Nogomet

VIDEO: Genialno ‒ Müller 'telefoniral' na potni list in se tako izognil novinarjem

München, 12. 01. 2017 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški nogometaš Thomas Müller je vedno hvaležen sogovornik, a tokrat se je Bayernov zvezdnik izkazal za izredno pretkanega, ko se je bilo potrebno na münchenskem letališču izogniti sedmi sili. Nemške kolege je Müller "obvozil" s potnim listom na ušesu, medtem ko v domovini potekajo razprave glede njegove strelske krize.

Müllerja so poznavalci nogometa večkrat označili tudi kot "raumdeuterja" (nem. raziskovalec vesolja). Gre za nogometaša, ki se pojavi na nevsakdanjih položajih v prostoru.

Pred najnovejšo šalo je Thomas Müller za dnevnik Sport Bild poglobljeno spregovoril o svoji nogometni filozofiji in dejal, da mu ni všeč oznaka napadalec. Produkt Bayernove šole se ima za "mešanico vezista in napadalca", 28-letnikove predstave pa mediji po njegovem mnenju vse prevečkrat ocenjujejo glede na količino zadetkov, ki jih je v zadnjem času bolj malo. V trenutni sezoni 1. Bundeslige je Müller prispeval vsega en gol, po kar 999 sušnih minutah je prejšnji mesec zadel ob zmagi nad Wolfsburgom (5:0), medtem ko je brez zadetka ostal tudi na Euru 2016 v Franciji. Nekdanji kapetan bavarskega velikana Lothar Matthäus se je nedavno vprašal, če je trener rdečih Carlo Ancelotti sploh našel kaj prostora priljubljenemu napadalcu v svoji postavitvi 4-2-3-1, a se Müller ne strinja. "To lahko interpretirate tudi drugače. V bistvu sem v tem sistemu vedno igral na položaju za napadalcem,"  je za nemški športni dnevnik dejal Müller. "Prav tako mi preveč ne godi, ko me označujejo za napadalca. Jaz se nimam za napadalca. Rad sem aktiven v prostoru za nasprotnikovo vezno vrsto. Tam lahko najbolj škodujem nasprotniku."

Na vprašanje, kaj torej je njegov položaj na zelenici, je Müller dodal: "Sem mešanica med napadalcem in vezistom. Idealno pa bi rad, da bi me kmalu označili tudi kot strelca." Müller je odločilno tekmo z RB Leipzigom za jesenski naslov v 1. Bundesligi celo začel na klopi, Bayern je doma slavil z visokih 3:0 in prevzel vodstvo na lestvici pred odhodom na počitnice. Bavarci so se v teh dneh mudili na pripravah na Bližnjem vzhodu in Müller upa, da bo v prihodnje sedenja na klopi čim manj. "Osebno se zadnja tekma z Leipzigom zame ni razpletla po načrtih, saj nisem igral. Na tisti tekmi bi se lahko zabaval, ker je bilo veliko več prostora kot na prejšnjih. Seveda ne sedim na klopi z nasmeškom," je dodal nemški reprezentant. "Pojavile se bodo situacije, ko bodo morali igralci presedeti velike, pomembne tekme. A s tem se moramo spopasti kot ekipa. Ekipni duh je nad vsem. Vsak od naših egov se mora umakniti v ozadje. To velja zame enako kot za vse ostale."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
14. 01. 2017 10.35
Še bo on zabijal, ni panike!