Nogomet

Tourejev agent ponuja roko sprave Guardioli: 'Yaya se je znašel v navzkrižnem ognju, nekaj moram storiti'

Manchester, 04. 11. 2016 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poleg pomembne bitke z Barcelono je trener Manchester Cityja Josep Guardiola v tem tednu dobil morda še pomembnejši dvoboj, a tokrat izven zelenic. Agent vezista Cityja Yaye Toureja, Dimitri Seluk, se bo na pobudo svojega varovanca očitno le opravičil Kataloncu, potem ko je to javno že storil Toure sam.

Guardiola se je naposlušal kritik s strani Yaye Toureja in njegovega agenta, a očitno bo dosegel svoje.
Guardiola se je naposlušal kritik s strani Yaye Toureja in njegovega agenta, a očitno bo dosegel svoje. FOTO: AP
Toure se je v petek tudi sam odzval prek Facebooka. "Rad bi se opravičil - v svojem imenu in v imenu tistih, ki me zastopajo - trenerskemu štabu in vsem, ki delajo pri klubu, za nesporazume iz preteklosti," je sporočil Afričan, večkratni osvajalec nagrade za najboljšega nogometaša svoje celine.

"Vojna" med Josepom Guardiolo, Dimitrijem Selukom in Yayo Tourejem je omadeževala prve mesece katalonskega stratega na klopi Manchester Cityja, ki ga je hitro spremenil v enega za oko najprivlačnejših kolektivov v svetu nogometa. Kronski dragulj Guardiolinega službovanja v Angliji je brez dvoma torkova zmaga na tekmi četrtega kroga Lige prvakov proti klubu svojega otroštva Barceloni (3:1), nove dobre novice pa že potujejo v smeri Guardiole. Odmevna bitka z agentom svojega varovanca, ki je pod njegovo taktirko v sinje modrem dresu odigral le peščico minut, se namreč bliža koncu. Toure je po besedah Seluka prosil svojega agenta, da konča spor z nepopustljivim Kataloncem. Ta je na eni od novinarskih konferenc javno pozval srboritega Ukrajinca, da se mu naj opraviči, če želi, da bo Toure še kdaj zaigral za City. "Govoril sem z Yayo v zadnjih dneh in prosil me je, da se pobotam s Pepom," je za dnevnik Daily Mirror povedal Seluk. "Strinjam se z njim, moram nekaj storiti, da bi situacijo izboljšal, ker se je Yaya v Manchestru znašel v navzkrižnem ognju. To vam povem povsem odkrito." 

Po trditvah Seluka so v Manchestru zelo priljubljenega Toureja, član moštva je že od leta 2010, že večkrat klicali zaskrbljeni navijači, medtem ko naj bi se enemu najbolj razvpitih agentov na svetu javljali tudi soigralci nekdanjega reprezentanta Slonokoščene obale. "Nekateri navijači Cityja so vzpostavili stik z Yayo in ga prosili, da poišče rešitev. Tudi nekaj soigralcev me je poklicalo in prosilo za te reči," razkriva Seluk, ki je povsem obrnil ploščo, potem ko je pred tedni zlival žolč nad Guardiolo. Med drugim ga je obtožil, da Toureja "ponižuje" in da s svojimi varovanci dela "kot s psmi". Seluk je nadaljeval, da si želi s Kataloncem začeti z ničle, čeprav se spet ni vzdržal kritik, rekoč, da se mu Guardiola na klice ni javil. "Ne verjamem, da me bo imel Pep kdaj rad, a najpomembneje je, da se poskusiva opravičiti za te dogodke in začneva z novim odnosom. To je gesta v smeri Pepa in upam, da jo bo sprejel, da bi lahko začela z novim nepopisanim listom," je pristavil Seluk. "Stopil sem v kontakt s časopisom, da bi prenesel to informacijo Pepu, ker se on na moje klice ni odzval. Svoje besede sem prav tako želel poslati v javnost, ker sem verjel, da moram prvi korak proti prijateljstvu storiti jaz. Upam, da bo to začetek nove etape in da bo Yaya lahko pomagal Cityju pri osvajanju novih naslovov."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
04. 11. 2016 10.48
+5
Čudno, da Tureju in njegovemu agentu ni prej prebilo, da ga Pep ne rabi..................
fihner
04. 11. 2016 14.18
+2