Suarez in Liverpool se ne bosta pritožila

Nogometni klub Liverpool in njegov igralec Luis Suarez sta sprejela kazen, ki jo je izrekla angleška nogometna zveza (FA). Suarez se tako ne bo pritožil na deset tekem prepovedi igranja zardi ugriza tekmeca iz vrst Chelseaja Branislava Ivanovića.

Suarez je pred dnevi na tekmi s Chelseajem v roko ugriznil Branislava Ivanovića, FA pa mu je nato izrekel kazen desetih tekem, na katerih ne bo smel igrati. "Tričlanska neodvisna komisija je podprla predlog angleške nogometne zveze, da standardna kazen prepovedi treh tekem ni zadostna za ta prekršek, zato bo igralec počival še nadaljnjih sedem tekem. Prepoved igranja vstopi v veljavo takoj," so na svoji spletni strani zapisali predstavniki angleške nogometne zveze.

Po dveh dneh premisleka, kolikor jih je imel igralec na voljo, so se v klubu odločili, da kazen sprejmejo. Zaradi kazni bo Suarez izpustil zadnje štiri tekme svojega kluba v premier league v tej sezoni ter še šest v naslednji, če bo takrat še član Liverpoola. "Razočarani smo bili nad strogostjo disciplinske komisije. Luis je pomemben člen naše ekipe in ga bomo pogrešali, toda po drugi strani smo mu ponudili pomoč pri premagovanju težav in veselimo se, da se bo po prestani kazni spet vrnil v ekipo," je dejal direktor Liverpoola Ian Ayre. Liverpool je Suareza že denarno kaznoval. Gre za odvzem dveh tedenskih plač, kar znaša 240.000 funtov. Z opravičilom na klubski spletni strani se je odzval tudi Urugvajec: "Sprejemam nesprejemljivost svojega dejanja, zato ne bi rad s pritožbo ustvaril napačnega vtisa."

Luis Suarez in Branislav Ivanović

Luiz Suarez in Branislav Ivanović (Foto: Reuters)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
 
jur30 27.04.2013 20:47:02
ja pa je kljub temu visoko padel newcastle,bravo lfc
gerradthebest 28.04.2013 13:51:13
včeraj so igrali zares lepo :)
Več komentarjev