Nogomet

Tottenham povozil West Ham

London, 22. 11. 2015 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
1

Z novo odlično predstavo je domači Tottenham je v londonskem derbiju 13. kroga angleške Premier League povsem zasenčil West Ham United (4:1). Moštvo z White Hart Lanea je na razpredelnici še vedno na petem mestu, le stopničko višje kot njegov današnji nasprotnik, toda do danes točkovno poravnana mestna tekmeca zdaj ločijo tri točke.

Reprezentant Anglije Harry Kane je z novima zadetkoma že povsem zabrisal spomin na strelsko neuspešen začetek sezone.
Reprezentant Anglije Harry Kane je z novima zadetkoma že povsem zabrisal spomin na strelsko neuspešen začetek sezone. FOTO: Reuters
Srečanje na White Hart Laneu ni imelo posebej eksplozivnega začetka, pa čeprav se je že od prvega sodnikovega žvižga videlo, da sta ekipi razpoloženi. Gostje so preko Victorja Mosesa, ki je izvedel prodor ali dva po levem boku, že nekolikanj zaskrbeli domačega stratega Mauricia Pochettina. Toda to je bil le trenuten vtis. Virtuozno podajanje žoge na sredini igrišča je vse bolj navduševalo domače navijače in vzbujalo strah pri gostujočih. Harry Kane je prvi zadetek zabil že po dvajsetih minutah igre. Neustavljivi napadalni vezist Dele Alli je sprejel žogo na vrhu kazenskega prostora. Strel 19-letnika, ki je blestel tudi na nedavni prijateljski tekmi med Anglijo in Francijo, se je odbil pred Kanea, ki je se je hitro znašel in brez težav v zanj značilnem slogu zadel pod prečnik.

Branilec Toby Alderweireld je kmalu zatem s strelom z glavo povišal na 2:0. Belgijec je ušel kolegu na istem položaju pri nasprotnikih Novozelandcu Winstonu Reidu. Že takoj po odmoru je Tottenham nadaljeval navdihujoče napadalno in plod novega svežnja natančnih podaj in vtekanj je bilo povišanje vodstva na 3:0. Ostro in po tleh je s kakih dvaindvajsetih metrov proti vratom španskega vratarja Adriana spet sprožil Kane. Žoga se je malenkostno odbila in pristala v mreži. Toda vse to za priljubljene Spurse, ki so v tem prvenstvu izgubili le na uvodni tekmi, ni bilo dovolj. Plod novega napadalnega vala je bil tudi zadetek Kylea Walkerja. Angleški reprezentančni desni bočni branilec je z lepim strelom z zunanjim delom stopala z roba šestnajstmetrskega prostora še četrtič razveselil svoje navijače.

Končni izid je po lepi samostojni akciji na levi polovici kazenskega prostora vrhunsko zaključil Italijan Manuel Lanzini. Trener gostujočega West Hama Slaven Bilić je po tekmi na tiskovni konferenci priznal, da bi njegova ekipa lahko izgubila s še višjim izidom. "Nerad omenjam odsotnost resda našega najboljšega posameznika Dimitrija Payeta, kajti brez njega bomo še kar nekaj tednov. Nismo se potrudili, bili smo površni, naredili smo preveč napak. Najbolje za nas bo, če tole, kar se nam je zgodilo nocoj, čim prej pozabimo," je bil iskren Hrvat Bilić.

Na drugi strani nam je Mauricio Pochettino, strateg Tottenhama zbranim novinarjem po derbiju povedal, da je izjemno ponosen na svojo ekipo. Tudi ob ugotovitvi, da Dele Alli zaradi zbranih sedmih rumenih kartonov ne bo smel nastopiti na nedeljskem novem derbiju na stadionu White Hart Lane proti Chelseaju, je bil Argentinec neprizadet: "'Dele' je še mlad, nihče mu ne sme zameriti, da mu manjka izkušenj. To je igralec, ki je vedno zraven - ko se napada, ko se kombinira, pa tudi ko se prereka, pa najsi bo z nasprotniki ali pa še s kom drugim. Se bo že naučil. Važno je, da smo nocoj igrali kot eno moštvo, kot ena enota in tako bi moralo biti tudi v nedeljo," je z nasmehom zaključil zadovoljni Pochettino.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
23. 11. 2015 04.58
-1
obeta se nov poraz za chelsi