Nogomet

Težave za rdeče vrage, Zlatan sprejel kazen zaradi afere 'komolec' in se bo hladil tri tekme

Manchester, 07. 03. 2017 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zvezdnik angleška prvoligaša Manchester Untieda Zlatan Ibrahimović je sprejel kazen, ki mu jo je zaradi nasilnega vedenja naložila angleška nogometna zveza (FA) in bo tako izpusil naslednje tri tekme rdečih vragov. Šved je dobil kazen zaradi obračunavanja z igralcem Bournemoutha Tyronom Mingsom v minulem krogu Premier League.

Tyrone Mings in Zlatan Ibrahimović sta bila glavna akterja sobotnega obračuna na Old Traffordu.
Tyrone Mings in Zlatan Ibrahimović sta bila glavna akterja sobotnega obračuna na Old Traffordu. FOTO: AP

V tekmi 27. kroga angleške Premier League sta se minulo soboto pomerili ekipi Manchester Uniteda in Bournemoutha. Obračun na Old Traffordu se je končal z izidom 1:1, a bolj kot rezultat, je bila glavna tema pogovora obnašanje nekaterih igralcev na zelenici. Tu sta predvsem izstopala domači napadalec Zlatan Ibrahimović in gostujoči branilec Tyrone Mings. Omenjena nogometaša sta se med srečanjem večkrat znašal v dvoboju in tudi nekajkrat fizično obračunavala. Glavni dogodki pa so se odvijali ob koncu prvega polčasa, kjer je najprej Mings stopil Zlatanu na glavo. V naslednji akciji pa se mu je Šved 'oddolžil' in ga s komolcem silovito udaril v obraz. Omenjenega dogajanja glavni sodnik Kevin Friend sicer ni videl in tako igralcev ni kaznoval, če pa bi videl, pa bi najverjetneje obema pokazal rdeči karton. Ibra je sicer takoj po tekmi povedal, da tega ni storil namerno in da se takšne stvari pač dogajajo, ko poskušaš dobiti skok. A angleška nogometna zveza ni bila enakega mnenja kot prvi strelec rdečih vragov v letošnji sezoni in je oba igralca obtožila nasilnega vedenja na zelenici. Šved je kazen zveze že sprejel in bo primoran izpustiti naslednje tri tekme rdečih vragov, med katerimi je tudi derbi v pokalu FA s prvim moštvom Premier League Chelseajem. Na drugi strani Mings ni sprejel kazni in se je na njo pritožil. Na podlagi pritožbe mu lahko angleška zveza kazen tudi poviša, a zaenkrat še ni znano, koliko tekem so za Mingsa sploh predlagali, toda najverjetneje je šlo prav tako za tri tekme prepovedi igranja. "Kazen je izdana na podlagi dogodkov, ki so se dogajali v 44. minuti na tekmi med Manchester Unitedom in Bourenmouthom. Obnašanja igralcev sodniki niso videli, a so bili vsi dogodki posneti s kamero in je bila kazen podana glede na video analize," so zapisali pri angleški nogometni zvezi. To so nove težave za rdeče vrage, ki se v letošnji sezoni vse preveč zanašajo na gole Ibrahimovića. Varovanci Joseja Mourinha so sicer konec februarja osvojili prvo lovoriko v letošnji sezoni, ko so osvojili angleški ligaški pokal. V Premier League pa še naprej zasedajo šesto mesto, čeprav so zadnji poraz doživelo konec oktobra, a vse preveč tekem remizirajo, potem ko prevladujejo na igrišču. Za lovorike so sicer še v igri v pokalu FA in Ligi Evropa, kjer jih v osmini finala čaka ruski Rostov. Omenjeno tekmo si boste lahko v četrtek tudi ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. S prenosom začnemo ob 18:50.

Poteza zaradi katere je kazen prejel Mings

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In poteza Ibrahimovića ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janezek1a
08. 03. 2017 15.50
+0
Mi je zanimivo, ko nogometaša kdo samo oplazi po nogi sledi pirueta in gledališki vložek, ko mu stopi na glavo pa vstane in teče naprej... Glede kazni: upravičena, lahko bi bila tudi ostrejša!
Bigbadjohn
08. 03. 2017 15.21
+1
Kazen ni višja iz enostavnega razloga, ker so obenem kaznovani tudi navijači in gledalci, ki raje gledajo tekme z, kot brez Ibre...
Hachi
08. 03. 2017 10.08
+9
haha, Mings se je pritozil na kazen. ocitno si misli, da bi morala biti kazen visja, kar je tudi prav. na posnetku se tocno vidi, da Mings dejansko ve, kje je IBra, kje je glava in da stopis s kramponi na glavo nasprotnika, moras biti precej neuravnovesen. Komolci se dogajajo prakticno v vsakem duelu, kar pa se zdalec ne opravicuje namena, da poskodujes nasprotnika, ker ob takem udarcu v glavo, lahko nekdo tudi oblezi z resnimi poskodbami. kazen za Ibro povsem na mestu, zaradi samega namena, pa ne bi bilo nic narobe, ce bi bila visja. Bi pa vsekakor morala biti kazen za Mingsa visja on Zlatanove, kaznovati pa bi morala FA tudi sodnike, ker da so vse te svinjarije spregledali, so morali biti ali zelo pijani ali pa zelo zelo nesposobni.
hondanaked
08. 03. 2017 09.33
+5
rad ga mam ful ... ampak KAZEN BI MORALA BIT ZA OBAA VECJAAAAAAA
FC Chelsea2
07. 03. 2017 19.27
+3
edino pošteno.
mackon08
07. 03. 2017 16.57
-15
Premalo kazen je dobil.
orcus
07. 03. 2017 16.55
+33
Škoda da ga ni trofo na nos, čeprav je ta komolec lepo začutil! Prav je tako, ker tudi on mu ni pomotoma skočil na glavo
Ka pa mislis
07. 03. 2017 16.40
+22
Nobenmu ostati dolžan.