priložnost od prve minute, Jorge Sampaoli pa je za razliko od četrtkovega remija (3:3) zaupal številnim svežim nogometašem, med drugim Sergiu Ricu, Vitolu in Francu Vazquezu. Začetek tekme ni navdušil, Modrić je v deveti minuti kot prvi pobegnil kateri od obeh obramb, nato pa slabo podal v sredino, kjer je čakal osamljeni Ronaldo. Navijači Seville so pripravili peklensko vzdušje na Pizjuanu, kjer so vodstvu La Lige pripravili tudi obredno mahanje z belimi robčki, tako imenovano "panolado", že v prvi minuti tekme.

Steven N'Zonzi je bil v 19. minuti blizu vodstvu po strelu z glavo, a po dobrem skoku znotraj kazenskega prostora z glavo ni bil natančen. Sevilla Realu ni dopustila veliko lepih situacij, a bila po drugi strani veliko bolj nenevarna kot pred nekaj dnevi, ko je v lovu za visokim zaostankom v pokalu šla na vse ali nič. Ronaldu se je po prostem strelu, ki ga je na začetku tekme poslal v živi zid, prva prava priložnost ponudila v 27. minuti, a po pobegu obrambi rdeče-belih Portugalec z levico precej s strani ni uspel presenetiti Rica. Razen treh strelov z razdalje Nasrija in Vazqueza tudi Sevilla ni bila razpoložena v napadu, a je polčas zaključila bolje od zadržanih vijoličastih. Ti so sicer imeli lepšo priložnost, Benzema je prodrl po levi in serviral žogo Ronaldu pred vrata, kjer pa se najboljši strelec Madrida ni izkazal z zaključkom. Sevilla je podjetno začela z drugimi 45 minutami, po slabem posredovanju sicer spet odličnega Casemira je Vazquez streljal pod prečko Keylorja Navasa, ki je njegov poskus rutinirano preusmeril v kot. Modrić je v enem naslednjih napadov zahteval najstrožjo kazen po padcu ob Sergiu Escuderu, sodniška piščalka pa se ni oglasila. Do tedaj nevidni Wissam Ben Yedder je v 54. minuti zaključil hiter protinapad Andaluzijcev, Navas kljub ugodnemu položaju večjih težav ni imel. Dve minuti kasneje je na drugi strani odgovoril Ronaldo, Rico ni uspel ujeti podaje Portugalca, ki je po nesporazumu Sevillčanov nato še streljal, a ne dovolj dobro za Rica.

Ronaldo je v svojem slogu proslavil uspešno izvedeno enajstmetrovko.
Ronaldo je v svojem slogu proslavil uspešno izvedeno enajstmetrovko. FOTO: AP

Nicolas Pareja si je ob uri igre privoščil veliko napako in predal žogo Ronaldu, ki pa je zelo slabo podajal povsem osamljenemu Ronaldu pred vrati ter tako zapravil eno lepših priložnosti na tekmi. Blizu je bil nato še Benzema, potem ko se je žoga odbijala po kazenskem prostoru je Francoz z nekaj metrov meril visoko na tribuno. Nato pa je začelo "pokati": Carvajal je po še eni v seriji napak domače zadnje vrste ukradel žogo in jo popeljal pred Rica, ki ga je po mnenju sodnika ustavil s prekrškom. Ronaldo je bil zanesljiv, čeprav ga je Vitolo poskušal zmesti s "kopanjem" po beli piki. Portugalec je vanj tudi vrgel žogo, jo odnesel brez kazni in jo nato na veselje navijačev Reala poslal v spodnji kot vrat nemočnega Rica. Sampaolijev odgovor je slišal na ime Stevan Jovetić, Črnogorec je med tednom Realu zabil že na svojem debiju, toda s soigralci nikakor ni uspel biti nevaren v nasprotnem kazenskem prostoru. Medtem je Real nizal precej nevarnejše napade, a tudi sam z netočnostmi pri zaključku akcij ohranjal južnjake pri življenju. In Pizjuan je dočakal svoj trenutek v 85. minuti, ko so navijači dobesedno ponoreli, ko je po predložku rezervista Pabla Sarabie s prostega strela lastno mrežo zatresel "državni sovražnik številka ena" Ramos. A nekdanji junak domačega kluba se je hitro spet spremenil v junaka in v naslednjih dveh napadih morda rešil celo dva zadetka, najprej po strelu Jovetića pred Navasom, od koder je nato izbil še podajo Vitola, potem ko je na žogi v svojem kazenskem prostoru "zaspal" Casemiro.

A zadnji udarec je tokrat, enkrat za spremembo, vseeno pripadel Sevilli, ki jo je Real v tej sezoni že večkrat uspel matirati v zadnjih sekundah. Jovetić je po napaki Benzemaja popeljal žogo proti kazenskemu prostoru in z natančnim strelom z razdalje na svojem ligaškem debiju zadel mimo slabo postavljenega Navasa za kultno zmago, po kateri ima Real s tekmo manj le še točko prednosti pred Andaluzijci in dve pred Barcelono. Sevillina andaluzijska nasprotnica Granada je kljub dvema izključitvama osvojila veliko točko v boju za obstanek na obračunu s sosedo na lestvici Osasuno (1:1). Zadnjeuvrščeni klub Primere, ki se je nedavno razšel s trenerjem Joaquinom Caparrosom, je v 12. minuti povedel z zadetkom visokoraslega Oriola Riere, južnjaki pa so odgovorili po dobri uri igre prek Artema Kravca. Slovenski reprezentant Rene Krhin se je po dolgem času vrnil na klop in od tam spremljal napetih zadnjih 15 minut, v katerih je Granada ostala brez izključenih Ucheja Agboja in Ezequiela Ponceja, a vseeno preprečila zmago nasprotnikom iz Pamplone. Ti so zapravili priložnost, da bi na lestvici prehiteli nedeljske nasprotnike.

Izidi 18. kroga Primere Division:

Sevilla ‒ Real Madrid 2:1 (0:0)
Ramos 85./ag., Jovetić 90.; Ronaldo 67./11-m

Granada ‒ Osasuna 1:1 (0:1)
Kravec 69.; Riera 12.
RK: Uche 73., Ponce 90./oba Granada
Rene Krhin (Granada) je bil na klopi.

Atletico Madrid ‒ Real Betis 1:0 (1:0)
Gaitan 8.
Jana Oblaka (Atletico) ni bilo v ekipi.

Barcelona ‒ Las Palmas 5:0 (1:0)
Suarez 14., 57., Messi 52., Arda 59., Vidal 80.

Valencia ‒ Espanyol 2:1
Celta Vigo ‒ Alaves 1:0
Sporting Gijon ‒ Eibar 2:3
Leganes ‒ Athletic Bilbao 0:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (200)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
18. 01. 2017 10.34
+1
Barcelona z Ramosom in Modričem bi bila zopet tista prava!!!
peresni
18. 01. 2017 10.33
+1
ko tudi podarjeni penali več ne pomagajo...lepo pa je vpisovati podarjene gole v statistiko....lepo in lahko je biti tako "najboljši".
alien8potnik
16. 01. 2017 21.00
-4
kaj, spet se najbolj razpisujete o ronaldu? pa, ljudje božji, kj je z vami?????
nikajzadodat
16. 01. 2017 21.56
+2
Alien se strinjam. Imam malo slabo vest, ker sem ga omenil, Drugače pa sem bolj za Ramosa. Mislim, da bo treba nekaj menjat. Ekipo ki ne razume soigralca , mogoče tudi ekipo sodnikov (ki dobre ne razume igre), pa tudi sodelujoči na forumu s(m)o nekaj čudni. Kaj če bi vse (za)menjal???
nikajzadodat
16. 01. 2017 19.49
+3
Včeraj je Ronaldo-cr na žalost res malo slabše odigral. Škoda. Ne vem kaj je bilo narobe s sodnikom?
tepec44
16. 01. 2017 17.52
+2
bravo ramos :) še vedno dokaz da zabija v zadnjih minutah :D hahaa
nikajzadodat
16. 01. 2017 19.17
+0
Mislim, da si Ramos zasluži spoštovanje, ne glede na včerajšnjo tekmo.
JbmTiMt
16. 01. 2017 16.44
-1
za kitajce so dobri
šumar
16. 01. 2017 16.43
+4
pe naldo na delu spet haha
LocoBlanco
16. 01. 2017 15.51
-2
Čestitke Sevilli bili so boljša ekipa, zmaga povsem zaslužena! Škoda za rekord, ampak boljše, da je prišel poraz in malo 'streznil' Zizouja in ekipo! Kar se tiče CR-a mislim, da je letos rak rana za ekipo in prav on je tisti, ki 'vleče' ekipo navzdol! Zizou upam, da v prihodnje pokaže, da ima 'jajca' in ga pusti na klopi! Skratka čestitke nasprotniku, RM kljub porazu ostaja 1. in to je tisto kar na koncu šteje! Ni predaje, #iHALA MADRID!!!
širimresnico
16. 01. 2017 18.42
-1
evo loco zdaj si videl definicijo karme...ne pa tiste tvoje nebuloze ,ki si jih pisal tukaj gor in se sklicevalna karmo...a zdaj razumeš kaj je karma al ti razložim počasneje...
kiara1
16. 01. 2017 14.03
+11
Mene sm zanima kaj bi ronaldo naredu ce neb blo 11-m
Maxx365
16. 01. 2017 15.12
+9
mogoče bi pa iz ihte še komu vrgel žogo v hrbet
zanti
16. 01. 2017 13.40
+2
Iniesta je dr. nogometa za Ramosa,v vseh ozirih.
Godyr
16. 01. 2017 14.14
+0
nevem od kje taksna nesmiselna primerjava, ali nisi vredu ali pa je to odgovor na navajanje statistike onega bedaka ki mu je iniesta tak trn v peti.
meskic
16. 01. 2017 12.53
-6
En zanimiv podatek: Ce odstejemo vse gole Inieste od leta 2013 v ligi prvakov, bi Barca zabelezila povsem enake rezultate, kot jih pac je. Ce pa odstejemo gole Ramosa v ligi prvakov od leta 2013, bi Real zdaj imel se vedno 9 lovorik lige prvakov.
265004
16. 01. 2017 12.55
+10
pismo,a veš da dobr da si napisal.Tale Iniesta ga pa res serj.Dobr da nas opozarjaš.Hvala ti.Jaz sem ti ful hvaležen.Za mene si eden največjih poznavalcev tu gor.Bravo!!!
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.00
+1
Sempre on ima Iniesto cez ti pa Ronalda,Sportko Suareza....Jaz pa dominatorja.Ceprav meksic dosti krat neklada,je res kar je napisal
265004
16. 01. 2017 13.16
+10
imaš prav.ni pa hejter ker ni žaljiv,sej noben od nas ni.Meskic,Iniesta ni za gole na igrišču.Dej se mal pozabavaj s statistiko,pa mu preštej uspešne podaje,podaje za gol,preigravanja...
grozjak
16. 01. 2017 13.23
+2
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.25
+1
Jaz bom nekaj drugega napisal,to da klub Chelsea igralcem nad 30 let nudi zgolj kratke enoletne pogodbe,je pametno,Ronaldu se bo emso vse bolj poznal a tudi Messi pride odzadi kaki dve leti se,Iniesti se nogometna leta ze fejst poznajo.Cudno le da so za tako dolgo podaljasali pri Realu z Ronaldom. Clovek je svoj vrhunec ze dosegel sedaj se bo pocasi treba umaknit mlajsim
grozjak
16. 01. 2017 13.32
+2
po moje klubi z igralci kalibra Ronaldo, Iniesta, Ibrahimovič z podaljšanji pogodb za več let, ne tvegajo prav veliko.
265004
16. 01. 2017 13.33
+2
bravo zanneti in ti to zmoreš v enem stavku...
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.36
+0
Kaj pa vem jaz bil jim ponudil zgolj za leto dni,z moznostjo podaljsanja.Meni je razumljivo da nogometasi ki so v jeseni kariere se gredo malo v ZDA,Katar ali Kitajsko po denar ,pa da se malo igrajo nogomet tam,To pa da ti mladi ki bi morali trgat ravno sedaj pa grejo takoj v Kitajsko ligo zaradi denarja.
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.40
-1
In sem po tihem pricakoval da se bo po lanski sezoni poslovil od Reala,sploh se pol po poskodbi na evropskem.Kaj on zeli se sam od sebe ve on,a ko se bo uprava odlocila da je dovolj ga bodo odslovili kot potrosen material,ze videno v preteklosti.Dal je Realu kolikor je lahko
265004
16. 01. 2017 13.46
imel bo še kakšno tekmo,to je sigurno,ampak bolj zato ker bodo igrali na njega,drugače pa je za Real bolje da začnejo graditi ekipo okrog Balea.Je pa res kar je trend napisal da je preveč(Bale)nagnjen k poškodbam.
grozjak
16. 01. 2017 13.54
Pod pogodbo je prestop povsem drugačen. Sedaj, ko so kitajci navalili, bo pa sploh pestro. Mislim, da ne bo prostega igralca v tem razredu, razen tistih, ki zavestno ne bojo šli v podaljšanje....In tako se je Valdez (golman, barca) zaklal.......
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.55
-1
Ce ze iscejo gol masino je Kane pravi za njih,pred dvema letoma in pol se je izstrelil v Angliji in se vedno kaze odlicne predstave in zabija gole,tako da ni muha enodnevnica.Seveda da se bo Ronaldo kako tekmo zablestel,a da bo zabiljal kot 4 ali vec let nazaj
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.56
-1
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2017 13.58
-1
Stvar okusa glede Valdeza meni se nikoli ni zdel vrhunski golman
prava resni.ca
16. 01. 2017 14.05
+6
ce odstejemo vse gole Inieste bojo rezultati identicni, ce pa odstejemo predstave Inieste bodo pa rezultati precej slabsi, zal meskic tega ni zmozen sprocesirat
dugi159
16. 01. 2017 14.06
+3
Meskic kaj pa gol v londonu v polfinalu proti kalinki? Tko da zgleda ste bolj malinovci instant navijaci reala ofkar je ronaldo v madridu
-MARIBOR-
16. 01. 2017 12.45
+12
Glavno, da je padel še en rekord - lahko rečem samo klubski, saj se je Ronaldo izenačil z 56 doseženimi goli iz penalov z prejšnjim lastnikom tega rekorda Hugom Sanchezom, ki je prav tako igral za ta isti klub. Še en dokaz komu so namenjene enajstmetrovke v Španiji.
ays1979
16. 01. 2017 13.20
+3
ays1979
16. 01. 2017 13.21
+4
Res pohvale vredno, vse bolj mi je jasno zakaj zasluzi vse nagrade
grozjak
16. 01. 2017 13.24
+10
Maxx365
16. 01. 2017 13.55
+10
VaSi4658
16. 01. 2017 12.43
+5
karma je pra.... !!!
idiu3krasne
16. 01. 2017 13.28
+6
vectron
16. 01. 2017 14.13
+1
Prodanekure
16. 01. 2017 12.13
-6
privoščim da je zmagala sevillia to pa zato da bo barca na koncu tretja :P
265004
16. 01. 2017 12.27
+4
grozjak
16. 01. 2017 12.42
+0
če ni prva, je za barco vseeno, katera je........
Trend01
16. 01. 2017 14.14
+0
grozjak
16. 01. 2017 14.20
tako daleč se pa že težko pade...... ;)
Trend01
16. 01. 2017 15.02
-2
to je pa res. Bi morala biti pa res neka huda kozlarija v garderobi
sportko47
16. 01. 2017 15.53
+3
Če bo kje huda kozlarija bo v garderobi reala...a zakaj? Ti povej...ti vse zgooglaš
Symbolic
16. 01. 2017 15.53
TOOO: ne na igrišču, ampak v garderobi, ker so vsi med sabo skregani! "Genialno"...
širimresnico
16. 01. 2017 11.59
+15
tole sojenje v korist reala in proti barci presega vse meje...danes so delegirali sodnike za prvo kolo španskega pokala: barci bo sodil madridski sodnik gonzales gonzales, ki je še vsakič namerno in nekaznovano oškodoval barco....realu bo sodil njihov hišni sodnik borbalan, atleticu pa drugi madridoljubec lahoz....
Campeones34
16. 01. 2017 12.33
-8
Zakaj so pa na elclassicu potemtakem Real oškodovali sodniki?
ledr
16. 01. 2017 12.49
+9
To okrog sodnikov je pa res že prav smešno no, kaj počnejo ti Španci...
ares1976
16. 01. 2017 16.57
+1
A kdo ve koliko krat so real oskodovali oz. jim pomagali sodniki... to bi bila zanimiva statistika..
buldozzer
16. 01. 2017 11.49
-3
Kaj se PETELINITE po 40. tekmah se lahko zgodi, da izgubijo, če ne prvenstvo ne bi bilo zanimivo. Kljub vsemu Sevelia je dala vse od sebe in zmagala ENO TEKMO, Real je še vedno prvi s tekmo manj + napredoval za kraljevi pokal po izpadu Sevelije. In to je tiso kar najbolj boli.
krnekilojz
16. 01. 2017 13.05
+3
Maxx365
16. 01. 2017 13.57
+2
ni pomembno da so izgubili, pomembno je KAKO so izgubili, in to je neprecenljivo
StarDeluxe
16. 01. 2017 11.46
+7
Ka vam ga je Jovetić zabiberio, hihihih! ...še dobro za ramosa da visoko skače. :) Čestitke Sevilla!
Campeones34
16. 01. 2017 12.34
+1
V bistvu je ta gol večja zasluga Navasa kot Jovetiča, ker strel je bil po sredini gola, in le bog ve zakaj je bil Navas postavljen na desni vratnici. Drugače pa špica napadalec ta Jovetič, odličen nakup oz posoja za Sevillo
FAUSTOS1
16. 01. 2017 11.09
+10
tudi o penalu bi se dalo govoriti-golmam je žogo odbil realov igralec pa se je zaletel v telo golmana in padel ko je žoga že bila v autu-isto finto je poskušal še ronaldo vendar tokrat sodnik ni nasedel-da pa je ramos naj igralec reala ki zabija pač tudi v lasten gol
Campeones34
16. 01. 2017 12.36
-2
Poglej pozorno posnetek in boš videl da je Carvajal odmaknil žogo in golman je direkt priletel v njegove noge. To da ti vidiš da se je Carvajal zaletel v golmana je pa čisti absurd
Maxx365
16. 01. 2017 14.00
-1
a si pa ti pogledal, kam jo je "odmaknil", v golavt jo je potisnil in žoge v nobenem primeru ne bi več dobil, zato je penal popolnoma neupravičen
ZlonamerniGeneralFranco
16. 01. 2017 11.06
-2
Vsi se ob Rončija spotikate, nihče pa očitno opazil katastrofalne postavitve Navasa ki je bila kriva za drugi gol. Strel je šel skoraj povsem po sredini gola pa ga še vedno ni ubranil, je bil preveč zaposlen s čuvanjem vratnice.
ZlonamerniGeneralFranco
16. 01. 2017 11.07
TomažNovak
16. 01. 2017 11.12
+9
Po analizi tekmi so prišli do ugotovitev, da je kriv Floki Perez, ki je namesto dveh penalov, kupil samo enega. Je mislil, da bo dovolj, da bo drugi gol tako ali tako prispeval Ramos kot ponavadi. In ga je...
modelx
16. 01. 2017 11.46
+1
navas je bil čisto ok postavljen gede na pozicijo igralca. problem je, da ga je obramba samo gledala. poleg tega je imel žogo na roki in bi skoraj obranil.
Campeones34
16. 01. 2017 12.37
-1
Oprosti, ampak Navas je bil obupno postavljen
modelx
16. 01. 2017 14.32
vectron
16. 01. 2017 10.46
+8
vse se vrača, vse se plača....Ramosa pa je malo karma obiskala....Sevilla pa po zaostanku v popoln napad, da ima Barca Sampaolija, nas ne ustavi nobeden, res je top trener....