Nogomet

Usodna Lazarevičeva izključitev

Doneck, 24. 07. 2009 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je na svoji drugi tekmi evropskega prvenstva v Ukrajini v Donjecku izgubila proti švicarskim vrstnikom z 1:2.

Logo nogomet
Logo nogomet FOTO: Damjan Žibert

Izbranci Miloša Kostiča bodo zadnjo tekmo predtekmovanja igrali v ponedeljek, ko se bodo ob 18. uri pomerili z Anglijo.
 

Slovenski nogometni upi so po veliki točki proti Ukrajini tokrat položili orožje pred Švicarji. Če na prvi tekmi izključitev Bobana Joviča ni bila usodna, pa sta bila tokrat rumena kartona Dejana Lazareviča le preveč za ugoden razplet proti razigranemu tekmecu. Kostičeve varovance tako v ponedeljek proti Angležem čaka težko delo, ki bo še toliko zahtevnejše zaradi odsotnosti kaznovanega Lazareviča in pa tudi Harisa Vučkiča. Slednji si je z današnjim rumenim kartonom tudi zapravil možnost ponedeljkovega nastopa.
 

Vreme ni prizaneslo ekipama. Sprva ju je pričakala močna vročina, nato pa še nevihte, ki pa so malce le osvežile ozračje. Sprva so to bolje unovčili Švicarji, ki so bili večino prvega polčasa boljši tekmec in prek Amirja Abrashija, Sebastiena Wütricha, Daniela Unala, ki je v 24. minuti tako kot v 42. Orhan Mustafi namučil Mateja Radana in Francoisa Affolterja, ki je za malo zgrešil z glavo, kar nekajkrat zapretili. Na drugi strani so slovenski upi pogumneje zaigrali v zadnjih desetih minutah prvega dela in prišli do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili praviloma nenatančni. Najnevarnejši v slovenski vrsti je bil kapetan Rajko Rep, ki mu je švicarski vratar Oliver Klaus obranil dva poskusa.
 

Drugi polčas je minil v bolj enakovredni igri, s priložnostmi na obeh straneh. Zelo nevarna sta bila Dejan Lazarevič v 59. minuti, ko se je moral izkazati švicarski čuvaj mreže, in rezervist Dejan Zadnikar, ki je minuto pozneje zadel prečko. V 67. minuti je Slovenija povedla, ko je Matic Fink z desne strani s "podajo" presenetil švicarskega vratarja Klausa. Le dve minuti pozneje je Zadnikarju veselje spet preprečil okvir vrat (vratnica). Švicarji pa so kmalu odgovorili. Delo jim je olajšal Lazarevič, ki je v 75. minuti dobil drugi rumen karton, saj so ob številčni premoči v le nekaj minutah preobrnili tekmo. Najprej je v 79. minuti izenačil Alexandre Pasche, v 85. pa je zmago Švicarjem priigral Mustafi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

--Milan--
25. 07. 2009 16.56
upajmo na presenečenje proti angliji
TheSmartHead
24. 07. 2009 19.49
Škoda, mi je res žal za naše. Težko se bodo zdaj uvrstili naprej, pa še za to morajo premagati Anglijo. Če bi bla v reprezentanci še Krhin in Belec, pa da pri nas ne bi bil nihče izključen, bi lahko prišli po mojem tudi v finale, ker imamo zadosti kvalitete za to!
poldinho10
24. 07. 2009 18.53
k da nimate druge slike.. zmeraj ista.. drgač pa škoda.. upam da bo še kej iz teh fantov ratal
Chelsea_
24. 07. 2009 18.53
WAW...Spektakularno!!! No vidste de je res, ko sm rekla da niso 000000 sposobni?!?!?!?!LOL In zdej kr neki izgovori...Pa ja...se je treba pač sprjaznt da je Slovenski(zadnje čase bol bosanski)nogomet u dre.ku in še dolgo bo...