Nogomet

V finalu slovenskega nogometnega pokala Koper in Celje

Domžale, 22. 04. 2015 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Kopra so drugi finalisti slovenskega pokalnega tekmovanja. Koprčani so na povratni tekmi remizirali z Domžalčani (1:1) in se s skupnim izidom 2:1 uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili s Celjem, ki je izločil Maribor.

Potem ko so v torek Celjani v polfinalu slovenskega nogometnega pokala izločili Maribor, so se jim danes v finalu pridružili še igralci Luke Koper. Koprčani so na povratni tekmi v Domžalah igrali neodločeno 1:1 (0:0), a prvo tekmo doma dobili z 1:0. Finale bo 20. maja v Kopru.

Domžalčani so v prvem polčasu pričakovano pokazali odločnejšo igro, priložnosti so začeli nizati v peti minuti, ko je Slobodan Vuk s strelom z glavo žogo poslal malo mimo leve vratnice, minuto pozneje je Juninho malce preizkusil Vasjo Simčiča, ki se je izkazal tudi v 12. minuti po novem strelu Vuka. Domžalski napadalec Vuk je nato še enkrat meril previsoko, tako kot Matic Črnic v 33. minuti. Simčič je moral posredovati tudi v 37. minuti po novem poskusu Vuka, taisti igralec pa je v 44. minuti z dobrih desetih metrov žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu so Koprčani zaigrali precej odločneje in unovčili svojo premoč. Denis Halilović je v 61. minuti zadel s strelom z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, ki ga je izvedel Goran Galešić. Domžalčani so v 67. minuti prišli blizu izenačenja, ko je Benjamin Morel streljal z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je Simčič. Ta pa je klonil dve minuti pozneje. Črnic se je s približno 30 metrov odločil za strel, žoga se je pred vratarjem Simčičem odbila od tal in končala v mreži. To je dalo nekaj upanja, domačim, ki pa do konca tekme niso več resneje ogrozili vrat gostov.

Že v torek so Celjani na povratni polfinalni tekmi v dvoboju z Mariborom uspeli svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno in ker so na prvi v Mariboru slavili s 3:2, so se kot prvi uvrstili v letošnji finale.

Trener Kopra Rodolfo Vanoli
Trener Kopra Rodolfo Vanoli FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Domžale - Koper 1:1 (0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Juzni
23. 04. 2015 10.43
+0
Domzale so brezglavo silile v zmago a zgodilo se je prav obratno. Celje pa mislim da nima neke srece s Koprom. Bomo videli kaj se bo zgodilo.
Mungos2
22. 04. 2015 21.48
+8
Domžale si pač niso zaslužile finale. Koper je bil discipliniran v igri, vendar sem siguren, da jim v finalu domače igrišče ne bo pomagalo . Celje ima sigurno najbolj všečno igro!!
PVSK
22. 04. 2015 19.31
+9
borut888
22. 04. 2015 20.49
+2
Se strinjam, poleg tega so pa imeli tudi precej težjega nasprotnika kot Celje.