Nogomet

VIDEO: Pravljični povratek Balea: Real slavil na Bernabeuu, Gameiro s petminutnim hat-trickom rešil Atletico

Gijon, Madrid, 18. 02. 2017 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Madridski Real je z goloma Alvara Morate in povratnika po poškodbi Garetha Balea povišal prednost v Primeri Division ter odpravil Espanyol (2:0). Kevin Gameiro je vstopil s klopi in med 80. in 85. minuto prispeval kar tri zadetke za Atletico, ki je tako ugnal Sporting Gijon (4:1). Jan Oblak po nekaj opravljenih treningih še ni bil nared za nastop.

Real je postavil nov klubski rekord po številu zaporednih tekem, na katerih so uspeli zabiti vsaj en gol. To jim je zdaj uspelo na 42 obračunih, nazadnje je mreža nasprotnikov mirovala v polfinalu Lige prvakov na tekmi z Manchester Cityjem (0:0) aprila lani. Prejšnji rekord (41 tekem) je Real nanizal trikrat v svoji zgodovini, po letih 1952 in 1989 nazadnje pod vodstvom Joseja Mourinha leta 2012. Rekord je še vedno v rokah Barcelone (44), ki ji je ta podvig uspel med vojnima letoma 1942 in 1944. Real se je v tej sezoni že veselil rekordnega niza brez poraza, ekipa Zinedina Zidana je z remijem na pokalni tekmi v Sevilli (3:3) vknjižila 40 tekem s pozitivnimi rezultati, nato pa je ta niz na naslednji ligaški tekmi prekinila prav Sevilla.

Nogometaši Espanyola so v Madrid pripotovali po porazu proti Real Sociedadu, z mislimi na zmago nad visokouvrščeno Sevillo (3:1) in upanjem, da tudi na tekmi proti belemu baletu uspejo iztržiti podoben rezultat. Obe ekipi v želji po zmagi, ki bi Blanquiazules pomagala v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, medtem ko bi Real s tremi točkami povišal prednost na vrhu pred zasledujočimi ekipami. Galaktiki so se po prvem delu sezone, kljub poškodbam uspeli zasidrati na samem vrhu španske lige, zadovoljni pa so tudi s stanjem v Ligi prvakov, kjer so si v osmini finala zagotovili dva gola prednosti pred povratno tekmo z italijanskim Napolijem. Strateg madridčanov Zinedine Zidane se je odločil spočiti Luko Modrića, Keylorja Navasa in Karima Benzemaja, nastopil ni niti poškodovani Sergio Ramos, v ekipo pa se je po dolgem času vrnil Gareth Bale.

Ob odsotnosti nekaterih igralcev je svojo priložnost je dobro izkoristil Alvaro Morata, ki se izkazal z lepo podajo, vendar pa se Iscu ni uspelo prebiti mimo nasprotnikove obrambe. V 25.minuti jo je skupil Mateo Kovačić, ki je bil zaradi krvavenja pod levim očesom deležen zdravniške pomoči, kmalu pa se je že lahko pridružil soigralcem na zelenici. Lepa priložnost za zadetek se je šest minut za tem izmuznila Cristianu Ronaldu ki pa je bil z glavo vendarle premalo natančen, nekaj sekund kasneje pa mu je vendarle uspelo zatresti mrežo Espanyola, vendar so sodniki gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili. Sreča se je kraljevemu klubu vendarle nasmehnila dve minut kasneje, ko se je po podaji v kazenski prostor z glavo izkazal Morata, slednji pa je bil nevaren tudi pred koncem polčasa, ko je njegov strel le za malenkost zgrešil vrata gostov.

Valižan se je med strelce vpisal že na prvi tekmi proti Espanyolu.
Valižan se je med strelce vpisal že na prvi tekmi proti Espanyolu. FOTO: AP

V želji po nagradi "Pichichi" se je med strelce na tekmi želel vpisati tudi Ronaldo, ki je zapravil lepo priložnost s prostega strela, izmuznila pa se mu je tudi lepa podaja Morate, ki jo je zvezdnik Reala poslal daleč nad prečko katalonskega Espanyola. Za lepo priložnost v drugem delu je poskrbel Hernan Perez, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zaposlil Francisca Casillo, slednji pa se je izkazal z izjemno obrambo. Na drugi strani pa je lepo akcijo nenatančno zaključil Lucas, čigar strel je končal le nekaj centimetrov stran od desne vratnice. Povratnik po poškodbi, Valižan Bale se je izkazal že ob svojem debiju v drugem delu sezone, po lepi podaji Isca je bil hitrejši od obrambe gostov, in z briljantnim strelom premagal še vratarja Diega Lopeza. Zidanovi varovanci so z zmago nad Espanyolom tako za štiri točke pobegnili drugouvrščeni Barceloni in se za šest oddaljili od tretjeuvrščene Seville. 

Kevin Gameiro se je podpisal pod drugi najhitrejši hat-trick v zgodovini španskega prvenstva. Francoz je potreboval štiri minute in 45 sekund, hitrejši je bil od nekdanjega člana PSG in Seville le brazilski as Bebeto, ki je leta 1995 za Deportivo La Coruno trikrat zadel v vsega štirih minutah. Oba pa se lahko obrišeta pod nosom v primerjavi z Liverpoolovim Senegalcem Sadiem Manejem, ki je kot član Southamptona pred dvema sezonama podrl rekord v Premier League. Za hat-trick je na tekmi z Aston Villo potreboval le dve minuti in 56 sekund.

Na pomembni tekmi na obeh straneh lestvice je Atletico Madrid začel z močno postavo, čeprav Diega Simeoneja in varovance sredi tedna (prenos na Kanalu A in VOYO) čaka gostovanje pri Leverkusnu Kevina Kampla. Za Simeoneja je zelenica gijonskega Sportinga nekaj posebnega, poleg tiste na barcelonskem Camp Nouu namreč na njej nikoli ni uspel zmagati na tekmi La Lige, tokrat se je po ta podvig Argentinec podal brez slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki že trenira s soigralci, a še ni dobil zelene luči zdravniške službe za povratek po operaciji rame. Atletico je prepustil pobudo domačim v prvih desetih minutah, nato pa so se Madridčani prebudili v 12. minuti, ko je strel Antoina Griezmanna po kombinaciji z Angelom Correo zletel le malce mimo vrat IvanaCuellarja. Blizu zadetku je bil v 21. minuti tudi Fernando Torres, ki si je ustavil lepo globinsko podajo s prsmi in nato meril v blok, tudi Correa v naslednjem napadu ni bil natančen pred vrati Cuellarja. Sporting je nato povsem prevzel pobudo in bil nevaren v 24. minuti, ko je Lacina Traore meril v blok Griezmanna, nato pa v 36. in 38. minuti zastreljal dve izjemni priložnosti. Najprej je, morda tudi s prekrškom, ukradel žogo Stefanu Saviću, a ga je samega pred Miguelom Angelom Moyajem še pravočasno ustavil Lucas Hernandez. Dve minuti kasneje je Traoreja s predložkom na prvi vratnici našel Moi Gomez, napadalec pa je žogo preusmeril v okvir vrat. Atletico je imel tik pred polčasom še eno priložnost, a je bil po podaji Corree za las prekratek Torres.

Gameiro (na fotografiji) si je s to predstavo najbrž priigral ekspresen preboj v prvo postavo.
Gameiro (na fotografiji) si je s to predstavo najbrž priigral ekspresen preboj v prvo postavo. FOTO: AP

Nadaljevanje se je začelo silovito in Yannick Ferreira-Carrasco je takoj po izvajanju udarca s sredine izkoristil podajo Torresa ter v dveh poskusih ukanil Cuellarja, ki bi lahko pri prvem strelu posredoval veliko bolje. Sporting se je v 49. minuti veselil zasluženega izenačenja: Sergio Alvarez je po prodoru Burguija in predložku na oddaljenejšo vratnico ustavil žogo s prsmi in lepo zadel za 1:1. Atletico ni bil prepričljiv, vse pa se je spremenilo, ko sta v 62. minuti v igro vstopila Saul Niguez in Gameiro, ki sta zamenjala Torresa oziroma Correo. Cuellar je moral v 70. minuti dobro posredovati ob poskusu Nigueza, Madridčanom pa so nato v 75. minuti tudi sporno razveljavili gol Griezmanna zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Simeone je spet "norel" ob igrišču, ko je v 77. minuti Gameiroja, ki bi šel sam proti vratarju, podrl Fernando Amorebieta, a prekrška ni bilo. Indijanci so vseeno dobili zasluženo nagrado za predstavo v zaključku tekme, ko je zablestel rezervist Gameiro. Ta je v 81. minuti zadel po prelepi akciji med Filipejem Luisom, Kokejem in Griezmannom, ki je na koncu zaposlil rojaka, ta pa je žogo po preigravanju le še pospravil v prazno mrežo. Že v naslednji akciji so si domači privoščili veliko napako v obrambi, Thomas Partey je žogo spravil do Gameiroja, ki je z močnim strelom odločil tekmo. Izjemno popoldne je Francoz zaokrožil s hat-trickom, ko so Asturijci svojo obrambo pomaknili že precej visoko je ušel branilcem in pred Cuellarjem spet hladnokrvno zaključil za končnih 4:1. Sporting ostaja na mestih, ki ob koncu sezone prinašajo izpad v drugoligaško tekmovanje, Atletico pa je na četrtem mestu pritisnil na Sevillo in Barcelono, ki imata točko oziroma tri več.

Izidi 23. kroga:

Real Madrid ‒ Espanyol 2:0 (1:0)
Morata 33., Bale 83.

Sporting Gijon ‒ Atletico Madrid 1:4 (0:0)
Alvarez 49.; Ferreira-Carrasco 46., Gameiro 80., 81., 85.
Jana Oblaka (Atletico) ni bilo v ekipi.

Granada ‒ Real Betis 4:1 (3:0)
Carcela-Gonzalez 18., Ramos 28., 64. Pereira 33.; Petros 75.
RK: Pereira 66./Atletico; Nahuel 66./Betis
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Deportivo La Coruna ‒ Deportivo Alaves 0:1 (0:0)
Garcia 68./11-m

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
19. 02. 2017 13.35
Jaz po pogledam vse reklame, ki jih vsiljujete pred članki :).
CURVANORD Zanetti
19. 02. 2017 14.14
+1
alien8potnik
18. 02. 2017 22.49
+10
odlično :) cr7 se dejansko transformira v ekipnega igralca. česar sem izjemno vesel. to zmorejo samo največji. užitek ga je gledati v tej novi vlogi. bale - fantazija. isco prav tako. morata, res super granata. dajmo, RM. samo tako naprej.
Antena92
19. 02. 2017 12.03
+0
To zmorejo samo največji? Koliko časa je pote Messi že največji?
Campeones34
19. 02. 2017 13.11
+8
Ajde alien ne nakladaj tolko, vceraj razen tunela, je imel spet zelo slabo predstavo. In ne gre za nobeno transformacijo ampak za dejstvo da ne zna vec streljat na gol
Symbolic
20. 02. 2017 14.16
2 Real fana- 2 komentarja! Uganete kateri je objektiven? Poskusite, ni težko... vidi se iz aviona!
Ka pa mislis
18. 02. 2017 22.35
-5
Principat
18. 02. 2017 22.23
+2
portal ni zanimiv , ker imajo navijača reala .. zati pa berem z veliko rezervo
Prodanekure
18. 02. 2017 21.04
+9
Sergio Ramos si zasluži višjo plačo od Ronalda!!
Chaparral M
18. 02. 2017 20.42
+1
Real : Espanyol 2 : 0. (Kako? Kdo? Zakaj? To so teme za "kavčarje", "foteljaše",..................do onemoglosti), blablabla ........................
manucao
18. 02. 2017 20.36
+2
Počasi prihajajo odločilne tekme in ekipa mora biti ves čas sveža in eksplozivna. Današnje manjše rotiranje Zidana je bilo več kot uspešno tako, da je Real praktično s pol moči zanesljivo premagal Espanol. Prav tako tudi jutri pričakujem gladko zmago Barcelone in me zanima kako bo Enrique jutri "rotiral".
Symbolic
19. 02. 2017 10.35
+0
Zdi se mi, da ima Real do konca Primere lažje nasprotnike kot gost (Villareal, Eibar, Athletic Club, Leganes, Sporting Gijon, Deportivo LC, Granada ter Malaga v zadnjem krogu), težje pa doma (kar je bolj ugodno: Atletico Md, Barcelona, Sevilla)... * Valencio sem namenoma izpustil, ker mi ni jasno kakšna je njena dejanska moč (ostaneta 2 tekmi: iz16-tega kot gost in 35-ega kroga kot domačin)... Če se pa "malo poigramo" z izzidi, bi nakoncu Real "imel" 93-94 točk, Barca pa max 92... Glede na sedanji točkovni naskok ter trenutnih predstavah Barce, bi reko: nedosegljiva razlika (za točko-ali dve)!
LocoBlanco
18. 02. 2017 20.11
-4
manucao
18. 02. 2017 20.30
-3
Dve super asistence Isca in vse se je končalo s polovico moči.
manucao
18. 02. 2017 20.05
+0
Gareth Bale najhitrejši nogometaš na svetu je spet dokazal, da je s njim Real precej nevarnejši za nasprotnikov gol. Drugače rutinirana zmaga Reala proti slabem Espanolu.
Symbolic
19. 02. 2017 09.31
-3
Sppomnite se Realovci kolk ste pljuvali po njemu na začetku... Zdaj pa... Nedavno je nekdo, na novico o tem, da je Bale nared, napisal: "Sedaj bo Ronaldo začel spet zabijat"... A ste ga zato kupili? Za aistenco Ronaldu? Pa on njega prekaša v vseh elementih nogometne igre: hitrost, strel, skok, preigravanje in zlasti kar je pomembno za naprej: V LETIH! Fora od celih 5 let...
idiu3krasne
18. 02. 2017 19.45
+2
espanjol kot po navadi ...brez gat na bernabeu...sicer sem pričakoval najmanj 5 kom ...
le?o
18. 02. 2017 19.50
+12
Ronaldo strajka, tako kot MSN. Zato samo 2 kosa
idiu3krasne
18. 02. 2017 19.59
-2
je pa pado ene 2-3 krat ,krilil ,krulil, brcal celo mimo žoge ,opazke soigralcu in celo uspešno preigral enega igralca espanjola, ki mu niso menjali plenice še od zjutraj.
manucao
18. 02. 2017 20.07
+12
Kakšna je igra Barcelone smo videli v TOREK!!
Uporabnik113089
18. 02. 2017 20.24
+9
Real ni Barcelona. Le Barcelona ima il transparentea - gospoda prozornega. V Parizu naj bi bil na igrišču, a ga nihče ni videl...
JbmTiMt
18. 02. 2017 19.32
+3
atletico je fenomenalna ekipa. nw kupujejo igralcev za 100 mil. pa vseeno mesajo strene na vrhu
manucao
18. 02. 2017 20.40
+6
Naslednji teden Atletiko:Barcelona - ta tekma bo veliko pomenila!!!!
peggi
18. 02. 2017 19.30
+14
Fenomenalna predstava Reala.Fantastični Isco z dvema asistencama za perfektna gola :)Odlični Ronaldo z atraktivnimi potezami,zelo razpoloženi Pepe v obrambi,borbeni Casemiro in vsi ostali.Glede na šanse bi lahko bilo več golov ampak kar je pomembno je to ,da se je Bale vrnil nazaj v top formi :) Skratka pohvale za vse igralce danes :)
idiu3krasne
18. 02. 2017 19.44
-12
preigral enega ki je imel polne plenice...bravo.
širimresnico
18. 02. 2017 21.25
+2
nogometjemrtev
18. 02. 2017 19.16
+0
vse kaze da se bo real koncno vrnil na vrh la lige. vendar pa vseno bo drugo leto potreben korak naprej saj bo barsa dve sezoni tezko odigrala tako slabo. upam pa da nas sevilla ne preseneti
davidjecar
18. 02. 2017 19.11
+10
Kaj se dogaja z Ronaldom?? Ponavadi da 40% vseh golov v ligi proti Espanyolu. Danes nic???
LLxx
18. 02. 2017 19.24
+0
le?o
18. 02. 2017 19.54
+15
Ne zabija na velkih tekmah....caka manjso ekipo iz Barcelone.
Uporabnik113089
18. 02. 2017 20.18
+4
Le Barcelona ima il transparentea - gospoda prozornega. V Parizu naj bi bil na igrišču, a ga nihče ni videl...
cr7rma
18. 02. 2017 19.08
-5
kako preigravanje ronalda sigurno najboljši na svetu :)
piuski
18. 02. 2017 20.34
+5
hahaha,na kateri drogi si?ali si mislu z rokami???hahaha
le?o
18. 02. 2017 19.06
+9
Lepo je videti Balea spet v elementu. Tekma pa bolj prijateljska se mi zdi, Espanol brez volje in zelje, Real pa s pametjo na lagano. Ronaldo prvi polcas z mislimi pri Napoliju...drugi polcas pa stare navade. Pomembne tri tocke pod kapo.
Bravo7
18. 02. 2017 19.05
+0
Rutinsko,brez večjih problemov..HALA MADRID
manucao
18. 02. 2017 20.09
+3
Počasi prihajajo odločilne tekme. Prva je že v sredo zaostala tekma proti Valenciji. In potem se samo stopnjuje. Zelo je pomemben povratek Bale-a.
Uporabnik113089
18. 02. 2017 18.47
+13
Zanesljiva igra in zaslužena zmaga Reala!
pikachujekul
18. 02. 2017 18.46
+2
kje so komentarji? Trend? Minotauer? Blanco? Alien
Trend01
18. 02. 2017 18.45
+0
Presenetilo me je, da je Espanyol do zadnje minute igral tako ziheraško, bunkeraško. Malo več bi lahko vseeno poskušali in bi verjetno videli dobro tekmo. Inteziteta igre Reala je padala iz minute v minute. Celo Morati, ki vedno drži visok ritem. Edino Isco je pokazal nekoliko več volje. Bravo za Balea. Lep povratek. Edino, kar bi jim lahko zameril (poleg tega, da niso pritiskali na polno proti Espanyolu), da niso znali izkoristiti visok skok in zadeti kakšne gol z glavo. Pa je bilo uhuhu možnosti. Kroosove podaje zadnje čase na teh relacijah (koti...) nimajo "oči". Sicer je imel za sobo povsem dobro tekmo. Kako je Espanyol le za gol izgubil proti Sociedadu ter premagal Malago v gosteh in Sevillo doma, mi pač ni jasno.
pikachujekul
18. 02. 2017 18.50
+8
Proti Realu Espanyol nikoli ne igra dobro. Sploh nimajo neke volje, da bi vsaj probal kej ustvarit. NIč od nič. Igral bojo na polno, ko bodo igral proti Barceloni. Takrat bo pa šlo par gležnjev
širimresnico
18. 02. 2017 18.55
+8
epanjol je fašistični podaljšek reala v kataloniji...ima samo dva namena zakaj sploh obstaja...da čimbolj zagreni življenje barceloni( v boju z realom) in da podari 6 točk realu vsako leto....to je tako kot če bi barca v la ligi igrala še z barco b....torej čista farsa
Trend01
18. 02. 2017 19.31
-6
Tako je. Espanyol je podaljšek Reala, ki je bil ustvarjen leta 1900. Torej 2 leti pred Realom. In že takrat je bil po tej logiki fašizem v Španiji. Zanimivo. In v 21. stoletju je še vedno fašističen. Ja, le zaradi Reala še obstaja. Verjetno jih kar Florentino Pérez financira.
manucao
18. 02. 2017 20.38
+0
Espanol je varen na sredini lestvice tako, da ni imel neke večje potrebe, da se bolj upira Realu. Praktično ta pora za Espanol ne pomeni praktično nič.
Trend01
18. 02. 2017 20.44
-8
Ravno zato bi lahko igral nekoliko bolj odprto. Ker ni imel kaj izgubiti.
širimresnico
18. 02. 2017 21.22
+7
trend pejt streho popravlat...sam ne pametovat , ker to ni zate...
sportko47
18. 02. 2017 21.37
+8
Trend če je prej ustanovljen še ne pomeni da se ni kasneje s spremembe politike kluba preoblikoval v franšizo Reala..lej te otroke tle gor ti uspe fopat, zame se boš mogu mal bolj potrudit....to da je Espanyol , satelit Reala v Kataloniji je dejstvo in ja tut povezan z generalom Francom...
širimresnico
18. 02. 2017 22.17
+9
trend: gasilec, krovec, lovec, davčni strokovnjak, pravni stokovnjak, lektor, pro bono advokat reala, vsevednež, glavni moralnež, zgodovinar ....a sem kaj pozabil....aja hotu si se mi prodat tudi kot matematik sam tuki ti pa gugl ni mogu pomagat pa si padu na svoj dolg jezik...trend razloži nam v čem si še boljši od nas ostalih tukaj gor....