Nogomet

Uradno: Van Gaal že nekdanji trener Manchester Uniteda, Mourinho le še formalnost

Manchester, 23. 05. 2016 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Današnje poročanje angleških medijev, da je Louis van Gaal že nekdanji trener Manchester Uniteda, se je izkazalo za resnično. V ponedeljkovih večernih urah so iz kluba sporočili, da so se razšli z nizozemskim trenerjem. Tik pred prihodom je Jose Mourinho, otoški mediji so namreč pred njegovim domom že ujeli delavce selitvenega servisa, ki so iz Portugalčevega domovanja odnašali škatle.

Van Gaal je že nekdanji trener rdečih vragov.
Van Gaal je že nekdanji trener rdečih vragov. FOTO: Reuters

"Rad bi se zahvalil Louisu van Gaalu in njegovemu strokovnemu štabu za odlično delo v zadnjih dveh letih, kar se je odrazilo z zadnjo zmago v FA-pokalu. Ves čas je deloval profesionalno in s spoštovanjem. Za njim ostaja velika zapuščina - mnogim mladim igralcem je dal samozavest, da se dokažejo na najvišji ravni. Vsi v klubu mu v prihodnje želimo le najbolje," so besede podpredsednikja kluba Eda Woodwarda povzeli na uradni spletni strani Manchester Uniteda. Po predčasni prekinitvi pogodbe (oddelal je le dve od predvidenih treh let) se je odzval tudi Louis Van Gaal. "V čast mi je bilo voditi takšen klub. Ponosen sem, da sem v klub pripeljal 12. lovoriko pokala FA. V karieri sem osvojil 20 trofej, a prav omenjena bo zame vedno ena izmed najbolj posebnih. Razočaran sem, da ne bom mogel izpolniti triletnega načrta," je med drugim povedal Nizozemec, ki se ni pozabil zahvaliti niti svojim (zdaj že) nekdanjim varovancem. "Zahvaljujem se jim in jim želim vse najboljše prihodnjo sezono," je dodal 64-letnik.

Selitveni servis že na vratih Mourinha
Na klop Manchester Uniteda se tako po vsej verjetnosti seli Jose Mourinho, ki v prihajajoči sezoni tako kluba ne bo vodil v najelitnejšem klubskem tekmovanju – Ligi prvakov. United je sezono namreč zaključil na petem mestu in ostal brez omenjenega tekmovanja, uvrstil pa se je v skupinski del Lige Evropa. Britanski mediji so pred domovanjem Portugalca v Londonu že opazili selitveni servis, ki je odvažal škatle iz Mourinhove rezidence. Portugalec je nazadnje vodil londonski Chelsea, kjer je deloval že pred leti, tako da premierligaško dogajanje še kako dobro pozna. Nizozemski mediji sicer že pišejo, da je prva zveneča okrepitev Mourinha na klopi rdečih vragov Zlatan Ibrahimović, s katerim sta v preteklosti odlično sodelovala pri Interju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

R0ss0
24. 05. 2016 18.46
+2
Ibra 100% v United........ šel bo z Mourinhom..... to bo trganje
mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 05. 2016 17.14
+1
hahah muri bo časi treniral 2 ligo..hahahahaha
mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 05. 2016 17.34
+1
no za totega bunkeraša je tak vseeno ki trenira..ker to še je eden napihjen portugalec..ki je --jaz sem najboljši na svetu--čuda da še ni rekel pa najlepši tud...
Felipao
23. 05. 2016 22.31
+10
Ko bo Muri opravil svoje, bo od kluba ostal samo še stadion. Vse ostalo bo skregano do konca.
MM?
24. 05. 2016 13.15
+2
Ja, Mouri je res en fenomen. S svojo strategijo mu je kar nekaj uspelo, ampak mislim, da se je precej izpel. Sedaj pa na stari slavi menja dobre klube, a na koncu bo očitno res vsakega porinil v brezno. Sploh si ne predstavljam, kaj bo on v MU delal.
TvojPrijatelj
24. 05. 2016 14.01
-1
Saj ni nujno da bo Mourinho prišel. Lahko da pride Simeone kar bi bilo še boljše.
TvojPrijatelj
23. 05. 2016 22.25
+12
Skrajni čas. Jaz bi ga vrgel že ob porazu 0:4 proti MK Donsem.