Stadion Stožice junija z uporabnim dovoljenjem

Ljubljanski župan Janković je na ogledu stadiona v Stožicah napovedal, da bo stadion končan 30. junija, takrat pa naj bi tudi že imeli uporabno dovoljenje.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Junija naj bi bila zgrajena tudi Titova cesta, ki bo povezovala kompleks stadiona z rondojem Tomačevo. Odprtje trgovskega centra je predvideno za oktober naslednje leto. Po besedah Zorana Jankovića naj bi se polaganje trave na nogometnem stadionu začelo 1. maja. Zgrajeni stadion bo imel 16.000 sedežev, večnamenska športna dvorana pa 12.480. Betoniranje in gradnja stadiona potekata vsak dan, pogosto tudi do prve ure zjutraj, predvsem zaradi velikih količin betona, ki ga pri tem uporabljajo.

Janković na Stožicah

(Foto: POP TV)

Poleg nogometnega stadiona in večnamenske športne dvorane se gradi tudi trgovski center. Do sedaj sta za trgovski center sklenjeni dve veliki najemni pogodbi, do konca meseca pa naj bi bilo sklenjenih približno 45 odstotkov najemnih pogodb. Prostori se bodo najemnikom predajali v tretji gradbeni fazi s končanimi stenami in hodniki, je še povedal Janković.

Janković je kot prednost trgovskega centra izpostavil parkirna mesta, ki bodo zgrajena v dveh etažah. Skupno naj bi bilo približno 3500 parkirnih mest. Druga prednost samega kompleksa pa bodo spremljevalni dogodki, ki bodo tam potekali. Po programu naj bi bilo skupaj s tekmami na leto približno 50 do 60 dogodkov. Po izgradnji spremljajočega parka ob stadionu bo ta postal tudi drugi največji park v Ljubljani, ki bo imel približno 20 hektarjev površin.

Janković na Stožicah

(Foto: POP TV)

Janković je na ogledu izrazil nerazumevanje glede medijskih zgodb o stadionu: "Projekt Stožice je največji projekt v Ljubljani, lahko tudi v zgodovini Ljubljane. To je tudi največji takšen projekt v tem delu Evrope."

Očitke o političnih pritiskih na banke za financiranje kompleksa stadiona v Stožicah je zavrnil z besedami, da banke ne dajejo denarja, pač pa ga prodajajo tistemu, ki plača obrestno mero in plača zavarovanje. Zavrnil je tudi očitke, da bodo naši otroci plačevali ceno stadiona. Po njegovem mnenju gre pri teh obtožbah za nepoznavanje ekonomije: "V nasprotnem primeru lahko zapremo gradnjo in gredo otroci v halo Tivoli, vendar ne kot v športno dvorano, pač pa kot v muzej."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 126
Inspire 22.03.2010 14:18:44
Ta stadion je grajen tako slabo ,da se bo ob najmanjši burji sesedel kot hišica iz kart ! Zoki je zahteval hitrost , ki je najhujše zlo za kvalitetno izvedbo . Kdo bo še gledal nogomet ? Tekme niso več zanimive , ker so rezultati že vnaprej dogovorjeni in dobro plačani . Kdo bo hodil v nakupovalne centre tam , ko jih je v Ljubljani že več kot preveč . Janković : upam , da izgubiš na volitvah , ker 4 leta ne boš spet nič več delal ! Ljubljančani kaj ne premorete človeka , ki bo delal v korist vseh občanov ?
Več komentarjev