Nogomet

Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov

Ljubljana, 17. 04. 2024 12.35 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pretekli tekmovalni vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski nogometni reprezentanti. Zadetka so se veselili Benjamin Šeško, Žan Celar, Adam Gnezda Čerin, Jon Gorenc Stankovič, Nino Žugelj in David Brekalo. V vlogi asistenta pa sta se izkazala Tomi Horvat in Žan Karničnik.

Slovenci v tujini
Slovenci v tujini FOTO: Sofascore.com

V severnoameriški ligi MLS je svoj prvenec dosegel branilec David Brekalo. Bivši nogometaš Brava, ki se je pozimi iz norveškega Vikinga preselil k Orlandu, je na svoji četrti prvenstveni tekmi dosegel svoj prvi zadetek čez veliko lužo. Orlando je gostoval v prestolnici ZDA in domači D. C. United ugnal s 3:2. Brekalo je za svoje moštvo dosegel izenačujoči zadetek za 2:2. Orlando v vzhodni konferenci lige MLS po osmih krogih zaseda 13. mesto, to pa je bila šele njihova druga zmaga v sezoni.

David Brekalo
David Brekalo FOTO: AP

Z novim zadetkom se je izkazal tudi prvi strelec švicarske lige Žan Celar, ki je svoj izkupiček povišal na 13 zadetkov. Tokrat je bil proti nasprotniku iz Züricha natančen z 11 metrov in s tem drugouvrščenemu moštvu prvenstva pomagal do minimalne zmage. Lugano na lestvici Super League za vodilnim moštvom Young Boys zaostaja za šest točk.

Žan Celar
Žan Celar FOTO: Luka Kotnik

V nemški Bundesligi je pretekli vikend novi zadetek dosegel zvezdnik Benjamin Šeško, ki se je proti Wolfsburgu veselil svojega devetega prvenstvenega zadetka v dresu Leipziga. Biki so bili s 3:0 boljši od volkov, z novo zmago pa nadaljujejo mrtvi tek z dortmundsko Borussio v lovu na četrto mesto na lestvici. Obe moštvi imata 56 točk. V prihodnjem krogu bodo varovanci Marca Roseja gostovali pri Heindenheimu.

Tudi v avstrijski Bundesligi smo bili priča slovenskemu slavju. Tretjič v sezoni se je med strelce vpisal kapetan graškega Sturma Jon Gorenc Stankovič, ki je v izdihljajih srečanja proti Hartbergu postavil končni izid srečanja. Pri prvemu zadetku črno-belih iz avstrijske Štajerske se je z asistenco izkazal vezist Tomi Horvat. Sturm ima po 26. krogih enako število točk kot vodilni Red Bull Salzburg, moštvi pa se bosta med seboj še zadnjič v sezoni pomerili v 29. krogu. Varovance trenerja Ilzerja pred tem čakata še dva obračuna z dunajskim Rapidom.

Adam Gnezda Čerin je v 72. minuti zabil za prednost Slovenije z 1:0.
Adam Gnezda Čerin je v 72. minuti zabil za prednost Slovenije z 1:0. FOTO: Luka Kotnik

V grškem prvenstvu je svoj tretji zadetek v sezoni dosegel Adam Gnezda Čerin, ki je proti Lamii načel mrežo in Panathinaikosu odprl pot do nove pomembne zmage v boju za prvaka. Panathinaikos za vodilnim Paokom zaostaja za štiri točke, v prihodnjem krogu pa se bodo varovanci Fatiha Terima znova pomerili z Lamio.

Kot šesti izmed reprezentantov pa se je pretekli vikend med strelce vpisal Nino Žugelj, ki je na tretjem prvenstvenem obračunu v novi sezoni mrežo zatresel prvič in tako še izboljšal svojo dobro formo, ki jo je z dvema asistencama začel v prvem krogu. Njegovo moštvo Bodo/Glimt je v gosteh proti Lillestromu slavilo s 5:0 in ima po treh odigranih krogih 100-odstotni izkupiček.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.