Nogomet

Španski prvaki do preobrata na San Mamesu

Bilbao, 21. 12. 2014 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V 16. krogu španske Primere Division sta se na stadionu San Mames pomerila domači Athletic Bilbao in madridski Atletico. Gostitelji so v prvem polčasu povedli, v nadaljevanju pa je aktualnim španskim prvakom uspel popoln preobrat za končno visoko zmago (4:1).

Francoz Antoine Griezmann je bil junak preobrata Atletica.
Francoz Antoine Griezmann je bil junak preobrata Atletica. FOTO: Reuters

Nogometaši iz Bilbaa so derbi 16. kroga španskega prvenstva proti prvakom iz Madrida začeli podjetno in (prepoznavno) zelo motivirano, tako da so imeli gostje kar nekaj težav pri vzpostavljanju ravnotežja v igri. Ahtletic je imel že uvodoma nekaj obetavnih akcij pred vratarjem Miguelom Ángelom Moyàjem, Slovenec Jan Oblak je spet obsedel na klopi, toda prvi nalet so Madridčani "odbili". Gostitelji so vendarle zasluženo povedli. Ob prekinitvi in podaji Markla Susaete je z  glavo neubranljivo zadel Mikel Rico. Do konca prvega dela so domači držali rahlo pobudo, toda izid se ni spreminjal. So pa že v uvodnih sekundah nadaljevanja v polno zadeli rdeče-beli. Po lepi akciji je z glavo odlično meril Francoz Antoine Grizemann. Šok v domačem tabor se še ni polegel, ko je sledila nova hladna prha, saj so gostje "dobili" enajstmetrovko in tudi povedli. Igra Athletica je po vodstvu tekmecev povsem razpadla, kar je izkoristil razploženi Griezmann, ki je dosegel še dva gola in "podpisal" hat-trick.

Izid:
Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1:4 (1:0)
Mikel Rico 17.; Griezmann 46., 73., 81., Raul Garcia 53./11m

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
21. 12. 2014 23.33
+10
Zanimiva, težka tekma. Neverjetna smola Baskov. 1x penal, ki ga ni bilo, 1x gol iz offsidea in 1x obrambnemu spodrsne, Atletico 5 strelov proti golu, 4 goli.....
Felipao
22. 12. 2014 10.44
+4
Jaz temu ne bi rekel smola, pač pa kar nesramna kraja. Penal je bil v bistvu odločilen za zmago Atletica, potem pa povrh vsega še udarec med oči s tistim očitnim nedosojenim offsideom.