Terry sklenil reprezentančno pot: Hodgsonu in fantom želim vse dobro!

Kapetan angleškega nogometnega velikana Chelseaja John Terry je sklenil uspešno reprezentančno pot. Razlog, da sleče dres s tremi levi, je v mačehovskem odnosu krovne organizacije, ki ga za vsako ceno želi kaznovati (primer Anton Ferdinand).

Angleški nogometni branilec in član londonskega Chelseaja John Terry je sklenil, da ne bo več igral za izbrano vrsto. To je storil samo dan pred vnovičnim zaslišanjem na temo, ali je nogometaša QPR Antona Ferdinanda na lanskem premierligaškem obračunu zmerjal z rasističnimi opazkami. Branilec se je uspešno branil pred poroto na okrajnem sodišču, a vodstvo Angleške nogometne zveze je zahtevalo še zaslišanje pred njeno disciplinsko komisijo. To je igralca tako potrlo, da je sklenil končati uspešno reprezentančno kariero.

John Terry

John Terry bo v prihodnje igral le še za Chelsea. (Foto: Reuters)

"Zaključujem športno pot v dresu angleške reprezentance. FA je poskrbel, da je moj status v izbrani vrsti nevzdržen," je v izjavi za javnost zapisal kapetan bluesa in dodal: "Predstavljati domovino kot kapetan so bile moje otroške sanje. Čutil sem se častno in ponosno. Vedno sem dajal vse od sebe in zato mi ta odločitev para srce. Selektorju Hodgsonu in fantom želim v prihodnje vse najboljše!"

Terry je reprezentančno športno pot začel leta 2003, vknjižil 78 nastopov in zabil šest golov. Z Gordon Albionom je nastopil na evropskih prvenstvih leta 2004 in 2012 ter na svetovnih prvenstvih leta 2006 in 2010.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
 
Isuf Hoxha 25.09.2012 00:15:31
Terry po mojem mnenju Centralni branilec Št1. v svetu. Terry legenda Chelsea in reprezentance.
Več komentarjev