Nogomet

Pique brez zavor po porazu Barce: 'Želimo si igrati nogomet, ne pa rulete!'

Bilbao, 06. 01. 2017 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Že drugič v tem tednu se v Španiji govori le o predstavi glavnega sodnika, ki je uspel zaznamovati tudi pokalni obračun Athletic Bilbaa in Barcelone. Po tem, ko je Sevillo na gostovanju pri Realu močno razhudil Mateu Lahoz, je branilko naslova Barcelono poleg poraza v Bilbau ujezil Fernandez Borbalan.

Messi je v drugem polčasu izvrstno izvedel prosti strel. Sodniki so se v tem primeru odzvali dobro, saj so opazili, da je žoga po odboju od prečke šla prek črte vrat Athletica.
Messi je v drugem polčasu izvrstno izvedel prosti strel. Sodniki so se v tem primeru odzvali dobro, saj so opazili, da je žoga po odboju od prečke šla prek črte vrat Athletica. FOTO:

Vse našteto bi moralo ostati v senci velike zmage Yeraya Alvareza, mladega branilca Athletic Bilbaa, ki se je na tribunah stadiona San Mames pojavil po odkritem tumorju. Yeray naj bi dobro okreval, pred obračunom osmine finala španskega pokala z Barcelono pa so nogometaši obeh moštev na zelenico prišli z majicami podpore. 21-letni Bask je nasmejan v družbi soigralcev, ki niso bili izbrani v moštvo za tekmo, slednjo spremljal na tribunah San Mamesa, ki se je "tresel" kot že dolgo ne. Athletic je v prvem polčasu močno pritisnil na neprepričljive Katalonce in povedel z 2:0 (zadela sta Inaki Williams in Aritz Aduriz), branilci naslova pa bi se lahko v igro vrnili z enajstmetrovko, a je glavni sodnik Fernandez Borbalan po prekršku nad Neymarjem na presenečenje vseh ni dosodil. Borbalan je do konca obračuna, v drugem polčasu je Lionel Messi znižal izid s prekrasnim prostim strelom, povsem izgubil nadzor in začel deliti rumene (in rdeče) kartone kot po tekočem traku. Katalonci so zahtevali še eno enajstmetrovko po prekršku vratarja Gorke Iraizoza nad Gerardom Piquejem, izključitev Aduriza zaradi namernega udarca v vrat Samuela Umtitija, a nakoncu s kar dvema igralcema več v zadnjih 15 minutah niso uspeli izkoristiti številčne prednosti in izenačiti. Messi je v zadnjem napadu po podaji iz kota zadel vratnico, nato pa se je začelo noro baskovsko slavje, ki je napovedalo izjemno povratno tekmo na Camp Nouu. Španski prvaki se niso držali nazaj, ko so po obračunu ocenjevali predstavo delivca pravice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čista enajstmetrovka je bila nad Neymarjem in tudi nad mano v tisti situaciji z vratarjem, tudi to je enajstmetrovka," je po tekmi medijem povedal branilec Pique. "A vemo, kako to gre. Želimo si igrati nogomet, ne pa rulete, ki jo zakrivijo ti sodniki. Videli smo tekmo Madrida proti Sevilli. Upam, da bodo izboljšali svojo raven. Sicer pa v prvem polčasu nismo bili na svoji ravni in oni so izkoristili svoje priložnosti. Po tem, ko smo se izboljšali, je bilo bolje. Če so tekmo končali z ddevetimi možmi, potem to pomeni, da so nas lahko zaustavljali le s prekrški. Škoda, ker nismo izvlekli remija, toda par je odprt. Sem optimist." Piquejeva kritika je bila poleg tistih v medijih, tudi madridski so priznali, da so bili Katalonci oškodovani, še najglasnejša. "Včasih se sodnikom posreči, včasih pa ne. A to je bila intenzivna tekma, tako kot vsaka na San Mamesu," je po tekmi na enem redkih stadionov, kjer mu del navijačev žvižga, dejal kapetan gostov Andres Iniesta. Trener Luis Enrique se z varovanci spet ni izkazal proti moštvu, ki visoko pritisne na zadnjo vrsto njegovega moštva. Pred nadaljevanjem sezone je strateg Blaugrane v moštvo tudi vnesel nekaj nemira zaradi dejstva, da se še ni izjasnil glede podaljšanja svoje pogodbe. Tudi Asturijec ni bil preveč kritičen po predstavi delivcev pravice, ki v Španiji vnovič močno odmeva. "Naš gol v gosteh nam daje nekaj kisika, čeprav menim, da smo si zaslužili izenačiti. Težko bo. Ne smemo dobiti gola, moramo pa ga zabiti,” je za klubsko televizijo dejal Enrique, na novinarski konferenci pa dodal: "Na koncu prvega polčasa sem videl frustracije zaradi sodniških odločitev, toda menim, da je sodniško delo izjemno težko. Vsi gledamo s svojega stališča, a menim, da je ta služba ena najtežjih."

Kdo ve - morda bo Ernesto Valverde , trener Athletica in nekdanji nogometaš Barcelone, kmalu nasledil Enriqueja na vroči katalonski klopi. Valverde je že nekaj let "večni kandidat", ki je s svojim moštvom, tradicionalno sestavljenim zgolj iz nogometašev z baskovskimi koreninami, spet v živo prepričal svoje (morebitne) snubce. "To je bil borben obračun, napetost je bila visoka, a tako je na vsaki tekmi, ki jo odigramo proti Barceloni. Dobri smo bili v prvem polčasu, v drugem pa smo ohranili to raven. Nato je Messiju uspel 'golazo'. Zaradi izključitev smo se morali povleči precej nazaj. Tekmo smo sklenili precej izmučeni zaradi pritiska, ki smo ga izvajali. Na srečo zadnja žoga ni šla notri in zdaj imamo majhno prednost," se je glasila ocena Valverdeja. "To ni prvič, da smo z Barco igrali tako. Razmišljali smo o najboljšem možnem načinu, na katerega bi se lahko pomerili z njimi, čeprav so nas na trenutke stisnili, a v drugih trenutkih nam je šlo dobro. Prihajali smo v priložnosti, a težko je celotno tekmo zdržati v tem slogu. Tekme na Camp Nouu so zelo dolge, a imamo majhno prednost. Boljši smo kot lani, ko smo na prvi tekmi izgubili z 1:2. Par je odprt, smo zelo zadovoljni s tekmo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
08. 01. 2017 08.12
-2
Sodniki v španiji so postali zelo pozorni na igro Neymarja. Namreč na piki ga imajo da išče prekrške za vsako ceno. Namesto da bi igral raje išče prekršek da bi se valjal po tleh. Res sem več pričakoval od mulota, ko ga je barca kupila. Temu pobčku ne bo noben sodnik več piskal prekrška pa če bo za rdeči karton.
RdečiKarton
08. 01. 2017 08.09
-3
A ni sramotno, da po porazu proti devetim barca krivi sodnike? Sami so si krivi poraza. Ne more jih vedno reševat Messy.
Ziggi
07. 01. 2017 14.59
+6
vidim da alien še vedno nima partnerke in lajfa :)
Iniesta
06. 01. 2017 18.12
+2
Barca je izjemna ekipa, le srece nimajo letos. Trdim, da znajo letos osvojiti LP!
širimresnico
06. 01. 2017 17.28
+11
novo leto a vse po starem...v barcino korist se v španiji sodi morda tekma ali dve letno pa še to gre res za napake sodnikov...realu pa se letno zgodi tekma ali dve , ko se ne sodi v njihovo korist....sistemska korupcija na vseh nivojih in popolnoma različna pravila za barco ali real....po starem pa tudi razni dežurni pro bono advokati reala in sledici religije real....
TomažNovak
06. 01. 2017 20.59
+1
RdečiKarton
08. 01. 2017 08.10
-1
Tako kot tisto sezono z Moujem, ko real ni končal tekme z 11. na igrišču...
MaunelNeuer
06. 01. 2017 17.27
-12
haha zgubli vključno z messijem
apodgraj
07. 01. 2017 15.21
+2
Koroška - proti ekipi ,ki igra tako surov nogomet je težko igrati. S tehniko se proti surovostjo in bunkerju , ne da kaj dosti storiti. Bomo videli s kakšno taktiko , se bo lotil igranja na gostovanju .. Upam , da si takšne grobosti , ne bo dovolil .
MaunelNeuer
07. 01. 2017 21.35
-3
sej, ko niso navajeni grobega špila also če bi šel špilat v italijo, kjer je grob špil , ne bi naredo nič, btw ne zagovarjam grobega špila. nč nimam proti messiju aber dejstvo je da zna samo v barci pa še to ne več na vsaki tekmi, btw nism real fan
apodgraj
08. 01. 2017 16.07
Messi saj igra , Ronaldo pa samo čaka in čaka !
Toxix
06. 01. 2017 16.49
+6
Po igri gledano. Real ima dosti slabšo igro in zmaguje v zadnjih minutah itd.... Barca ima boljšo, ampak takšne sreče kot Real pa nima. :/ Prvi polčas na včerajšnji tekmi obup, drugi polčas Barca precej boljša. Na camp nou bo pestro definitivno. Visca Barca <3
alien8potnik
06. 01. 2017 15.06
-5
ni ga sodnika, ki bi kar tako izključil kar 3 igralce. poleg tega se je ney tolikokrat vrgel po filmsko, da sodniki stežka dosojajo penale nad njim. zavedajte se, da gre za drobec sekunde. če sodnik ni prepričan in je v igri ney, potem je jasno, zakaj raje ne piska penala. a ni res? skratka, ney si je povsem sam kriv za tovrstne presoje sodnikov. preveč je glumil. žal.
KiNgKoNg
06. 01. 2017 15.47
+12
Ne nabijaj. Dotičen penal je bil viden z letala.
POVEMRESNICO
06. 01. 2017 15.52
+8
Ja, imaš prav? Kaj pa Penaldo? Isto, vendar njemu nasedajo, žal!
idiu3krasne
06. 01. 2017 16.44
+3
Alien tebe tudi loči delček sekunde fo tistega ....pa saj sam veš ....štala pa to
ays1979
07. 01. 2017 11.42
+2
NO PAMETNI ALIEN, ZAKAJ PA REALU IN CR-JU PISKAJO PENALE, ČE JE PA ČLOVK ŽE OB RAHLI SAPICI NA TLEH, PA JA NE BOS REKU DA JE NEY VEČJI SIMULANT KOT CR???? PROSIM ZA ODGOVOR
apodgraj
07. 01. 2017 15.26
+3
Tudi Ronaldo ni nič boljši od Neymarj. Morda nekoliko bolj prepričljiv , da mu sodniki preveč pčgosto nasedajo .
mmickica
06. 01. 2017 14.36
+20
Jaz sem pa žalostna, a ne zaradi sodnikov, to me le jezi... Žalostna sem zaradi Barcine igre, ali bolje rečeno NEigre v zadnjem času! To je pa zdaj zares že preveč! Naj se gre ta Enrique malo solit, uničil je igro, ki jo je Barca zmeraj imela, tudi takrat, ko niso osvajali lovorik. Zdaj se mi pa vse bolj dozdeva, da letos ne bo ne enega in ne drugega. Čeprav vem, da mi nekateri ne boste verjeli, bom vseeno napisala, da si veliko bolj želim, da bi Barca spet začela igrati nogomet, tako gledljivo, ko ga je vedno igrala, kot pa da bi osvojila katero od lovorik! Ker sicer ne vem, če jih bom še gledala po TV, dokler ne bodo spet začeli igrati, kot se spodobi. Pa ne mi zdaj pridigat o tem, kako mora pravi navijač biti zraven v dobrem in slabem, ker to ne pije vode pri meni. Bom samo poslušala rezultate in se razveselila ob vsaki zmagi, gledajo pa naj kar sami sebe, če mislijo še naprej tako igrat, kot so včeraj v 1.polčasu!
Campeones34
06. 01. 2017 14.45
-25
No ja, boš pa imela več cajta za pečt piškote al neki. To da pri tebi to ne pije vode, s tem si vse povedala.
alien8potnik
06. 01. 2017 15.00
+6
mmickica
06. 01. 2017 15.28
+17
Minotauer, no lepo da me razumes in natancno ves, kaj sem zelela povedati... Moram pa ti povedati, da jaz tebe ne! Bom pa se nekaj dodala. Naj najprej povem, da za Barco navijam ze zelo dolgo, vec kot 20 let in obdobja niso bila vedno posuta z rozicami, tako kot zadnjih 10 let (minus 1 leto). Ampk igrali so vedno lep in gledljiv nogomet in zato sem zacela navijati zanje! To, kar pa nam Barca kaze v Enriquejevem obdobju, ni podobno nicemur! Ampak v prvem letu tudi ni bila tako slaba igra, verjetno so se poznali ostanki od prej, bili pa so tudi rezultati in predvidevaka sem, da je nekoliko slabsa igra pac postopno prilagajanje na drugacen nacin igre, saj vsi vemo, da tiki-take brez Guardiole in Xavija ni! Torej je bilo treba nekaj spremeniti. A kaj je nastalo iz napovedanih sprememb? Eno skropocalo od igre, ki ga nihce ne zna ali ne more igrat, niti taksni asi, kot so Neymar, Suarez in Arda ne! To meni nekaj pove in sicer, da z dirigentom nekaj mocno skriplje. In jaz taksnih tekem enostavno ne bom vec gledala, ker me spravljajo v obup. Bom pocakala 15 minut in ce bodo mucili zogo, tako kot vceraj, bom preklopila kanal, do tega imam vso pravico in ne vem, zakaj nekdo tega ne more razumet!
Campeones34
06. 01. 2017 15.40
-8
Potemtakem bi morali vsi navijači Reala nehat navijat za Real v času Beniteza. Pa tudi sedaj v času Zidana ni nič kaj na oko lepa igra, z nekaj izjemami. Bo že bolje prej al slej.
mmickica
06. 01. 2017 15.57
+11
Minotauer, kdo pa govori o prenehanju navijanja? Jaz navijam za Barco se naprej, o tem sploh ni dvoma! Tudi jaz upam in vem, da bo boljse, ce ne prej, z novim trenerjem. Ampak to ne pomeni, da lahko do tacas pozrem ves 'saj ves kaj"! Zakaj bi se jaz nervirala in bila zalostna, ko jih gledam, ce se oni ne, pa se taksne milijone dobijo za to negledljivo igro! Samo o tem govorim in nic drugega.
Iniesta
06. 01. 2017 18.11
-9
Mickica, ti se raje kar drzi kuhinje in peci piskote ...
TomažNovak
06. 01. 2017 21.00
+7
Robi68
07. 01. 2017 08.36
-9
Mmickica stem si pokazala svoj karakter saj pravi navijač nikoli ne zapusti svojega moštva. Kakor pravijo v dobrem in slabem ne samo dobrem tako da je bolje da se mogoče naučiš peči piškote.
FootballMaster
06. 01. 2017 14.18
-10
Gledam kako se Barcelonarčki bunite skos čez sodnike. Več ko polovico tekem so naklonjeni prav Barceloni. Ko pa enkrat spregleda 11 metrovko pa je joj. Pol pa so že podkupljeni pa 'Prikrito sovraštvo španskih sodnikov do kataloncev... :)'. Same cvetke.
cvikcvanga
06. 01. 2017 14.57
+11
alien8potnik
06. 01. 2017 14.59
-12
to je res. kolikokrat barci pomagajo. enkrat se zgodi, da so nekoliko oškodovani, pa že cela drama.
Felipao
07. 01. 2017 13.22
+1
Nekoliko oškodovani? To pa lahko izjavi samo navijač Reala.
VENI-VIDI-VICI
06. 01. 2017 13.54
+7
Naslov v Kataloniji...........Borbalan in Athletic z devetimi igralci premagali Barcelono !
grozjak
06. 01. 2017 13.48
+7
Gol messija je bil, favli nad nejmarjem tudi, gol v gosteh za katerokoli ekipo uspeh, za barcelono pač ne, a me ne skrbi za nadaljevanje pokala.....
apodgraj
07. 01. 2017 15.33
+2
Sodnik Borbalan je že od nekdaj ne ljubitelj Barce Kaj vse se mora zgoditi , da bi se odločil za prekreške iz bele točke . .Na drugi strani , se pa nekoga samo dotakejo in ker ta osebe zna tudi prepričljivo pasti , brez oklevanja pokaže na belo točko .
Nimasmisla
06. 01. 2017 13.22
-11
tale pike mi gre pa že pošteno na živce tako kot vsi tv komentatorji ki navijajo za bar . naj že enkrat se odcepijo in začnejo igrati katalonsko prvenstvo pa bomo potem videli kolikšno bo še zanimanje za bar
TomažNovak
06. 01. 2017 13.28
+5
bi se že zdavnaj odcepili, pa Kastiljci grozijo z vojsko. Kdo pa si želi prelivanja krvi?
grozjak
06. 01. 2017 14.03
+0
velike države imajo moč.....spomnite se, kako so se jugoslavije vsi bali, sedaj, ko smo razsuti na prafaktorje, smo pa joke, gospodarsko, politično in športno.....
CURVANORD Zanetti
06. 01. 2017 14.28
-5
Jugoslavija je bila navidezno mocna sama ena velika laznjiva propaganda,zgolj v sportu je bila oziroma smo bili sila,gospodarstvo in tehnologija dalec za recimo Nemcijo,Avstrijo in ostalimi evropskimi drzavami takrat.Smo se pa res nazven tako super razumeli da je spokalo
RdečiKarton
08. 01. 2017 08.15
-1
Ma dajte no. Španci pravijo naj se že odcepijo in nehajo srat.
Kollerik
06. 01. 2017 12.32
+17
Prikrito sovraštvo španskih sodnikov do kataloncev, potencialnih odcepiteljev od Španije se žal ponekod jasno vidi tudi na nogometnih zelenicah. Čim več potuhe "svojim" madristim in po drugi strani Barci naredt čim več škode, ter s tem Kataloniji. NAPREJ BARCA! NAPREJ MESSSI !!! SREČNO 2017 TUDI KATALONIJI!
dajno
06. 01. 2017 13.46
+4
bobrock46
06. 01. 2017 12.03
-10
Važn da se je Messi spotaknil in ni zadel tap-inna iz 2. metrov
FootballMaster
06. 01. 2017 12.15
+4
Kolikor sem jaz videl ni bil spotik ampak posredovanje obrambe...
krnekilojz
06. 01. 2017 12.24
+16
važn, da je dal takega iz prostega in še iz narobne strani za levo nogo, ko ga ronldek nikoli ne sproducira, pa če brca še 100 let
bobrock46
06. 01. 2017 12.40
-11
Za prosti strel sta bila zmenjena z vratarjem. Strel po sredini gola, vratar se pa mal spotakne.
bobrock46
06. 01. 2017 12.41
-8
krnekilojz
06. 01. 2017 12.43
+3
bobdebilček, če gledaš kdaj nogomet veš o čem govorim
bobrock46
06. 01. 2017 13.01
-4
Ne lojz ne gledam, vidim pa tvojo omejenost.
Campeones34
06. 01. 2017 14.40
-8
ahaha, tale gol od messija pa brani dobesedno vsak golman na svetu, pa ne brani ampak ujame. Tukaj gre le za gromozansko srečo barcelone, da je golman storil napako ker je bil prepričan da bo šlo za predložek.
kadabra
06. 01. 2017 12.00
-8
Sej je atletico dobil dva rdeča kartona. Kaj bi še radi?
TomažNovak
06. 01. 2017 12.26
+14
Athletic,ne Atletico. Oni drugi so iz Madrida. Sicer pa bi morali dobiti še tretjega, zaradi namernega udarca Aduriza
Realmadridfan432
06. 01. 2017 14.27
-7
se celo ekipo naj izkljuci da igra barca sama?
CURVANORD Zanetti
06. 01. 2017 11.53
+4
mah, tak jih bodo doma premagali in se uvrstili naprej,
FAUSTOS1
06. 01. 2017 11.38
+10
Z tem trenerjem bodo na koncu še izpadli-spet forsira gomeza ki v vseh tekmah ni dobil ocene zadovoljivo-rakitič,mali suares ter turek ki so v dobri formi pa sedijo
mackon08
06. 01. 2017 10.59
+0
Barcelona jih na povratni tekmi razmontira.
dajno
06. 01. 2017 13.47
+3
grozjak
06. 01. 2017 14.05
+3
Dany75
06. 01. 2017 16.38
+0
torej znajo igrat le doma?? zanimivo,pa taki mojstri !
alien8potnik
06. 01. 2017 10.07
+16
dejstvo je, da barca nima nekih igralcev. daš messija proč in dobiš precej klavrno barco. toliko keša je bilo vrženega v okrepitve, pa bolj malo od tega. na drugi strani ima real tako gužvo, da ima zidane problem, kako razporejati minutažo, da nam top igralci ne pobegnejo. in sploh nismo kupovali v prestopnem roku. razlika v kvaliteti je vse bolj evidentna. če si zares boljši od nasprotnika, sodniki ne morejo biti tako odločilna utež, tudi če te kdaj oškodujejo. poleg tega barci pogosto asistirajo, ničkolikokrat videno. zdaj pa tak vrišč tule.
bizgecc
06. 01. 2017 10.45
+18
Res je, barca ima slabo moštvo ... messi, neymar, iniesta, pol je pa konc ... sploh pa okrepitve ...te pa sploh ...za to je pa kriv trener ko si jih želi ... upam da po koncu sezone odpeketa ...
krnekilojz
06. 01. 2017 12.46
+5
Jasno je, da pridejo tudi padci v formi, nobeno moštvo se temu ne more izogniti. Če pa še trener dela neumnosti smo pa tam kjer smo.
alien8potnik
06. 01. 2017 14.57
+4
bizgecc, ja, se strinjam. poleg messija še ney in iniesta, vsekakor. še kdo kdaj. ampak nove okrepitve so pa kar katastrofa. pa toliko denarja je šlo.
ares1976
07. 01. 2017 08.50
+1
Zanimivo bi bilo videti koliko krat sta bilo barca oz. real oskodovana oz. imela sodnisko pomoc, vesoljcek mas kasen podatek o tem ce ze pises da za barco radi piskajo... eal
MaunelNeuer
07. 01. 2017 21.43
-2
haha messija daš proč je barca klavrna, zmagali so 5:0 tud brez njega, pri barci so sobri vsi, če daš pa Inieso proč je pa res slabša barca
RdečiKarton
08. 01. 2017 08.17
-1
Daj no... barca ima najbolšega golgeterja v evropi in pa čudežnega dečka iz Brazilije. Zraven Messya je to najmočnejši napad v evropi. Ne jamrajte da nima ekipe. Efektivnost je problem.