Nogomet

Švedi pred očmi Zlatana z minimalno zmago z lepim kapitalom pred povratno tekmo na San Siru

Stockholm, 10. 11. 2017 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Švedske so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 pred domačimi gledalci in pred očmi nekdanjega reprezentanta Zlatana Ibrahimovića z 1:0 premagali reprezentanco Italije. S tem so si zagotovili lepo prednost pred povratno tekmo na San Siru. Obračun v Solni je odločil rezervist Jakob Jahnsson, ki je zabil sploh prvi zadetek za švedsko reprezentanco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jakob Johansson je zadetek s konkretno pomočjo italijanskega nogometaša Danieleja de Rossija spravil za hrbet legendarnega vratarja Gianluigija Buffona v 61. minuti tekme. Italijani so bili blizu izenačujočega zadetka deset minut kasneje, ko je Matteo Darmian sprožil z velike razdalje in z močnim strelom stresel okvir švedskih vrat. Povratna tekma bo v ponedeljek na San Siru. 

Švedska je tako naredila majhen korak k uvrstitvi na veliko tekmovanje, a odločujoča bo tekma v Italiji. Precej taktično tekmo, tudi precej grobo, zaradi česar so se pritoževali predvsem gostje, je z edinim zadetkom odločil Johansson. Ta je v 61. minuti izkoristil dobro podajo žoge iz stranskega avta, po odboju z glavo je dobil žogo na robu kazenskega prostora in močno sprožil, na poti do mreže pa se je žoga dotaknila še italijanskega nogometaša De Rossija in zmedla vratarja Buffona ter končala za njegovim hrbtom.

Junak tekme v Solni.
Junak tekme v Solni. FOTO: Kanal A

Italijani, ki se bodo skušali izogniti temu, da bi prvič po letu 1958 ostali brez SP, bodo imeli na povratni tekmi še eno težavo: Marco Verratti je namreč dobil drugi rumeni karton in bo na povratni tekmi manjkal.

Dodatne kvalifikacije za SP 2018, prva tekma:

Švedska – Italija 1:0 (0:0)
Johansson 61.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
11. 11. 2017 08.25
+3
Švedi zmagali Italijane in to brez onega duvatorja.... neprecenljivo...
idiu3krasne
12. 11. 2017 08.14
ibra je bil zakon...če bi še igral...swedi nebi rabili igrat kvalifikacij
CURVANORD Zanetti
12. 11. 2017 18.01
-1
Tega ne vemo,tako da ce ce nima pomena. Lahko pa se spomnimo zadnjih dodatnih kvakifikacij za svetovno prvenstvo. Svedi so igrali dodatne z Portugalci, osrednji figuri sta bili Zlatan in Ronaldo in zaradi malce boljse strelske ucinkovitosti Ronalda proti Zlatanu,je ravno ta tretji gol Ronalda poskrbel da se Svedi niso uvrstili