Nogomet

United za 25 milijonov našel nov dom Depayu, Mourinho ne izključuje Nizozemčevega povratka

Manchester, Lyon, 20. 01. 2017 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho si je zaželel, da bi se Nizozemec Memphis Depay pri Lyonu tako izkazal, da bi se lahko nekega dne vrnil na Old Trafford. Depaya so rdeči vragi v petek uspeli prodati v Francijo, potem ko se igralec, ki so mu zaupali mitsko številko sedem, nikakor ni znašel v Angliji po prestopu iz PSV Eindhovna.

Depay (levo) se v Manchestru ni naigral.
Depay (levo) se v Manchestru ni naigral. FOTO: AP

Številka sedem je bila pri Manchester Unitedu vedno rezervirana za največje mojstre, sedmica, ki je krasila tudi dresa Erica Cantonaja in Davida Beckhama, pa je v zadnjih letih izgubila kar nekaj sijaja. K temu je prispevala tudi dveletna epizoda nizozemskega krilnega nogometaša Memphisa Depaya, ki je leta 2015, ko je bil trener kluba še njegov rojak Louis van Gaal, na Old Trafford prišel kot velika okrepitev, v petek pa je United potrdil njegovo slovo. Nekdanji član PSV Eindhovna se nikakor ni znašel na severu Anglije, kjer je že v prvi sezoni razočaral, nobenega izboljšanja pa ni prineslo niti lansko leto. 22-letni reprezentant Nizozemske je vse od prihoda Joseja Mourinha le enkrat začel tekmo od prve minute, Press Association Sport pa poroča, da je francoski prvoligaš Lyon zanj Unitedu plačal 25 milijonov evrov odškodnine. Po zaslugi klavzule v pogodbi se lahko Depay v prihodnjih letih še vedno vrne v svoj bivši klub, o tem je z naklonjenostjo pred naslednjo ligaško tekmo spregovoril tudi Mourinho.

"Seveda, ker gre za potencialno zelo dobrega igralca. Mislim, da mu je šlo dobro, ko se ga je gospod Van Gaal odločil kupiti," je portugalski strateg povedal pred mediji. "Zelo dobro ga je poznal iz reprezentance. Bil je zelo mlad na svetovnem prvenstvu. Prikazal je prebliske vrhunske kakovosti. Dobro je igral na Nizozemskem, vemo, da nizozemska liga ni enaka raven, a kazal je zelo vzpodbudne reči. Mislim, da sta gospod Van Gaal in Manchester United storila dobro potezo, ko sta ga pripeljala. Rekel bi, da mu ni uspelo v teh 18 mesecih, a zelo je mlad, zato mislim, da je pomembno, da klub ohrani nadzor nad njegovim talentom. In vsi si želimo, da bi igral zelo, zelo dobro pri Lyonu, zakaj pa se ne bi vrnil, ker ga imajo tu vsi radi?" Depayev odhod sledi slovesu francoskega vezista Morgana Schneiderlina, za čigar nakup bi lahko Evertonrdečim vragom plačali 27,7 milijona evrov. Mourinho je še povedal, da je Depayu dovolil oditi zaradi "prebukiranja" na krilu, kjer ima United enostavno na voljo preveč igralcev. Zavrnil je tudi govorice, da naj bi Nizozemec živel neprofesionalno. "Če kdo misli, da se mu ni izšlo zaradi tega, ker ni bil izvrsten profesionalec, se povsem moti. Ena reč je, ko ga nekdo fotografira z izjemnim avtomobilom ali njegovo specifično oblačenje, a ta njegova podoba je povsem netočna," je dodal Mourinho. "Mislim, da ni človeško, da igralcem preprečiš odhod. Igralcem, ki niso povsem srečni, ne bi preprečil slovesa."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourinho je bil po podaljšanju pogodbe do leta 2018 poln hvale tudi na račun bočnega branilca Antonia Valencie, ki kljub letom ostaja skorajda nezamenljiv tudi pod taktirko Portugalca. "To (podaljšanje pogodbe, op. a.) se mi ne zdi nagrada, preprosto je najboljši desni bočni branilec, ki ga lahko imaš, ni boljšega desnega bočnega v nogometu. To ni nagrada zanj, to je privilegij, da lahko podaljšamo tako dobrega igralca in človeka," je pristavil Mourinho, ki je dejal, da ne ve nič o domnevnem zanimanju ameriških oziroma kitajskih klubov za vezista Bastiana Schweinsteigerja in krilnega nogometaša Ashleyja Younga. United najverjetneje ne bo kupoval, saj portugalski strateg pravi, da je januarski prestopni rok zanj bolj "zasilna rešitev", pozimi pa da lahko ekipi s kakšnim novincem zgolj dodaš nekaj elana, medtem ko globlje težave težko rešiš.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
21. 01. 2017 08.20
+3
odličen posel
SAF1
20. 01. 2017 22.08
+3
Depay bo bil novi Pogba. Zdaj je odšel za 25 mil. nato ga bo Joža kupil za 50 mil. (facepalm). Samo upam, da se motim in želim Depayu uspeh v Francoski ligi.
Trend01
21. 01. 2017 08.37
+2
Če ne uspe v francoski ligi, je pač bolje, da neha nogomet igrat,
CURVANORD Zanetti
22. 01. 2017 11.59
+0
Smeljo
20. 01. 2017 20.07
+3
Upam da zaigra proti narseillu v nedeljo:)