Nogomet

City z zmago na Wembleyju ponovno na vrh

London, 29. 10. 2018 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na legendarnem londonskem Wembleyju, šlo je za 10. krog angleške Premier League, sta se v derbiju kroga pomerila domači Tottenham in aktualni prvak Manchester City. Sinjemodri, ki ostajajo neporaženi, so po hitrem zadetku Alžirca Riyada Mahreza slavili z 1:0 in se spet zavihteli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Gostje iz Manchestra so osrednjo tekmo 10. kroga angleškega prvenstva začeli navdahnjeno in prvi nalet na Wembleyju že kronali z zadetkom. Po zmedi v londonski obrambi je žoga prišla do Raheema Sterlinga, ki je podal v domačih pet metrov, kjer je bil pripravljen Alžirec Riyad Mahrez in aktualni prvaki so si s hitrim golom močno olajšali delo pred nadaljevanjem. Tottenham je na igrišču, ki je bilo zaradi gostovanja lige NFL, pomerila sta se Jacksonville in Philadelphia, močno načeto, po prejetem zadetku deloval dokaj zmedeno in varovanci Pepa Guardiole bi lahko svoje vodstvo ob neodločnih gostiteljih hitro oplemenitili, a je bil nekajkrat priseben francoski vratar Hugo Lloris. Francoz je razpoloženemu Mahrezu še v prvem polčasu preprečil drugi gol na tekmi, ko je Alžirčev poskus odbil v okvir vrat. V drugem delu prvega polčasa so bili gostitelji sicer precej bolj podjetni, imeli kar nekaj izrazito obetavnih akcij pred vrati sinjemodrih, a niso bili dovolj natančni in odločni, tako da so nogometaši Manchester Cityja na odmor odnesli minimalno rezultatsko prednost.

Pep Guardiola se je razveselil zmage na zahtevnem gostovanju v Londonu.
Pep Guardiola se je razveselil zmage na zahtevnem gostovanju v Londonu. FOTO: AP

Pričakovani nalet Tottenhama se je v nadaljevanju "zgodil" že na začetku tega dela, toda obramba gostov je bila prepričljiva in ni dovolila nevarnih situacij pred svojim golom. City je, vsaj tako se je zdelo, igral ravno dovolj, da je uspešno varoval minimalno prednost, v trenutkih, ko je trpel v obrambi, pa mu je pomagala nenatančnost domačih napadalcev, ki tokrat niso imeli svojega dne. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Argentinec Erik Lamela v končnici tekme, ko je z nekaj metrov streljal prek vrat po lepem prodoru Delle Allija. Zadetek Mahreza že po nekaj minutah igre se je, proti pričakovanju, na koncu izkazal za odločilnega in prvaki iz Manchestra so zahtevno gostovanje v prestolnici tako "preživeli" z odmevno zmago, s katero so se vnovič zavihteli na vrh Premier League ter ob tem ostali neporaženi v prvenstvu.

Izid:
Tottenham - Manchester City 0:1 (0:1)
Mahrez 6.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.