Nogomet

Težave za leteči Manchester City: De Bruyne odsoten več tednov

Manchester, 25. 09. 2016 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju belgijskega HLN se je zvezdnik reprezentance in član Manchester Cityja Kevin De Bruyne težje poškodoval ob sobotni zmagi sinje modrih nad Swansea Cityjem (3:1). Ekipa Josepa Guardiole nadaljuje z brezhibnim nizom na začetku sezone, a bo zdaj brez izvrstneg Belgijca na resni preizkušnji.

De Bruyne (levo) je nezamenljivi člen prve postave Man. Cityja.
De Bruyne (levo) je nezamenljivi člen prve postave Man. Cityja. FOTO: AP
Manchester City pred dvema derbijema z Barcelono v Ligi prvakov čaka še dvoboj s Celticom v skupini C. Ta teden si boste lahko sicer na Kanalu A in VOYO ob 20.30 ogledali dvoboj Borussie Dortmund in Real Madrida (torek) ter Atletico Madrida in Bayerna (sreda).

Vezist Manchester Cityja Kevin De Bruyne je očitno težje poškodovan in Belgijec bo izpustil naslednje štiri tedne tekem za svoj klub in reprezentanco, potem ko se je poškodoval ob sobotni zmagi na obračunu Premier League s Swansea Cityjem (3:1). De Bruyne je na tekmi v Walesu igrišče zapustil v 81. minuti, belgijski HLN pa je poročal, da De Bruyne gotovo ne bo nastopil na naslednji tekmi Lige prvakov s Celticom, natančneje pa naj bi počival kar štiri tedne. De Bruyna v primeru, da je informacija točna, ne bi bilo niti na derbijih s Tottenhamom in Evertonom, vprašljiv bi bil tudi za gostovanje v Barceloni (19. oktober). Njegovo poškodbo seveda objokuje tudi izbrana vrsta Belgije, ki jo na začetku naslednjega meseca čakata tekmi z Bosno in Hercegovino ter Gibraltarjem. Pri agenciji Press Association so kasneje zatrdili, da bo dokončna diagnoza znana šele v torek.

"Mislim, da je poškodovan," je medijem po zmagi v Swanseaju sicer že priznal trener Cityja Josep Guardiola. "Nocoj se vračamo v Manchester, jutri (v nedeljo, op. a.) bo doktor videl, kako je. Škoda. Pomemben je za nas. Glede na to, kako se je odzval, se zdi (poškodba) mišična, a nisem zdravnik," ni želel preveč polemizirati Katalonec. Ta je lahko v prvih tednih svoje angleške epizode pri Cityju užival v izjemnih predstavah De Bruyna, ki je prispeval tudi dva zadetka, enega še posebej pomembnega na derbiju z mestnim tekmecem Manchester Unitedom. "Mislim, da je poseben igralec, izjemen igralec. Vse naredi. Brez žoge je prvi borec, z žogo pa je jasno, da vidi absolutno vse," je v tej sezoni mladega Belgijca že hvalil Guardiola. "Čisto vsakič se ob pravem trenutku odloči pravilno. Včasih moraš podati 'na prvo', včasih moraš žogo ustaviti. Včasih moraš napasti žogo. Vsakič sprejme pravo odločitev. Upajmo, da lahko z nami uživa in igra svoj izjemen nogomet. Je med najboljšimi igralci, ki sem jih vodil. (Lionel) Messi lahko sedi sam za svojo mizo, tam ni dovoljeno nikomur drugemu, toda za mizo poleg njega lahko sedi Kevin, ni dvoma."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geoid
28. 09. 2016 10.21
škoda, igrajo super, in Kevin je bil motor tega stroja ... sicer ne privoščim poškodb nikomur, a kot navijač Barce se sedaj Cityja malo manj bojim :) sicer pa tudi City Barce, bogsigavedi, če bo Messi takrat že nazaj oz. pravi Messi?
JbmTiMt
26. 09. 2016 16.29
big247
26. 09. 2016 09.20
+1
E zej bo pa Yaya kr prav prišel
Iniesta
25. 09. 2016 22.07
-4
Pep je lisjak ... Ze pripravlja teren za prihod Messija ....
Symbolic
26. 09. 2016 18.37
+2
Kaj naj bi to pomenilo? Hočeš reči, da ga je Pep "namerno" pustil, da se poškoduje? Daj, no...Ni šans, da bi Messi presedlal v tak klub!