Nogomet

Spremembe pri Atleticu: Janu Oblaku bo pomagala prenovljena obramba

Madrid, 15. 05. 2019 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred Atleticom iz Madrida je zagotovo najpomembnejše poletje v tem desetletju. Klub namreč zapušča kar nekaj zvezdnikov, ki jih bodo skušali pri 10-kratnih španskih prvakih ustrezno nadomestiti. Med tistimi, ki bodo še naprej zvesti Diegu Simeoneju, je tudi naš Jan Oblak, čigar vloga v moštvu bo v prihodnje še pomembnejša.

Diego Godin naj bi Madrid zamenjal za Milano, kjer naj bi moči združil s Samirjem Handanovićem.
Diego Godin naj bi Madrid zamenjal za Milano, kjer naj bi moči združil s Samirjem Handanovićem. FOTO: AP

Ko je Jan Oblak 17. aprila letos podaljšal pogodbo s Colchonerosi do leta 2023, si zagotovo ni mislil, da bo klub poleti zapustilo toliko prvokategornikov. Odhod v Bayern München je sicer že marca naznanil branilec Lucas Hernandez, pred dnevi pa je postalo jasno, da Atletico zapuščata tudi legendi Madridčanov Diego Godin in Juanfran. Piko na i madridskemu eksodusu je nato dodal še Antoine Griezmann, ki je lani s klubom podaljšal pogodbo, a nedavno naznanil, da ga poleti zapušča.

Zelo verjetno je tudi, da se od Wande Metropolitano poslavlja 33-letni levi bočni branilec Filipe Luis, ki se mu čez dober mesec izteče pogodba. Pri Madridčanih si poleg tega že nekaj časa želijo prodati Diega Ariasa, ki je bil večino letošnje sezone prva Simeonejeva izbira na položaju desnega bočnega branilca. V kolikor bo do vseh odhodov zares prišlo, bi to pomenilo, da bosta od branilcev pri Atleticu ostala le Jose Maria Gimenez in Stefan Savić.

Vprašljivi sta tudi usodi Saula Nigueza in Diega Coste. Pričakovalo se je, da bo omenjeni dvojec poleti zapustil Madrid, izkupiček od njune prodaje pa naj bi se namenil za prenovo moštva, kar pa je zelo zapletel Griezmannov odhod. Predvsem za Costo se sedaj pričakuje, da bo vendarle ostal v klubu. Pričakovati gre tudi, da se bo od Atletica poslovil Nikola Kalinić, ki se v španskem prvenstvu nikakor ne znajde. Večjih sprememb poleti ne bo deležna le sredina igrišča. Tam je pod vprašajem le status Rodrija. Za 22-letnega Španca se bojda zanimajo pri Manchester Cityju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob tako velikem številu nogometašev, ki se poleti poslavljajo, ni presenetljivo, da se je s Colchonerosi že začelo povezovati kar nekaj imen. Iz Porta naj bi po poročanju portugalskih medijev v Španijo prišel 30-letni centralni branilec Felipe. Ameriški ESPN je pri poročanju šel še korak dlje, saj je objavil, da se bosta na Wando Metropolitano iz Porta preselila še levi bočni branilec Alex Telles in mehiški vezist Hector Herrera. Morda bo sredino igrišča okrepil tudi Juan Mata, za katerega je poglavje na Old Traffordu po vsej verjetnosti že zaključeno.

Vloga Jana Oblaka bo tako v prihodnje zaradi vseh sprememb še večja, kot je bila doslej. Prenovljena zadnja vrsta bo imela v prihajajoči sezoni zagotovo nekaj težav z neuigranostjo, zato bo še toliko bolj pomembno, da ji za hrbtom stoji eden najboljših vratarjev sveta. Če bo Škofjeločan obdržal trenutno formo, bodo Atleticove obrambne težave manjše, prenova moštva pa s tem posledično uspešnejša. 

Atletico Madrid

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
16. 05. 2019 12.18
+1
ob vseh odhodih atletov mislim da bo naslednja sezona za njih pogubna... ze odhod godina v psihicnem smislu pomeni veliko izgubo da ne govorim o odhodu griezmana...naslednjo sezono atletov ne bo niti med top 5 v spaniji....
anakondabox
16. 05. 2019 07.27
Oblak je tako dober, da sploh ne rabi dodatnih okrepitev. Ako Atletika sploh ne bi bilo, bi ubranil skoraj vse gole nasprotnika. #bravo Jan
RUBEŽ
15. 05. 2019 18.11
+5
Jan mislim da je čas za selitev. Srečno.
Rade 74
15. 05. 2019 16.23
+2
Janu Oblaku bo pomagalo edino to, da tudi on zapusti Atletico. Baje se Man UTD zanima.
tekač
16. 05. 2019 10.38
-2
Saj nevem kaj čaka. V Anglijo čimprej. Atletico bo vedno drugi klub v Španiji in vedno drugi klub v Madridu. Nikoli prvi..
Maxx365
16. 05. 2019 10.43
+1
Že nekaj časa je prvi klub v Madridu, bolj slabo spremljaš LaLigo.
Simoni?
15. 05. 2019 16.11
+11
Ja, ni kaj. Simeone se bo kar fejst namatral... Na evropskem trgu se da dobiti le pet dobrih branilcev, El Cholo pa jih za izvedbo svojih taktičnih zamisli rabi vsaj devet...
Lessihinav?ek
15. 05. 2019 16.08
+12
Kdo sploh ostane
StAnalitik
15. 05. 2019 16.01
+5
Pomagala da ne bi prejel gola.Ko obramba peša jih pokasira 4 ali več.
Maxx365
16. 05. 2019 10.45
+2
Ga ni vratarja, ki bi ob slabi obrambi ohranjal gol nedotaknjen, a si to analitično ugotovil ali smo natolcuješ?