Nogomet

Redsi v derbiju spet zapravili prednost, avtogol odrešil rdeče vrage na Old Traffordu, West Brom ustavil Spurse

London, Manchester, Liverpool, 25. 11. 2017 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
2

Na legendarnem Anfieldu sta se pomerila Liverpool in Chelsea, za domače je zadetek nknjižil prvi strelec lige Mohamed Salah, modri pa so izenačili s pomočjo Williana (1:1). Manchester United je z minimalnih 1:0 odpravil Brighton in se pred domačimi navijači spet približal mestnemu tekmecu Manchester Cityju, Tottenham pa je na domačem Wembleyju zgolj remiziral z WBA (1:1).

V derbiju kroga sta se na slovitem Anfieldu udarila Liverpool in Chelsea. Prvi se je pred dnevi v tekmovanju Lige prvakov po visokem vodstvu v prvem polčasu na koncu moral zadovoljiti s točko, modri pa so s štirimi zadetki v Bakuju odpravili Karabah. Strateg domačega moštva je nalogo tokrat zaupal Danielu Sturridgeu, ki je že pred časom izkazal veliko željo po vrnitvi v začetno enajsterico, ob boku angleškemu reprezentantu pa sta se znašla Alex Oxlade-Chamberlain in izjemni Mohamed Salah.

Strelec edinega zadetka za Liverpool Mohamed Salah.
Strelec edinega zadetka za Liverpool Mohamed Salah. FOTO: AP

Prvo lepšo priložnost na tekmi pa so si vendar prislužili gostje, ki so na čelu z Ednom Hazardom in Alvarom Morato nevarno ogrozili vrata redsov, vendar pa je domača obramba še prvočasno žogo poslala v kot. Na drugi strani je bil najbolj nevaren nogometaš egiptovskega porekla, najboljši strelec angleškega prvenstva te sezone Salah, ki je po lepi podaji Sturridgea z razdalje žogo poslal čez prečko. Prav Egipčan, ki se je znašel na seznamih želja nekaterih drugih evropskih velikanov je bil nevaren tudi v nadaljevanju, eno najlepših priložnosti pa je v 21. minuti zapravil Hazard, ki je po lepi solo akciji streljal z enajstmetrskega prostora, Simonu Mignoletu pa je s čudovito obrambo žogo vendarle uspelo odbiti. Gostje so še stopnjevali pritisk na vrata varovancev Jürgena Kloppa in dobro zaposlili belgijskega vratarja, ki ga na štiri oči ni mogel premagati niti Daniel Drinkwater, stoječe ovacije pa si je prislužil po izjemni priložnosti Davida Zappacoste v desni spodnji kot mreže. Po številnih zapravljenih priložnostih čete Antonia Conteja pa so na svoj račun prišli domači navijači, vendar pa je izjeme strel le za las zgrešil vratnico Thibauta Cortouisa. Prav slednji pa je napravil veliko napako v začetku drugega polčasa, ko je skozi rok spustil strel Sturridgea, ki pa je za las zgrešil vratnico in romala mimo.

V drugi polčas so nevarneje vstopili domači, ki so pritisnili na vrata gostujočega čuvaja mreže, vendar ob zgoščeni obrambi gostov nikakor niso našli prave rešitve za vodstvo vse do 65. minute, ko je Anfield eksplodiral od navdušenja. Zanj je poskrbel Salah, ki je izkoristil lepo podajo Phillipeja Coutinha in z natančnim strelom vpisal svoj deseti zadetek v angleškem prvenstvu. Egipčan je še naprej ogrožal vrata modrih, vendar se je tam pogosto znašel brez podpore soigralcev. Chelsea vsekakor ni želel oddati pomembnih točk, zato so gostje napadli z vsemi. Ko se je izjalovil poskus Marcosa Alonsa, je njegovo napako nekaj minut zatem popravil rezervist Willian, ki je vstopil namesto Zappacoste. Brazilec je z izjemnim strelom presenetil nemočnega Mignoleta. Po prejetem zadetku je Klopp v igro prvič po poškodbi poslal Adama Lallano, v izdihljajih tekme pa je vstopil še Sadio Mane. S tem je Liverpool le poskrbel za nekoliko bolj napeto končnico obračuna, ki jo je s čudovito priložnostjo začinil Salah, vendar pa je ostalo pri rezultatu 1:1.

Nemanja Matić in Juan Mata na oktobrski tekmi v majici Uniteda.
Nemanja Matić in Juan Mata na oktobrski tekmi v majici Uniteda. FOTO: AP

Manchester United je potreboval avtogol Lewisa Dunka, da je na Old Traffordu na obračunu z Brightonom pomiril nezadovoljne navijače, ki so lahko na koncu dneva vseeno proslavljali malce lepši pogled na lestvico Premier League, kjer Manchester City, seveda s tekmo manj, vodi "le" še za pet točk. Rdeči vragi bi lahko povedli že tik pred polčasom, ko je gola Romeluju Lukakuju in Paulu Pogbaju z refleksnima posredovanjema preprečil Maty Ryan. Gostitelji so le uspeli povesti v 66. minuti, ko je Ashley Young poskušal zadeti z roba kazenskega prostora, žoga pa je od Dunka končala v mreži nemočnega Ryana. Spet je priložnost za igro dobil Zlatan Ibrahimović, ki pa mu še ni uspelo zadeti po ekspresnem okrevanju po operaciji kolenskih vezi. V Premier League je v soboto odmeval remi Tottenhama z West Bromwich Albionom na Wembleyju (1:1). Prvi strelec Spursov Harry Kane je rešil točko za Londončane, ki so v eni prvih akcij že zaostali. West Brom, ki ga po slovesu Tonyja Pulisa začasno vodi Gary Megson, je po akciji nekdanjega člana Tottenhama Jaka Livermora povedel z golom Salomona Rondona, ki se je otresel Davinsona Sancheza in poslal žogo mimo Huga Llorisa. Trener domačih Mauricio Pochettino je poskušal potek dvoboja spremeniti z "aktivacijo" Fernanda Llorenteja in Jana Vertonghna v drugem polčasu, a so domači potrebovali skoraj ves polčas, preden je Kane v mrežo z neposredne bližine preusmeril podajo Dele Allija.

Na preostalih obračunih je Watford zlahka slavil proti Newcastlu na St James' Parku (3:0), potem ko so Londončani v 19. minuti povedli prek Willa Hughesa za že drugi gol na dveh tekmah. Gostje so naskok podvojili tik pred polčasom, ko je DeAndre Yedlin premagal lastnega vratarja, po uri igre pa je Andre Gray izkoristil podajo Richarlisona. Crystal Palace je v zadnjih sekundah "ukradel" zmago Stoke Cityju na Selhurst Parku, zadel je Mamadou Sakho (2:1). Golov niso videli navijači na Swanseajevem stadionu Liberty, kjer je gostoval Bournemouth (0:0).

Izidi 13. kroga:

Liverpool ‒ Chelsea 1:1 (0:0)
Salah 65.; Willian 85.

Manchester United ‒ Brighton & Hove Albion 1:0 (0:0)
Dunk 66./ag.

Tottenham Hotspur ‒ West Bromwich Albion 1:1 (0:1)
Kane 74.; Rondon 4.

Crystal Palace ‒ Stoke City 2:1
Newcastle United ‒ Watford 0:3
Swansea City ‒ AFC Bournemouth 0:0
West Ham United ‒ Leicester City 1:1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
26. 11. 2017 02.28
+1
skoda za liv. in che. da so igrali tako rezervirano do 70min. tekma je postala zanimiva sele po golu Salaha..
jebalvisvoju
26. 11. 2017 02.23
+0
real madrid in man. utd. si letos lahko data roke... najbol brezvezen nogomet in se na tako visokih mestih se nahajata.. murinjo in ekipa so en zivi dolgcas.. vsaj nimajo podpore s strank sodnikov kot baletke ki brez njih enostavno ne bi obstajale..