Nogomet

Spursi prekinili niz zmag Contejeve čete, na igrišču je blestel mladi Dele Alli

London, 04. 01. 2017 22.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Modri so po odličnih predstavah v preteklem letu novo obdobje pričeli nekoliko manj obetavno, na gostujoči zelenici so morali premoč priznati dobro razpoloženi zvezni vrsti Tottenhama, saj je z dvema zadetkoma zaporedje Chelseajeveih zmag prekinil 20-letni Dele Alli.

Za veselje domačih navijačev je poskrbel mladi Dele Alli, ki je kar dvakrat z glavo zatresel mrežo modrih.
Za veselje domačih navijačev je poskrbel mladi Dele Alli, ki je kar dvakrat z glavo zatresel mrežo modrih. FOTO: AP

Prvouvrščeni Chelsea je na White Hart Lane lovil nove tri točke, po doseženem klubskem rekordu pa so modri želeli vknjižiti nov rekord. Zmaga bi jih namreč izenačila z rekordom iz leta 2002, ko je Arsenal slavil na štirinajstih zaporednih tekmah Premier League, medtem ko se je Tottanham po zadnjih štirih zmagah spogledoval z novimi tremi točkami. Strater Spursov Mauricio Pochettino je po kratki kazni v svojih vrstah vnovič pozdravil Kyleja Walkerja in Jana Vertonghena, v prvo postavo pa je uvrstil tudi Mousso Dembeleja, medtem ko se je modrim po prepovedi pridružil Pedro, ki si je že v uvodnih minutah dvoboja prislužil rumeni karton. Tekma se je pričela obetavno, saj je že v 5. minuti vratom domačih nevarno zapretil Eden Hazard, čigar podaja je za las zgrešila desno vratnico. Tottenham je kaj kmalu odgovoril z lepo akcijo Christiana Eriksena, vendar pa je mreža Thibauta Courtoisa ostala nedotaknjena. Piko na i lepim predstavam prvega polčasa pa je bil gol v sodnikovem podaljšku, ko je Eriksen z lepo podajo zaposlil Deleja Alija, ki je z glavo poskrbel za ugoden iztek prvih 45.minut.

Drugi polčas so nato bolje začeli gostje, saj je kmalu po prihodu iz slačilnice nevarno streljal Diego Costa, Spursi pa se za ohranitev vodstva lahko zahvalijo le izjemni obrambi vratarja Huga Llorisa. Kljub temu pa napori modrih niso obrodili sadov in v 54. minuti se je ponovila situacija izpred nekaj minut, ko je natančna podaja Eriksona zaposlila dobro razpoloženega Allija, ta pa je z glavo premagal Courtoisa. Tottenham je navijače upravičeno navdušil z lepo igro in dobro predstavo na zelenici ter si zasluženo prislužil napredovanje na lestvici angleške lige. Za drugouvrščenim Liverpoolom tako zaostaja le za pičli dve točki, medtem ko Chelsea z 49 točkami še naprej kraljuje na vrhu Premier League.

Tottenham – Chelsea 2:0 (1:0)
Alli 45., 54.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
05. 01. 2017 09.11
+4
odlični spursi povozili vodilnega.
Chelsea1991
05. 01. 2017 11.21
+0
in pahnili tvoj arsenal tam kamor spada, izven top4
mart1
05. 01. 2017 11.30
-1