Nogomet

Stojanović po porazu: Ni lahko niti meni niti ekipi!

Tirana, 17. 10. 2012 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo še dolgo pomnila gostovanje v Albaniji (1:0), kjer je v veliki meri že ugasnilo upanje za preboj na svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji. Selektor Slaviša pričakuje kritike slovenske javnosti.

"Stanje ni blesteče in ne moremo biti s tem zadovoljni. Toda če malce drugače pogledamo, so Albanci igrali že tri domače tekme od skupno štirih tekem, ta razpored pa se obrne. Mi smo imeli v uvodu kar težke tekme, težka gostovanja, ampak kljub vsemu moramo igrati tako na gostovanjih kot doma enako. Če odmislimo neke napake na včerajšnji tekmi in na Norveškem, potem bi bil naš izkupiček drugačen. Govorim o nekaterih sodniških potezah, pa se ne naslanjam na to, niti se ne izgovarjam, da se razumemo. Bi bilo pa povsem drugače s točko z Norveške in s točko iz Albanije, kar sta bili povsem realni opciji," je stanje v skupini ocenil selektor Slaviša Stojanović.

Slaviša Stojanović
Slaviša Stojanović FOTO: Damjan Žibert

"Najprej je treba vse v miru prespati. Ni lahko niti ekipi niti meni. To je povsem jasno. Treba je veliko postoriti. Položaj zadnjih dveh veznih igralcev je treba končno rešiti, imamo še prijateljsko tekmo, na kateri je to treba finalizirati. Prav tako je treba videti, kako je s poškodovanimi igralci, ali je Zlatan Ljubijankić pripravljen še igrati, kdaj bo Valter Birsa prišel nazaj ... Pogledati je treba mogoče še kakšne druge opcije, mogoče dati možnost tudi še kakšnemu igralcu, ki je doslej ni imel oziroma je ni imel veliko," pravi Stojanović, ki je po novem porazu deležen dodatnih kritik slovenske javnosti.

"Zavedam se, da bodo kritike, zavedam se svoje odgovornosti, svojega položaja. To je bilo povsem jasno, da bo tako. Od nekaterih pričakovano, od nekaterih ne. To tako je. Realni oris vsega pa tudi obstaja. Če ga bomo realno prikazali, pa je druga stvar. Dejstvo je, da je moja odgovornost taka, kot je, in ne bežim od nje, kar zadeva tekmo," je po tekmi v Tirani povedal Stojanović.

Po porazu: Dvoboj smo izgubili po eni napaki ...

Slovenska nogometna reprezentanca je v dobri meri že zapravila možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014. Po porazu z Albanci (1:0) so njihove možnosti za napredovanje na mundial mizerne, a reševanje na razritem terenu sredi Tirane je bilo popolna utopija. Reševati tisto, kar so zapravili na uvodnih dveh obračunih kvalifikacijskega ciklusa, je bilo tako rekoč misija nemogoče. Za nameček je Slaviši Stojanoviću uspelo doseči še en neslavni mejnik – kot prvi slovenski selektor je izgubil z Albanci.

Slovenski selektot po dvoboju v Tirani ni mogel biti najbolj zadovoljen.
Slovenski selektot po dvoboju v Tirani ni mogel biti najbolj zadovoljen. FOTO: Damjan Žibert

"Prišli smo z željo po zmagi. Izgubili pa smo tekmo po eni napaki naše ožje obrambe. Na težkem igrišču smo se borili, kolikor se je dalo, imeli polpriložnosti, tudi priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Domačini pa so iz enega konkretnega predložka zadeli in dobili tekmo. Albanci so bili zelo kompaktni, Cana je bil res na vrhunski ravni, pobral nam je skoraj vse dolge žoge, blokiral, ker je bilo treba na določenih delih igrišča preskočiti igro, saj to ni dopuščalo kakšne kombinatorike. Z menjavami smo poskušali rešiti tekmo, s Šišićem, ki je sposoben ena na ena, Čavuševićem kot drugim napadalcem in Kamplom, ki naj bi naredil kakšen višek čez sredino, ampak na žalost se ni izšlo," je po končanem dvoboju dejal slovenski selektor, ki je po zadnjih podatkih iz Tirane trdno v sedlu.

Svoj pogled na dvoboj je po končanem obračunu predstavil tudi član OFI s Krete Mirnes Šišić: "Poskušati bi morali več igrati v širino, toda njihovi branilci so zelo visoki, močni, tako da je bilo težko prebijati njihovo obrambo. Prisiljeni smo bili igrati njihovo igro. Mislim pa, da je bil storjen prekršek nad Timom Matavžem za enajstmetrovko, ne vem, zakaj ga sodnik ni piskal. Mislim, da smo bili na tej tekmi oškodovani." Razočaranje v slovenskem taboru je bilo po še enem kvalifikacijskem porazu izjemno, razmerje v zmagah in porazih pa je sedaj že 1:3. Stojanovićevi izbranci so se po končanem dvoboju pozdravili s skupino slovenskih navijačev, nato pa odhiteli na prhanje v hotel. Topla voda na stadionu, ki naj bi ga v kratkem porušili in začeli graditi novega, je namreč v večini primerov privilegij.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (341)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BigLebowski
18. 10. 2012 08.34
-1
Kdor gleda reprezentanco, podpira zločinca Čefurina. Dokler bo on karkoli mel z NZS, pa četudi bi bil samo čistilka, tako dolgo ne bom gledal reprezentance, negoli, da bi na tekmo celo šel...
firbec66
18. 10. 2012 04.38
+8
Zdej pa se izjava selektorja reprezentance v Butalah: Stanje ni blesteče (nismo opazli, 3 porazi v 4 tekmah) in ne moremo biti s tem zadovoljni (ma dobr no, sej bo bolj). Toda če malce drugače pogledamo (sej drucga nam ne ostane, ker realen pogled je nikakav), so Albanci igrali že tri domače tekme od skupno štirih tekem, ta razpored pa se obrne ( zdej nam je jasno, v katerem grmu tici zajec!!!). Mi smo imeli v uvodu kar težke tekme ( v relativno lahki skupini), težka gostovanja (ok, to smo ze slisal, kva se?), ampak kljub vsemu moramo igrati tako na gostovanjih kot doma enako (tako je, povsod slabo?). Če odmislimo neke napake na včerajšnji tekmi (odmislimo raje vse ne samo neke) in na Norveškem (pol jih odmislimo se proti Svici), potem bi bil naš izkupiček drugačen (eeee, kle si nas pa najdu, kle se pa moram strinjat). Govorim o nekaterih sodniških potezah, pa se ne naslanjam na to, niti se ne izgovarjam, da se razumemo (kuko, govoris, pa se ne nasla,... ne se ne razumemo...). Bi bilo pa povsem drugače s točko z Norveške in s točko iz Albanije, (pol dodajmo se tocko proti Svici), kar sta bili povsem realni opciji," je stanje v skupini ocenil selektor Slaviša Stojanović. BUTALE, PROSIM EN APLAVZ PROSIM!!! Sploh ni tko slabo, kot se zdi na prvi pogled..
dalmatic
17. 10. 2012 23.02
-1
kaj bi šele blo brez handanovića,dedića,ljubljankića,šišića,bačinovića,kurtića,jokića,radosavljevića,iličića,.,.,slovenija bi bila na nivoju andore,fercev in podobnih eksotikov
Opazovalec2020
17. 10. 2012 23.13
+2
firbec66
18. 10. 2012 04.21
+2
imel bi 4 zmage, pa brez Stojanovica, se razume, si pozabil...
LepiBorut
17. 10. 2012 22.56
+1
po porazu, pravilno je po porazih. slave te je be spomin?
blazter
17. 10. 2012 20.26
+2
Včeraj so orli popapali vrabčke... Komentar: začeli slabo, potem pa smo malo popustili. (Ex yu)
lightning
17. 10. 2012 19.34
+3
selektor je itak čist mim...ampak še slabše pa igralci...brez volje, brez želje in brez truda...nič od nič...
LepiBorut
17. 10. 2012 22.57
samo dva krivca obstajata Čeferin in Slave.
lightning
18. 10. 2012 00.32
+0
za to da igralci na igrišču ne dajo 100%, ni kriv noben drug kot igralci... vse ostale napake pa seveda coach & čefo...
spinlad
17. 10. 2012 18.43
+12
Ma Ljudi moji jel to moguče ! On (selektor) se zgovarja na posamezne napake, na srečo oz. nesrečo in sodnike ter igrišče a Slovenija igra 50%slabše kot pod Kekom (Miklavičem!), konfuzno ,zaspano, brez energije, brez prepoznavne borbenosti, ki smo jo videli prej, brez koncepta .. On in njegov strokovni štab tako dobro proučujejo igro nasprotnih ekip (ciper, albanija in podobno), pri tem z informacijami obremenjujejo igralce , namesto da bi razvili lasten koncept igre, ga izpopolnjevali ter ga samozavestno razvijali. Na podlagi igre, ki jih ta reprezentanmca kaže in rezultatov, ki jih je v tem letu dosegla se iz aviona vidi, da ta strokovni štab s Stojanovičem na čelu ni sposoben voditi reprezentance Slovenije, zato je nujno da zapustijo ta položaj. Imeli so priložnost, ki ji očitno niso dorasli. Z nadaljnim vodenjem reprezentance bodo uničili še tisto kar imamo: spoštovanje do igralcev in ljubezen do nogometa.
Mirhollio
17. 10. 2012 22.59
+1
boy36
18. 10. 2012 00.28
+1
BigLebowski
18. 10. 2012 08.36
Čudno, da ga niso zbrisali, ker je začel s hrvaškim stavkom...
Sputnik
17. 10. 2012 18.23
+7
mah tole učeri ni bilo nič kaj šele neka kvalitetna igra ki bi ji rekli nogomet. slave s temi jokavimi očmi ne boš dobil simpatij po tem obupnem in predvsem nepotrebnem porazu!!!!!! z albanijo greš zgubit!?!?! ajde da si že kvalificiran pa se ti gre sam za ekipo preverjat ma ne na kvalifikacijski tekmi človek!!!!! pa odstrani tisto muho tam na bradi ki izgledaš ko da si več tisti flek rihtaš ko ekipo! stojanovič hvala za sodelovanje išči delo na zavodu!!!!
putinj
17. 10. 2012 18.09
+1
joso
17. 10. 2012 17.56
+4
Zamerim selektorju, to da je našo igro po desetletju napadalnega in modernega nogometa in kolektivne igre vrnil na nivo drugorazrednega nogometa," NABIJANJE ŽOGE ZADNJE LINIJE " pa če napadalci kaj naredijo.Po mojem mnenju je naša igra nazadovala. Mislim da je čas da g.Stojanovič odstopi in da priliko pogumnejšem selektorju.
MEDDRIVER
17. 10. 2012 16.26
+2
selo slabo so igrali.stojanović na hitro gre!
rambek
17. 10. 2012 15.34
+9
Slovenija rabi tapravega selektorja ki bo znal iz podpovprečne ekipe naredti odlično itn
Mi?o Milijaševi?
17. 10. 2012 17.45
+5
Sam selektor ne bo nič naredil.Tud kakšnega igralca bi blo zamenjat.
askralj
17. 10. 2012 15.32
+8
Islandci so po kvaliteti slabši od nas pa so Albance premagali doli na istem razmočenem terenu ampak nas so pa Albanci nadigrali. Jezi me to da se izgovarja na neke penale ki jih ni bilo realnost je da bi Alabanija mogla zmagat z večjo razliko samo nerodni so da ne znajo dat gola če bi to bila kaka bolj resna reprezentanca bi dobli tako pakungo da bi se bliskalo.
modrijan1
17. 10. 2012 15.26
+25
STOJANOVIČ IN ČEFERIN, ČAS JE DA GRESTA!!!!!
Sodnik_Kriv
17. 10. 2012 15.14
+6
najbol smešna ekipa do zdej ! trenerja je treba pod nujno zamenjat! tole je že sramota! edino pozitivno je to da so zgubil prav proti albancem kar mi gre mal na smeh glede na to da v tej državi živi kar veliko albancev in jih slovenci vsak dan pluvajo! lol
horhinjo
17. 10. 2012 14.10
+5
Nivo nogometa je padel na raven Zdenka Verdenika, Oblaka in Prašnikarja. To kar gledam zdaj, se lahko primerja z Lihtensteinom in Monakom. Stojanović daje v igro igralce ki igrajo prvič in nimajo izkušenj, tekma pa je najbolj pomembna v celem prvenstvu. Tu nekaj ne štima. Mislim da Stojanović ni zrel za vodenje slovenske reprezentance. Ustvariti je potrebno standardno enajsterico ne pa vsako tekmo igrati z drugo ekipo.
nogomet12
17. 10. 2012 13.32
+8
Pa zakaj spet zapleti Ljubljana, Maribor, edini,vsaj za moje pojme,ki bi lahko povezal niti je Zaho. Gledal sem obe tekmi, Ciper in Albanija,to kar se dogaja na terenu,oprostite tudi slučajno ne spominja na nogomet. Ko se bodo igralci boril tako,kot se za reprezentanco spodobi,takrat jih spet gledam. Spomnim se tekme z Norveško, zgubili smo, po koncu tekme so fantje dobili aplavz,tega pa tem našim današnjim fantom manjka,žal.
Denis ?ermelj
17. 10. 2012 13.12
-8
ma dej kapetan ne bluzi. kaki mariborčani te lepo prosim. edini ki lahko igrajo so igralci ki IGRAJO v tujini. Mislim pa da nimaš glih pojma o evropskem nogometu. Maribora NIHČE ne pozna v resnem nogometu. lepo te prosim.
kapetan09
17. 10. 2012 13.18
+12
Maribor tolče reprezentanco kdaj in kje hočeš - s tabo ali brez tebe ,.... Ja res se lahko nekaj naučiš od Štajercev predvsem pa nogomet !
Denis ?ermelj
17. 10. 2012 13.35
+4
Ne jaz ne igram nogometa. Ga pa spremljam in morem povedat da kar podrobno, tako doma kot v tujini, v živo in preko medijev... Teh patetičnih izrazov od Štajercev ne prenesem, ker ste kot Srbi. Nihče ni proti vam, umirite se. Nihče vam noče žalega. Maribor je lep, Štajerke simpatične, vse je super. Umirite se, bo boljše za vas. Kar zadeva nogometa pa sem prepričan, da ga resen nogomet ne pozna. resen nogomet pozna pa Zlatka Zahoviča, če razumeš kaj sem povedal...
alfaman88
17. 10. 2012 12.49
+8
Sam to bo reku ,učer smo letal k kure brez glav po igrišču,res manka nam uigranosti ;) treba se je zbudit takoj, če ne bomo začel zgublat še prod ferskim otokom :)
Branimir123
17. 10. 2012 12.48
+9
tale stojanović nima osnovnih temeljev fuzbala razpucan že prvih 11 pošle na igrišče z DVEMA defenzivnima vezista (radosavljević pa mertelj) v igro ni dou nbenga kreativca k igro gradi, žogo umiri in jo pošle v globino...pol je blo pa use kar smo nrdil nabijanje žoge na drugo polovico (ne morm rečt da smo na preskok igral ker nobenga skoka sploh nismo dubl) to pa je bla posledica ker v igri ni blo nbenga kreatorja igre... zdej očitno ta čefurin je tok trmast da ne bo menu stojanovića ampak zdj loh stojanović te kvalifikacije izkorist za nasledne...torej prpele naj mlade igrauce jih uvaja v ta njegov "sistem" (k je nikakršen) in potem smo uigrani za nasledne kvalifikacije... POSTAVA za nasledne kvalifikacije (sistem 4-2-3-1): GK:HANDANOVIĆ (samir seveda =D) CD:CESAR,MAROH/ RAJČEVIĆ (dokler šuler ne začne igrt v klubu nima kej delat v prvi) LD: STRUNA RD:JOVIĆ (daleč najbolši mladi bek v 1. slo ligi) CDM: KRHIN, MERTELJ če krhin ne igra naj ga cvijanović mena) CM: KAMPL LM: LAZAREVIČ RM: KIRM (BIRSA) sicer kirm ni lih top krilo ampak bori se pa predložke ma dobre F: MATAVŽ
rambek
17. 10. 2012 15.36
+2
dokaj dobra dodal bi elsnerja na zadnjega veznega ali štoperja po kvaltiteti boljši od krhina in mertlja pomaga mu lahko stevanovič igrata lahko tudi štoperja. Not pa Džiniča ki je najboljši v Moldavski ligi in tudi kapetan.
MEDDRIVER
17. 10. 2012 16.27
+5
ibraimi je zabil za makedonsko zmago proti srbiji
Mi?o Milijaševi?
17. 10. 2012 17.44
+0
Matr ste vsi zj pametni.No ,ja,se vsaj za naš nogomet ni bat.