Nogomet

Terry: Fabregas je del Chelseajeve družine

London, 23. 09. 2014 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometni reprezentant Cesc Fabregas je ob povratku na Otok hitro našel staro formo. Potem ko je osem let igral za Arsenal, se je pred to sezono preselil na jugozahod Londona, kjer se je hitro ’udomačil’ v dresu Chelseaja.

Cesc Fabregas v treh letih od povratka v Barcelono pri katalonskem velikanu ni našel prave forme, zato se je pred to sezono odločil za selitev k Chelseaju. 27-letni vezist se je takoj uigral s četo Joseja Mourinha in postal motor igre moštva iz Stamford Bridgea. Katalonec je na petih uradnih tekmah v majici trenutno vodilnega moštva elitne Premier League je na petih tekmah dosegel en gol ter prispeval še šest asistenc. Nad prispevkom Fabregasa je navdušen tudi kapetan moštva John Terry, ki se še spominja let, ko je bil Španec njegov nasprotnik.

Cesc Fabregas se je tako razveselil gola proti Schalkeju.
Cesc Fabregas se je tako razveselil gola proti Schalkeju. FOTO: Reuters

"Seveda smo bili zelo tekmovalni, ko smo igrali en proti drugemu. Sedaj se ob spominih na to zgolj nasmejemo. V nogometu so rivalstva najpomembnejša, a zdaj je eden izmed nas, je del Chelseajeve družine in igra odlično. V kratkem času je pustil zelo dober vtis. Podpisal je dolgoročno pogodbo in in vsi upamo, da bo Chelseaju v prihodnjih letih prinesel veliko uspeha. Cesc spada med najboljše igralce na svetu. Super je, da imamo v moštvu ob Diegu Costi še enega tako pomembnega igralca iz španske reprezentance. Takoj lahko vidiš kakovost, ki jo na igrišču premore Cesc: vidi podaje, ki jih drugi ne. Zelo dobro drži žogo in nam pomaga nadzirati tekme," je v pogovoru za Sky Sport Španca pohvalil Terry.

Fabregas je dosegel edini gol za Chelsea ob remiju s Schalkejem (1:1) v prvem krogu lige prvakov. Londončani so v skupini G skupaj s slovenskim predstavnikom Mariborom, ki ga obračuna z Mourinhovo četo čakata v tretjem in četrtem krogu. Prva tekma bo na Stamford Bridgeu, druga pa v Ljudskem vrtu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
24. 09. 2014 16.56
-2
minimall
24. 09. 2014 06.37
+10
Wenger,zalostno je da je Tery spoznav v 3 mesecih kvalitete fabregasa, ti pa v parih letih ne, pa njegov trener si biv. Arteta>fabregas..moj k...
Lion power
23. 09. 2014 22.03
+19
Ja kaj bo pa drugega rekel. Da ga videt ne more? To so profesionalci, pa četudi so si vrsto let stali nasproti imajo sedaj skupen cilj.
GlavniModerator
23. 09. 2014 21.21
-16
a tko k lampard?
jaz.bajsek
23. 09. 2014 20.34
+24
Super za Cesca in Chelsea in zares skoda, da se v Barci nekako ni vklopil!
Echoz
24. 09. 2014 11.58
+8
V barci se ni vklopil, ker bi zaradi tega nekdo drug moral na klop. Vsi pa vemo kaj bi neigranje Xavija ali Inieste pomenilo za messija. Njegov propad, saj brez njiju ne more naredit kaj vidnega. Barcelona se je tega zavedala in zato odslovila Fabregasa.